Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για την πρόληψη αυτοματοποιημένων υποβολών φόρμας από κακόβουλη χρήση.
Εικονίδια smilies
:) :D ;) :P :laugh1: :yesyes: :-/ :s_no :pardon: :angry: :s_mad :madwoman: :rolleyes: :o :omggg: :sealed: :ligouri: :axakaloe: :s_bored :hmmm :dunno: :ehmmm: :hat44: :giggle02: :LoL: :rolll: :good: :thuuumbsup: :helloo: :crying11: :babies: :s_cool :worship_sq1: :( :whistle: :haka: :s_rofl :s_crazy :fico: :cold023: :sad8: :ZzZzZz: :vomit: :ohno: :cry: :crybaby: :ciao5: :hmhmhm: :enamorado: :lengua: :nono: :rolleyes07: :em99: :oomg: :s_omg :cry_smiley07: :noway1: :ohno343: :sgrat: :ashamed: :shhhh: :flip2: :lieee: :closed33: :stavros01: :iiiii: :zpsrojdu2mg: :budo_d3x: :whatever45: :headphones41: :snap: :bored33: :smiley233: :glasses12: :winwin: :bingo: :smiley-018: :drunk344: :what??: :winneer: :xaxax: :lololol: :oleole: :bigsmile45: :miamm: :drums12: :kritiki: :ideaaa: :hide22: :vhp34: :nocomment5: :smokelots_zps6: :inlove45: :kissesw: :flower: :tourtaface: :hammers: :gunn: :rokades: :singerr: :phonecall: :winesmilie: :Laie_28_z: :campeon_23: :pillowfight2: :dancing033: :smiley_laptop: :bigpopcorn: :satanique: :neonaziaris: :priest_z: :ghgh: :wtfsmiley6: :mastigio234: :akatallilo: :censored: :boxx: :help: :lengua08: :aittitos: :lol: :aggressive: :skata: :asd03: :s_yes :s_yummy :s_airkiss :heartbeat: :fool: :frustrato: :rose: :thankyou: :xadi: :search: :shout: :runnn: :llaae: :pleasantry: :georgiouspeaking: :smoke06: :xex4: :offtopic02: :zali33: :yeeee: :s_wacko :violi: :welcome: :kyrieee: :s_whiteflag :s_devil :too_angry: :veeryangry: :diablo: :explode: :geek: :mrgreen: :chitarra: :bomb: :s_music :suun: :drinks: :mageiras: :reallyshocked: :kiss03: :bigsmile35: :angel: :buhaha: :s_coffee :tease: :cannabis: :farting: :bouzoukia: :sfyri: :punch07: :ugly: :tools: :sick33: :toocold: :freezing: :saint3: :lahourenios: :satanik: :filaki: :coccole: :wow50: :armato: :sfentona: :dirol: :claaap: :friends: :clap: :pepy35: :okkey: :rofll: :wooohoo: :sberle: :blablabla: :popcorn2: :metal: :reading22: :wow04: :ban: :banned: :oooops: :beware: :jediswords: :pallina: :allah: :s_blush :happy01: :s_empathy :lalalala: :elladara: :ailadara: :oops_3: :bad: :clapping34: :partytime: :fiestaa: :bdaycake: :happybday: :fireworks: :gifts: :candle: :s_laughat :sdup: :cats1: :cats2: :swim: :shooting05: :money: :eyee: :spammers: :kitrini: :kokkini: :bh001: :bh002: :pyravlos: :explode03: :plane11: :thunderr: :koulouri: :reklas: :racecar: :witch: :travolta: :dancedance: :bevisbutthead: :chitchat: :shiit: :santa1: :xmas: :miamm: :thup: :pantofla: :bazooka: :motor1: :ototriftis: :coming: :fullofwin: :band:

BBCode είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΑΝΟΙΧΤΑ

Περίληψη Θέματος
   

Αναπτυγμένη προβολή Περίληψη Θέματος: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από Αρίστος » 10 Μαρ 2019, 12:35

Δεν βγηκες εξω απο τις σπηλιες;

http://www.capital.gr/oikonomia/3300210 ... -sto-xreos

.

