Λαχουρένιος έγραψε:Αναφερομουν καθαρα στο μουσικο κομματι ως ακροατης και οχι ως καποιος που θα τους δει στα μπουζουκια ή σε συναυλιες. Ειναι πολυ φτωχο και κενο για μενα. Πχ η αμερικανικη ποπ ειναι μιλια μπροστα απο αποψη δημιουργικοτητας και μουσικου περιεχομενου χωρις να ειναι καμια βαρια κουλτουρα.
Ναι αλλά το ξέρεις κι εσύ ότι μέρος της δουλειάς των καλλιτεχνών είναι τα live. Μην σου πω και το κυριότερο.
Για αυτό θα κρίνω τον καλλιτέχνη κυρίως από τα live.
Ωραία και η ενορχηστρωμένη έκδοση ενός τραγουδιού αλλά όταν τον ακούσεις live που σαφώς η φωνή του θα είναι πολύ κατώτερη αλλά περισσότερο είναι ο τζέρτζελος που κάνει με τον κόσμο. Ρε φίλε άμα ξεχνάς ότι υπάρχω σε βλέπω και στο youtube.
Και όταν λέω αλληλεπίδραση με τον κόσμο δεν εννοώ να πεις μόνο ένα "καλησπέρα, καλωσήρθατε".
Ντάξει κάποιοι το έχουν. Είναι χάρισμα.
Δες τον αντύπα (που δεν είμαι καμιά τρελή φαν του) 100 χρονών άνθρωπος, δες επικοινωνία με τον κόσμο.
Λαχουρένιος έγραψε:Ή για να μεινουμε στην Ελλαδα, κανε συγκριση οχι μονο με τα παλια λαικα αλλα με τα ελληνικα παραδοσιακα. Πως γινεται οι ανθρωποι που εγραφαν τραγουδια πριν 2-3 αιωνες να γραφουν πιο ωραιες μουσικες απο τους σημερινους που εχουν τοσα ακουσματα, θεωρητικες γνωσεις και μεσα?
Το πιο ωραίες μουσικές είναι σχετικό. Εγώ θεωρώ ότι και τώρα γράφονται εξίσου καλές μουσικές.
Τώρα εντάξει δεν αναφέρομαι σε κάτι τρολιές που έβγαζε η μπεζαντάκου πχ το μπλουζάκι αλλά ακόμα και αυτά τα εμπορικά κομμάτια που βγαίνουν επιτελούν τον σκοπό τους.
Επίσης, οι παλιότεροι έχουν το αβαντάζ ότι ήταν οι πρώτοι και λιγότεροι. Εφτά νότες έχει μόνο η μουσική. Πόσο να πρωτοπορήσει κάποιος; Που και πάλι γίνεται δουλειά. Μην είσαι άδικος.
Λαχουρένιος έγραψε: Εχεις ακουσει τους στιχους των ελληνικων λαικων τραγουδιων? Μεσα στην κλαψα και την μιζερια ειναι οποτε τι μου λες για αυτοκτονιες?
Δεν έχω θέμα με τα αυτοκτονικά τραγούδια. Η μουσική εκφράζει διάφορα συναισθήματα. Και ίσα ίσα με τα πονεμένα τραγούδια ταυτίζεται ο περισσότερος κόσμος.
Πχ όταν ακούς το "μόνος μου το πέρασα και αυτό και στο τέλος με γονάτισε..."
Το θέμα είναι πώς το επικοινωνείς με τον κόσμο.