Προέλλην έγραψε:Ο Ozzy καλλιτεχνικά διέπρεψε ως performer, όχι ως συνθέτης ή βιρτουόζος κάποιου οργάνου ή ιδιαίτερα προικισμένος vocalist. Το γεγονός ότι σταθερά βρισκόταν δίπλα σε κορυφαίους συνθέτες και κιθαρίστες, με τους οποίους απολάμβανε ισάξιο στάτους, μιλάει απο μόνο του.
Και εγώ εκεί ήθελα να καταλήξω ότι ήταν περισσότερο perfomer και όχι τόσο τραγουδιστής με την κλασική έννοια.
Βασικό του προσόν ήταν η φωνητική του χροιά (ως εύρος δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το το ιδιαίτερο και φυσικά έπαιζε σταθερά πάντα και ηλεκτρονική παραμόρφωση), η προσωπικότητά - performance του, και η εξαιρετική διαχείριση καριέρας (η γυναίκα του Σάρον δηλαδή) η οποία βασίστηκε σε δύο καταλυτικές ιδιότητές του: (i) την απόλυτη αυθεντικότητα και σταρχιδισμό του, (ii) τον απόλυτο επαγγελματισμό του παρ όλο που γενικά ήταν ότι να ναι; όταν έβγαινε στην σκηνή, απέδιδε πάντα αυτό που έπρεπε, time and again σε βάθος δεκαετιών.
Ο Ozzy ήταν ένας τυπικός high performance Βρετανός, παρ όλο που ήταν αγράμματος, αλκοολικός, πρεζάκιας, με βαριά παθολογικά και ψυχιατρικά.
Είχε καλή και χαρακτηριστική χροιά και αν δούλευε την φωνή του θα βελτιωνόταν τεχνικά. Μου αρέσει η φωνή του στα πρώτα τρία άλμπουμ με τους Sabbath που ήταν περισσότερο μπάσα. Μετά για κάποιο λόγο άρχισε να τραγουδάει πιο ψιλά και δεν ταίριαζε στην φωνή του και ακουγόταν σαν καρτούν.

Δεν έχω ακούσει άλλη αντίστοιχη περίπτωση και δεν βλέπω γιατί να την παραμόρφωσαν προς το χειρότερο. Πάντα υπέθετα πως απλώς χάλασε την φωνή του από την κόκα.