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από NikosVy » 09 Μαρ 2019, 23:32

Αρίστος έγραψε:Καμια χωρα δεν πηγε πισω, ο Τσιπρας εξαιτιας της σκληρης εξαμηνης διαπραγματευσης πετυχε:

α) Να γραφτει η ελαφρυνση χρεους σαν υποχρεωση των δανειστων στο τριτο μνημονιο και ανελυσα γιατι εξαιτιας της ελαφρυνσης αυτο το μνημονιο μπορει να ειναι το τελευταιο...

έγινε ελάφρυνση χρέους; :o

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από akritas » 30 Μαρ 2018, 23:43

Φωτιά στα τόπια! έγραψε:
akritas έγραψε:Η ζημιά από την «περήφανη» διαπραγμάτευση είναι λίγο-πολύ γνωστή και μετρήσιμη: 14 δισ. νέα μέτρα..... .
Καταρχήν, τα μέτρα των 14 δις, είναι το συνολικό κόστος των μέτρων που ξεκίνησαν να επιβάλλονται από το 2015, με την προσθήκη και όσων θα εφαρμοστούν μέχρι και το 2021.
Το 2015, και στο δεύτερο μνημόνιο, υπήρχαν άλλα 5 δις νέα μέτρα, τα οποία ουδέποτε δεν ποσοτικοποίησε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γι'αυτό και χαρακτήρισε...μίκυ μάους το μέηλ Χαρδούβελη ο Τόμσεν.
Από το 2016 και μετά, κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν, απλά...υποθέσεις.
Μέχρι και το 2014 είχαν επιβληθεί μέτρα συνολικού ύψους 62,1 δισ. ευρώ, που ανέρχονται στο 30% του ΑΕΠ!!!!


Σοβαρά τώρα, συγκρίνεις την κατάσταση της Ελλάδας του 2009 με δίδυμα ελλείμματα με αυτή του 14, όταν είχε στρώσει δημοσιονομικά; Είναι απόλυτα λογικό τα πρώτα χρόνια της προσαρμογής να έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα. Επιπλέον,εσύ ο ίδιος λες ότι από τα 5 δισ μέτρα που έτσι κι αλλιώς θα παίρναμε λόγω Σύριζα πήγαμε στα 14

Που είδες να κάνω σύγκριση;
Να γίνω λοιπόν σαφής: το 2015, και σύμφωνα με το μνημόνιο 2, έπρεπε να παρθούν άλλα 5.7 δις, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των πρωτογενών αποτελεσμάτων των 4.5% που προβλεπόταν, και με ανάπτυξη 3%.
Αυτά τα 5.7 δις, εύκολα μπορούσαν να γίνουν 7 δις, αν η ανάπτυξη ήταν στο 2%, αν υποθέσουμε το ΑΕΠ στα 180 δις, γιατί αυτό το 1% θα ήταν νέα μέτρα.
Κάπως έτσι φτάσαμε στα 62 δις μέτρα το 2010-14. και στο 30% του ΑΕΠ, μιας και η ύφεση που προκάλεσε ήταν στο 25%!!!

Φωτιά στα τόπια! έγραψε:
akritas έγραψε: Μιλάς για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.....
Καταρχήν, δεν υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο ύψος καταθέσεων, προκειμένου να μπορούν να δίνουν δάνεια οι τράπεζες. Αυτό που είναι αναγκαίο, είναι να έχουν «καθαρό» ενεργητικό.
Οι ανακεφαλαιοποιήσεις χρειάστηκαν όχι τόσο γιατί υπήρξε μεγάλη εκροή μετρητών, αλλά επειδή αυξήθηκαν ασφυκτικά τα κόκκινα δάνεια.
Κι όμως ήταν αναπόφευκτο να αυξηθούν. Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθείται από το 2010 αυτό ακριβώς σημαίνει: την εσκεμμένη (ναι, εσκεμμένη) υποτίμηση των περιουσιακών μας στοιχείων μέσω κυβερνητικών παρεμβάσεων και φόρων.
Άρα δεν την γλύτωνες την ανακεφαλαιοποίηση. Ήδη από το καλοκαίρι του 2014, η Τράπεζα της Ελλάδος στην εισηγητική της πρόταση προς την ΕΚΤ, βάσει των stress tests, θεωρούσε πως υπήρχε πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας


