Η μεταγραφή του Ρονάλντο από τη Ρεάλ στη Γιουβέντους για 100 εκατ. ευρώ, το κορυφαίο -μέχρι στιγμής- γεγονός.
Η Ρεάλ ψάχνεται να καλύψει το "κενό" με κάποιο δυνατό όνομα. Μέχρι στιγμής ακούστηκαν διάφορα ονόματα, με τον Αζάρ να είναι ο πιο πιθανός. Η Τσέλσυ όμως τον κοστολογεί πάνω από 200 εκατ. ευρω, που κατά τη γνώμη μου δεν τα αξίζει. Επίσης, έντονο ενδιαφέρον και για τον Κουρτουά της Τσέλσυ, ο οποίος θέλει να είναι στη Μαδρίτη για να είναι κοντά στην οικογένειά του και φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να ολοκληρωθεί η μεταγραφή (κάπου στα 40 εκατ.).
Σχετικά με τον Ρονάλντο τώρα:
Από τη στιγμή που ακόμα και το βράδυ της κατάκτησης του τσου λου έβγαινε και έκανε σχόλια ότι δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του και εκβιαστικά όλη την ώρα απαιτούσε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, ενώ γενικά είχε μια μέτρια χρονιά και είχε δημιουργήσει και θεματάκια στα αποδυτήρια, δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη λύση από την πώλησή του. Ο Πέρεθ φημίζεται ότι του αρέσει να ικανοποιεί τα καπρίτσια των σταρς, αλλά φαίνεται ότι ο Ρονάλντο ξεπέρασε κάθε όριο.
Χαμένοι βγαίνουν και ο Ρονάλντο και η Ρεάλ. Ο μεν Ρονάλντο δεν θα έχει τα χαφ της Ρεάλ να τον τροφοδοτούν και πάει σε μια ομάδα με αμυντικογενή χαρακτήρα, οπότε δεν θα έχει την ευχέρεια στο σκοράρισμα που είχε στη Ρεάλ. Και είναι παίκτης που δύσκολα θα δημιουργήσει παιχνίδι, αν δεν έχει καλή τροφοδοσία από τα χαφ. Επίσης, το κοινό της Γιουβέντους είναι σαφώς μικρότερο από ό,τι της Ρεάλ, που αυτό τον ενδιαφέρει αρκετά για τις χορηγίες που έχει. Η Ρεάλ από την αλλή καλείται να καλύψει τα γκολ του Ρονάλντο και το όνομα του στον τομέα του μάρκετινγκ, που δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αν το διαχειριστεί το θέμα σωστά, μπορεί να τα καταφέρει. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Μπέιλ και να προωθηθεί ο Ασένσιο και ίσως να αποκτηθεί κάποιο φορ που να έχει το γκολ. Τη Ρεάλ βέβαια την ενδιαφέρει και το μαρκετινγκ, οπότε σίγουρα θα προσπαθήσει να πάρει κάποιον σταρ. Ο Αζάρ είναι εξαιρετική περίπτωση και έκανε καλό μουντιάλ, αλλά τα 225 που ζητά η Τσέλσυ -σε συνδυασμό με τη λήξη του συμβολαίου του σε σύντομο διάστημα και το γεγονός ότι η Τσέλσυ είναι εκτός τσου λου- είναι υπερβολικά πολλά χρήματα. Επίσης, σαν όνομα είναι σαφώς κάτω από παίκτες σαν τον Νεϋμάρ (αν και σαφώς πιο χρήσιμος στο αγωνιστικό κομμάτι).