Στύγιος έγραψε:
Απ' τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ( 2-3 φορές πρέπει να την είδα), χωρίς εφέ και ψευδοεντυπωσιασμούς, χρησιμοποιείται ,νομίζω, η " μαιευτική" σωκρατική μέθοδος αποκάλυψης της αλήθειας.Βγήκε και συνέχεια αλλά δεν είχε τη "φρεσκάδα" της πρώτης.
Ναι το ξέρω, επέλεξα το σικουελ να μην το δω.
Ταινία ορόσημο για μένα ! Και εγώ την έχω δει 3-4 φορές με μεγάλη ευχαρίστηση. Η ταινία αυτή είναι για μένα ό,τι είναι για τους χριστιανούς οι Γραφές. Αν και οι περισσότεροι επικεντρώνονται στο στοιχείο της που προκαλεί, το παντοδύναμο ατού της ταινίας είναι πως αναλύει με απίστευτο τρόπο την στάση του ανθρώπου απέναντι στο ανεξήγητο.
Μάλιστα το σενάριό της ταινίας είναι τόσο καλό που στις αρχές της 10ετίας παιζόταν και σε θεατρικές παραστάσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα (περιέργως).
Στηρίζεται σε αληθινή ιστορία της τελευταίας 10ετίας της περασμένης χιλιετίας. Αρχίζει χαζά και επιπόλαια και γίνεται απότομα πολύ καλή και ατμοσφαιρική. Στο κλείσιμο μπαίνει και ταιριαστό πανέμορφο σαουντρακ. Εκτιμημένη όσο της πρέπει.
Devil's Pass (2013)
Χρησιμοποιεί αληθινό γεγονός του περασμένου αιώνα, και οδηγεί την ιστορία σε πολύ ωραίo πάντρεμα με horror - sci-fi κατάληξη. Στο κλείσιμο μπαίνει απίστευτο σαουντρακ δείχνοντας φερόμενες φωτογραφίες απ'το πραγματικό γεγονός. Υποτιμημένη ταινία κατά τη γνώμη μου.