Μπούρδες. Ακόμα και τώρα που περιμένουμε τα stress tests και τα κόκκινα δάνεια είναι πολλά και λόγω Σύριζα (θυμάσαι το σύνθημα για τα σπίτια και τους τραπεζίτες;) δεν έχει τεθεί θέμα ανακεφαλαιοποίησης. Ό,τι ανακεφαλαιοποίηση έγινε, γύρω στα 9 δισ, αν θυμάμαι καλά, είναι λόγω Σύριζα. Επιπλέον, η εξαέρωση των συμμετοχών του Δημοσίου λόγω της ανακεφαλαιοποίησης Σύριζα είναι στα 25- 30 δισ. Περισσότερα στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αν αυτό είναι...μπούρδες,
τότε είναι μπούρδες η έκθεση της ΤτΕ που έλεγε για 6 δις νέων κεφαλαίων που χρειαζόντουσαν οι τράπεζες,
αλλά μπούρδες και η έκθεση του ΔΝΤ που έλεγε για 12 δις.....
και όλα αυτά το 2014, που ΔΗΘΕΝ όλα πήγαιναν καλά όπως λέει το αφήγημα,
αλλά όχι οι...εκθέσεις.

Φωτιά στα τόπια! έγραψε:
akritas έγραψε: Για ποιο κόστος δανεισμού, εφόσον ήσουν ήδη εκτός από το καλοκαιρι του 2014;
Ο δε ELA αυξήθηκε, από την στιγμή που ο Ντράγκι σε θεωρούσε εκτός προγράμματος, αλλά πάλι και αυτό είναι σε συνάρτηση και με το οικονομικό κλίμα, το οποίο ξέρουμε πως ήταν εκείνη την εποχή(2014-2015)


Όσο ο Σύριζα αυνανιζόταν το 15, ο Ντράγκι μείωνε τα χρήματα του ELA που έδινε στις ελληνικές τράπεζες έναντι χρεογράφων του Δημοσίου. Π.χ. αν μια τράπεζα έδινε στην ΕΚΤ χρεόγραφα του Δημοσίου ονομαστικής αξίας 1 δισ έπαιρνε ρευστό 500.000, αλλά μετά έπαιρνε 300.000 κοκ.

Πότε μπήκαμε στον ELA;
Όταν ο Ντράγκι ανακάλυψε ότι είμαστε εκτός προγράμματος, για ένα πρόγραμμα που δεν είχε...λήξει;
Στον ELA μπήκαμε ΠΡΙΝ τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 21/1/2015, όταν μάλιστα την...προηγούμενη μερα, έφυγαν 1.3 δις από τις τράπεζες.
Και αυτό ήταν λάθος του Βαρουφάκη και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως ανέφερα σε άλλο νήμα.
Εκεί χρειαζόντουσαν τα capital controls, για να μην πω από το 1ο μνημόνιο, όπως έγινε στην Κύπρο.

Φωτιά στα τόπια! έγραψε:
akritas έγραψε: Ο Ρέγκλινγκ, στηριζόμενος στην δημοσιοποιημένη έκθεση του ΔΝΤ του 2015 που αναφερόταν σε ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα για την ίδια χρονιά και 3,5% για το 2016 είχε υποστηρίξει ότι «αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%». Ωστόσο, όπως είπε, «αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση» και συμπλήρωσε, ότι μετρώντας και υπολογίζοντας το κόστος, αυτό σημαίνει έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.
Πως λες, αυτό βγαίνει;
Αλλιώς θα γνώριζε πως το ΑΕΠ δεν είναι ούτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε χρέος.
Πρόκειται για τον «τζίρο» που πραγματοποιεί μια οικονομία. Κάνοντας 14 δισ. λιγότερο τζίρο, δεν σημαίνει πως αυξάνεις το χρέος 14 δισ. Σημαίνει πως προσθέτεις αχλάδια με καρπούζια, επειδή είναι… πράσινα.


Κανείς δε μίλησε για αύξηση χρέους 100 δισ, αλλά για λεφτά που χάθηκαν από την ελληνική οικονομία,

Για πες μου εσύ τα 100 δις του Ρέγκλινγκ ποια είναι;

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από Juno » 30 Μαρ 2018, 23:07

Μην ξεχνιόμαστε!

