Λαχού vs Μπιζέλι about music

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Λαχού vs Μπιζέλι about music

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Ιουν 2022, 22:01

bizeli έγραψε:Ναι αλλά το ξέρεις κι εσύ ότι μέρος της δουλειάς των καλλιτεχνών είναι τα live. Μην σου πω και το κυριότερο.
Για αυτό θα κρίνω τον καλλιτέχνη κυρίως από τα live.
Ωραία και η ενορχηστρωμένη έκδοση ενός τραγουδιού αλλά όταν τον ακούσεις live που σαφώς η φωνή του θα είναι πολύ κατώτερη αλλά περισσότερο είναι ο τζέρτζελος που κάνει με τον κόσμο. Ρε φίλε άμα ξεχνάς ότι υπάρχω σε βλέπω και στο youtube.
Και όταν λέω αλληλεπίδραση με τον κόσμο δεν εννοώ να πεις μόνο ένα "καλησπέρα, καλωσήρθατε".
Ντάξει κάποιοι το έχουν. Είναι χάρισμα.
Δες τον αντύπα (που δεν είμαι καμιά τρελή φαν του) 100 χρονών άνθρωπος, δες επικοινωνία με τον κόσμο.

.

Δεν με ενδιαφερει να ακουσω ενα βαρετο κομματι απο εναν κακο τραγουδιστη στο ζωντανο. Το ζωντανο οντως μπορει να ειναι καλυτερο αλλα με την προυποθεση οτι αξιζει ο καλλιτεχνης και το τραγουδι.

Το πιο ωραίες μουσικές είναι σχετικό. Εγώ θεωρώ ότι και τώρα γράφονται εξίσου καλές μουσικές.
Τώρα εντάξει δεν αναφέρομαι σε κάτι τρολιές που έβγαζε η μπεζαντάκου πχ το μπλουζάκι αλλά ακόμα και αυτά τα εμπορικά κομμάτια που βγαίνουν επιτελούν τον σκοπό τους.
Επίσης, οι παλιότεροι έχουν το αβαντάζ ότι ήταν οι πρώτοι και λιγότεροι. Εφτά νότες έχει μόνο η μουσική. Πόσο να πρωτοπορήσει κάποιος; Που και πάλι γίνεται δουλειά. Μην είσαι άδικος.

Οταν λεω ''μουσικες'' το εννοω κυριολεκτικα. Δεν εννοω τραγουδια αλλα μουσικη υποκρουση. Μελωδιες, θεματα, σολο, ριφ κλπ. Αυτο το κομματι ειναι τελειως βαρετο στα νεα λαικα και τα υπολοιπα ειναι εξισου αδιαφορα (στιχος, φωνη, μελωδια φωνης).
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Ιουν 2022, 14:31

με το που ακουω το γουσταρω -ξερναω ελαφρα συν και με τα λαικοτσιφτετελια
και με που βγηκε αυτο το ειδος αρχισε και ο ξεπεσμος της ελ κοινωνιας
αφου ολα ειναι αλληλενδετα ...δλδ και να με πληρωνουν να τα ακουω -δεν θα το κανω
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιουν 2022, 17:27

Λαχουρένιος έγραψε:Αν θες να ψαξεις αλλες μουσικες περα απο τα πολυ basic και mainstream τοτε δεν μπορεις να βασιστεις στα παραδοσιακα μεσα. Εμενα με εχει βοηθησει πολυ η wikipedia στο να βρισκω καλλιτεχνες και δισκογραφιες. Το ΥΤ βοηθαει μεχρι ενος σημειου με τον αλγοριθμο αλλα ειναι χαοτικος τροπος να ψαξεις μια μουσικη.