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από Πρετεντέρης » 30 Μαρ 2018, 22:05

akritas έγραψε:Η ζημιά από την «περήφανη» διαπραγμάτευση είναι λίγο-πολύ γνωστή και μετρήσιμη: 14 δισ. νέα μέτρα..... .
Καταρχήν, τα μέτρα των 14 δις, είναι το συνολικό κόστος των μέτρων που ξεκίνησαν να επιβάλλονται από το 2015, με την προσθήκη και όσων θα εφαρμοστούν μέχρι και το 2021.
Το 2015, και στο δεύτερο μνημόνιο, υπήρχαν άλλα 5 δις νέα μέτρα, τα οποία ουδέποτε δεν ποσοτικοποίησε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γι'αυτό και χαρακτήρισε...μίκυ μάους το μέηλ Χαρδούβελη ο Τόμσεν.
Από το 2016 και μετά, κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν, απλά...υποθέσεις.
Μέχρι και το 2014 είχαν επιβληθεί μέτρα συνολικού ύψους 62,1 δισ. ευρώ, που ανέρχονται στο 30% του ΑΕΠ!!!!


Σοβαρά τώρα, συγκρίνεις την κατάσταση της Ελλάδας του 2009 με δίδυμα ελλείμματα με αυτή του 14, όταν είχε στρώσει δημοσιονομικά; Είναι απόλυτα λογικό τα πρώτα χρόνια της προσαρμογής να έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα. Επιπλέον,εσύ ο ίδιος λες ότι από τα 5 δισ μέτρα που έτσι κι αλλιώς θα παίρναμε λόγω Σύριζα πήγαμε στα 14.

.
akritas έγραψε:Οι καταθέσεις ξεκίνησαν να φεύγουν από το 2009, όπου από τα 234 δις φτάσαμε στα 163 δις, όπου και υπήρξε σταθεροποίηση μέχρι το καλοκαίρι του 2014.


Και μετά τις εκλογές του 15 τι έγινε και έφυγαν άλλα 40 δισ; Για τον Αρίστο, βέβαια, φταίει ο Γεωργιάδης που έκανε προπαγάνδα! :xaxax:

akritas έγραψε:Μιλάς για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.....
Καταρχήν, δεν υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο ύψος καταθέσεων, προκειμένου να μπορούν να δίνουν δάνεια οι τράπεζες. Αυτό που είναι αναγκαίο, είναι να έχουν «καθαρό» ενεργητικό.
Οι ανακεφαλαιοποιήσεις χρειάστηκαν όχι τόσο γιατί υπήρξε μεγάλη εκροή μετρητών, αλλά επειδή αυξήθηκαν ασφυκτικά τα κόκκινα δάνεια.
Κι όμως ήταν αναπόφευκτο να αυξηθούν. Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθείται από το 2010 αυτό ακριβώς σημαίνει: την εσκεμμένη (ναι, εσκεμμένη) υποτίμηση των περιουσιακών μας στοιχείων μέσω κυβερνητικών παρεμβάσεων και φόρων.
Άρα δεν την γλύτωνες την ανακεφαλαιοποίηση. Ήδη από το καλοκαίρι του 2014, η Τράπεζα της Ελλάδος στην εισηγητική της πρόταση προς την ΕΚΤ, βάσει των stress tests, θεωρούσε πως υπήρχε πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας


Μπούρδες. Ακόμα και τώρα που περιμένουμε τα stress tests και τα κόκκινα δάνεια είναι πολλά και λόγω Σύριζα (θυμάσαι το σύνθημα για τα σπίτια και τους τραπεζίτες;) δεν έχει τεθεί θέμα ανακεφαλαιοποίησης. Ό,τι ανακεφαλαιοποίηση έγινε, γύρω στα 9 δισ, αν θυμάμαι καλά, είναι λόγω Σύριζα. Επιπλέον, η εξαέρωση των συμμετοχών του Δημοσίου λόγω της ανακεφαλαιοποίησης Σύριζα είναι στα 25- 30 δισ. Περισσότερα στο Ειδικό Δικαστήριο.

akritas έγραψε:Για ποιο κόστος δανεισμού, εφόσον ήσουν ήδη εκτός από το καλοκαιρι του 2014;
Ο δε ELA αυξήθηκε, από την στιγμή που ο Ντράγκι σε θεωρούσε εκτός προγράμματος, αλλά πάλι και αυτό είναι σε συνάρτηση και με το οικονομικό κλίμα, το οποίο ξέρουμε πως ήταν εκείνη την εποχή(2014-2015)


Όσο ο Σύριζα αυνανιζόταν το 15, ο Ντράγκι μείωνε τα χρήματα του ELA που έδινε στις ελληνικές τράπεζες έναντι χρεογράφων του Δημοσίου. Π.χ. αν μια τράπεζα έδινε στην ΕΚΤ χρεόγραφα του Δημοσίου ονομαστικής αξίας 1 δισ έπαιρνε ρευστό 500.000, αλλά μετά έπαιρνε 300.000 κοκ.

akritas έγραψε:Ο Ρέγκλινγκ, στηριζόμενος στην δημοσιοποιημένη έκθεση του ΔΝΤ του 2015 που αναφερόταν σε ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα για την ίδια χρονιά και 3,5% για το 2016 είχε υποστηρίξει ότι «αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%». Ωστόσο, όπως είπε, «αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση» και συμπλήρωσε, ότι μετρώντας και υπολογίζοντας το κόστος, αυτό σημαίνει έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.
Πως λες, αυτό βγαίνει;
Αλλιώς θα γνώριζε πως το ΑΕΠ δεν είναι ούτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε χρέος.
Πρόκειται για τον «τζίρο» που πραγματοποιεί μια οικονομία. Κάνοντας 14 δισ. λιγότερο τζίρο, δεν σημαίνει πως αυξάνεις το χρέος 14 δισ. Σημαίνει πως προσθέτεις αχλάδια με καρπούζια, επειδή είναι… πράσινα.


Κανείς δε μίλησε για αύξηση χρέους 100 δισ, αλλά για λεφτά που χάθηκαν από την ελληνική οικονομία,

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από akritas » 29 Μαρ 2018, 14:36

Φωτιά στα τόπια! έγραψε: Η ζημιά από την «περήφανη» διαπραγμάτευση είναι λίγο-πολύ γνωστή και μετρήσιμη: 14 δισ. νέα μέτρα..... .

Καταρχήν, τα μέτρα των 14 δις, είναι το συνολικό κόστος των μέτρων που ξεκίνησαν να επιβάλλονται από το 2015, με την προσθήκη και όσων θα εφαρμοστούν μέχρι και το 2021.
Το 2015, και στο δεύτερο μνημόνιο, υπήρχαν άλλα 5 δις νέα μέτρα, τα οποία ουδέποτε δεν ποσοτικοποίησε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γι'αυτό και χαρακτήρισε...μίκυ μάους το μέηλ Χαρδούβελη ο Τόμσεν.
Από το 2016 και μετά, κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν, απλά...υποθέσεις.
Μέχρι και το 2014 είχαν επιβληθεί μέτρα συνολικού ύψους 62,1 δισ. ευρώ, που ανέρχονται στο 30% του ΑΕΠ!!!!
Φωτιά στα τόπια! έγραψε:...40 δισ. ευρώ φυγή καταθέσεων που λείπουν από την οικονομία...

Οι καταθέσεις ξεκίνησαν να φεύγουν από το 2009, όπου από τα 234 δις φτάσαμε στα 163 δις, όπου και υπήρξε σταθεροποίηση μέχρι το καλοκαίρι του 2014.
Φωτιά στα τόπια! έγραψε:...εξαΰλωση του ποσοστού που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο στις τράπεζες (30 δισ. ευρώ)...

Μιλάς για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.....
Καταρχήν, δεν υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο ύψος καταθέσεων, προκειμένου να μπορούν να δίνουν δάνεια οι τράπεζες. Αυτό που είναι αναγκαίο, είναι να έχουν «καθαρό» ενεργητικό.
Οι ανακεφαλαιοποιήσεις χρειάστηκαν όχι τόσο γιατί υπήρξε μεγάλη εκροή μετρητών, αλλά επειδή αυξήθηκαν ασφυκτικά τα κόκκινα δάνεια.
Κι όμως ήταν αναπόφευκτο να αυξηθούν. Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθείται από το 2010 αυτό ακριβώς σημαίνει: την εσκεμμένη (ναι, εσκεμμένη) υποτίμηση των περιουσιακών μας στοιχείων μέσω κυβερνητικών παρεμβάσεων και φόρων.
Άρα δεν την γλύτωνες την ανακεφαλαιοποίηση. Ήδη από το καλοκαίρι του 2014, η Τράπεζα της Ελλάδος στην εισηγητική της πρόταση προς την ΕΚΤ, βάσει των stress tests, θεωρούσε πως υπήρχε πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας
Φωτιά στα τόπια! έγραψε:...εκτίναξη του ELA και του κόστους δανεισμού...