Εγώ να σου πω την αλήθεια το ανάποδο κάνω. Πρώτα βρίσκω τον καλλιτέχνη/τραγούδι/μπάντα και μετά ψάχνω επιπλέον πληροφορίες.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω το εξής.
Σου έβαλα έναν μουσικό πχ τον ξανθούλη κι ήσουν σε φάση ... μιεχ.
Μουσικός είναι ρε συ. Τόσο πάτο τον θεωρείς; Τι δεν σου άρεσε;

Δλδ δεν σου μιλάω για έναν καλλιτέχνη κονσέρβα που τον προωθεί μια δισκογραφική και ανεβαίνει ψηλά στα τρεντς από τα πιτσιρίκια.

Επίσης, αυτοί οι μουσικοί δεν κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό ένα είδος μουσικής για να το παίξουν σνομπαρία. Ούτε έγιναν από τη μια μέρα στην άλλη μουσικοί. Ασχολούνται χρόνια και έχουν ρίξει δουλειά από πίσω.
Ας πούμε όταν τούτος εδώ μου φτιάχνει ένα δίλεπτο medley

πρώτον μου δείχνει ότι δεν είναι χθεσινός, δεύτερον μου προσφέρει γνώση και τρίτον με απαλλάσσει εμένα από το να ψάξω κάποια πράγματα μόνη μου.

Παράδειγμα θα μάθω για μια μπάντα που δεν την ήξερα ή ακόμα και να την ήξερα μπορεί να μην έμπαινα μόνη μου στον κόπο να την ακούσω.

Δλδ θεωρώ ότι επιτελούν έργο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιουν 2022, 17:35

Λαχουρένιος έγραψε:Οταν λεω ''μουσικες'' το εννοω κυριολεκτικα. Δεν εννοω τραγουδια αλλα μουσικη υποκρουση. Μελωδιες, θεματα, σολο, ριφ κλπ. Αυτο το κομματι ειναι τελειως βαρετο στα νεα λαικα και τα υπολοιπα ειναι εξισου αδιαφορα (στιχος, φωνη, μελωδια φωνης).

Εγώ λαχουρένιε όπως και να το εννοείς θεωρώ ότι υπάρχουν απ' όλα. Υπάρχουν και οι κακές μουσικές, υπάρχουν και οι μέτριες και οι καλές.
Υπάρχουν και οι μουσικές που γράφονται για έναν συγκεκριμένο σκοπό πχ κινηματογραφική μουσική.
Γενικά υπάρχει μουσική για όλα τα γούστα και για όλες τις περιπτώσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Ιουν 2022, 22:41

bizeli έγραψε:Εγώ λαχουρένιε όπως και να το εννοείς θεωρώ ότι υπάρχουν απ' όλα. Υπάρχουν και οι κακές μουσικές, υπάρχουν και οι μέτριες και οι καλές.
Υπάρχουν και οι μουσικές που γράφονται για έναν συγκεκριμένο σκοπό πχ κινηματογραφική μουσική.
Γενικά υπάρχει μουσική για όλα τα γούστα και για όλες τις περιπτώσεις.

Και γιατι να ακουσω ενα τραγουδι:

- με κακο στιχο
- ανυπαρκτη μουσικη υποκρουση
- βαρετο μελωδικα
- με κακο ερμηνευτη

Τι θα μου προσφερει?
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Ιουν 2022, 22:45

bizeli έγραψε:Εγώ να σου πω την αλήθεια το ανάποδο κάνω. Πρώτα βρίσκω τον καλλιτέχνη/τραγούδι/μπάντα και μετά ψάχνω επιπλέον πληροφορίες.

Αναλογα την περιπτωση, και αυτο το εχω κανει συχνα.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω το εξής.
Σου έβαλα έναν μουσικό πχ τον ξανθούλη κι ήσουν σε φάση ... μιεχ.
Μουσικός είναι ρε συ. Τόσο πάτο τον θεωρείς; Τι δεν σου άρεσε;

Δλδ δεν σου μιλάω για έναν καλλιτέχνη κονσέρβα που τον προωθεί μια δισκογραφική και ανεβαίνει ψηλά στα τρεντς από τα πιτσιρίκια.