Για ποιο κόστος δανεισμού, εφόσον ήσουν ήδη εκτός από το καλοκαιρι του 2014;
Ο δε ELA αυξήθηκε, από την στιγμή που ο Ντράγκι σε θεωρούσε εκτός προγράμματος, αλλά πάλι και αυτό είναι σε συνάρτηση και με το οικονομικό κλίμα, το οποίο ξέρουμε πως ήταν εκείνη την εποχή(2014-2015)
Φωτιά στα τόπια! έγραψε:...Ενας λογαριασμός κοντά στα 100 δισ.] όπως έχουν επισήμως αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του ESM κ. Κλάους Ρέγκλινγκ...

Ο Ρέγκλινγκ, στηριζόμενος στην δημοσιοποιημένη έκθεση του ΔΝΤ του 2015 που αναφερόταν σε ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα για την ίδια χρονιά και 3,5% για το 2016 είχε υποστηρίξει ότι «αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%». Ωστόσο, όπως είπε, «αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση» και συμπλήρωσε, ότι μετρώντας και υπολογίζοντας το κόστος, αυτό σημαίνει έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.
Πως λες, αυτό βγαίνει;
Αλλιώς θα γνώριζε πως το ΑΕΠ δεν είναι ούτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε χρέος.
Πρόκειται για τον «τζίρο» που πραγματοποιεί μια οικονομία. Κάνοντας 14 δισ. λιγότερο τζίρο, δεν σημαίνει πως αυξάνεις το χρέος 14 δισ. Σημαίνει πως προσθέτεις αχλάδια με καρπούζια, επειδή είναι… πράσινα.

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από Πρετεντέρης » 26 Μαρ 2018, 20:40

Αρίστος έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
Eσυ εισαι ασχετος, δεν ηξερες καν τι ισχυει με την ελαφρυνση, ρε που σας μαζεψαν... :LoL:

.


Αρίστο, τι λέει ο νέος επικεφαλής του EWG ρε;

«Αν χορηγηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους ή υπό όρους ελάφρυνση χρέους είναι λογικό οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Θα χρειαστεί κάτι μεταξύ μιας κανονικής εποπτείας και ενός πραγματικού προληπτικού προγράμματος» δηλώνει.


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500209407

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από Ελληγεννής » 26 Μαρ 2018, 19:39

Αρίστος έγραψε:Eγώ ξέρω πως και οι ΤΡΕΙΣ στόχοι του κινήματος των Αγανακτισμένων πραγματοποιούνται με ΑΥΤΗΝ την κυβερνηση το 2018!!!!

γ) Τιμωρία των ενόχων που μας οδήγησαν στο υπέρογκο χρέος, στα μεγάλα ελλείμματα και στα μνημόνια.


Όντως, αυτό το κάνουν. Έχει φάει μεγάλο πουλί ο λαός -ο υπεύθυνος για τα προαναφερόμενα- τα τελευταία 3 χρόνια από το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τσίρκο.

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από nik_killthemall » 26 Μαρ 2018, 18:32

:xaxax: χαχαχαχααχχααχ ρε εσύ δεν ξέρεις ΤΩΡΑ μετά απο 3 χρονια από το 2015 τι χρωστάει η χώρα σου και νομιζεις οτι το χρεός έχει ΗΔΗ κουρευτεί, εγώ είμαι ο άσχετος ?

"Αυτή είναι η επικαιρότητα" Αρίστο μου :xaxax:

Εικόνα

Re: Οι Αγανακτισμένοι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση από Αρίστος » 26 Μαρ 2018, 18:17

nik_killthemall έγραψε:
Eσυ εισαι ασχετος, δεν ηξερες καν τι ισχυει με την ελαφρυνση, ρε που σας μαζεψαν... :LoL:

.

Κορυφή