Επίσης, αυτοί οι μουσικοί δεν κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό ένα είδος μουσικής για να το παίξουν σνομπαρία. Ούτε έγιναν από τη μια μέρα στην άλλη μουσικοί. Ασχολούνται χρόνια και έχουν ρίξει δουλειά από πίσω.
Ας πούμε όταν τούτος εδώ μου φτιάχνει ένα δίλεπτο medley

Δεν ειπα κατι κακο για αυτον, απλα ειπα οτι πιθανον δεν εχει την εκταση για να πει το Child In Time το οποιο ειναι ακρως απαιτητικο κομματι. Σκεψου πως ο τραγουδιστης των Purple, ο Gillan εχει να το πει live εδω και 30 χρονια κοντα γιατι λογω ηλικιας η φωνη του δεν μπορει να αποδωσει τις κραυγες. Το Black Night που ελεγε ο αλλος ειναι πολυ λιγοτερο απαιτητικο κομματι.

πρώτον μου δείχνει ότι δεν είναι χθεσινός, δεύτερον μου προσφέρει γνώση και τρίτον με απαλλάσσει εμένα από το να ψάξω κάποια πράγματα μόνη μου.

Παράδειγμα θα μάθω για μια μπάντα που δεν την ήξερα ή ακόμα και να την ήξερα μπορεί να μην έμπαινα μόνη μου στον κόπο να την ακούσω.

Δλδ θεωρώ ότι επιτελούν έργο.

ΟΚ αυτος ειναι αλλη κατηγορια γιατι κανει covers. Εγω αναφερομουν σε οριτζιναλ υλικο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιουν 2022, 23:48

Λαχουρένιος έγραψε:
Και γιατι να ακουσω ενα τραγουδι:

- με κακο στιχο
- ανυπαρκτη μουσικη υποκρουση
- βαρετο μελωδικα
- με κακο ερμηνευτη

Τι θα μου προσφερει?

Από πού προέκυψε αυτό; Ούτε εγώ προφανώς.
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ όλα τα τραγούδια τα έχεις βγάλει απαίσια.
Συν ότι τα τρία πρώτα που είπες είναι υποκειμενικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Ιουν 2022, 23:54

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν ειπα κατι κακο για αυτον

Ναι αλλά μια εγγραφούλα στο κανάλι του δεν έκανες.
:D

Λαχουρένιος έγραψε: απλα ειπα οτι πιθανον δεν εχει την εκταση για να πει το Child In Time το οποιο ειναι ακρως απαιτητικο κομματι. Σκεψου πως ο τραγουδιστης των Purple, ο Gillan εχει να το πει live εδω και 30 χρονια κοντα γιατι λογω ηλικιας η φωνη του δεν μπορει να αποδωσει τις κραυγες. Το Black Night που ελεγε ο αλλος ειναι πολυ λιγοτερο απαιτητικο κομματι.

Πολλές φορές οι διασκευές ή οι επανεκτελέσεις είναι πολύ καλύτερες από τα ορίτζιναλ.
Συν ότι ξαναζωντανεύουν παλιά τραγούδια.

Αν και δεν είμαι πάντα υπέρ των διασκευών που αλλάζουν τα φώτα στο αρχικό κομμάτι. Ειδικά αυτό που έχω βαρεθεί να ακούω σε διασκευές είναι η τζαζοποίηση των πάντων.
Δλδ τραγούδια σε εκτέλεση τζαζ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 30 Ιουν 2022, 08:27

bizeli έγραψε:Ναι αλλά μια εγγραφούλα στο κανάλι του δεν έκανες.
:D

Δεν εχω λογαριασμο στο ΥΤ.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Ιουν 2022, 10:10

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν εχω λογαριασμο στο ΥΤ.

Αστειεύομαι βρε ;)

Αλλά έτσι για την ιστορία δεν χρειάζεται να έχεις ξεχωριστό λογαριασμό στο yt.
Αρκεί να έχεις λογαριασμό στην google. Κάποιο gmail.
Έτσι θυμάμαι δλδ από μένα.
0 .

Επιστροφή σε “Μουσική”