Όταν είσαι 41 ...

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Όταν είσαι 41 ...

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Μάιος 2024, 10:54

bizeli έγραψε:Και θα μου πει κάποιος "Για κάτσε ρε μπιζέλι κι εσύ τι νομίζεις ότι είσαι; Μια απλή δασκαλίτσα είσαι".
Αν και το θέμα μας δεν είναι μόνο το επαγγελματικό, αλλά ωστόσο είναι ένας δείκτης, θα του πω "Ναι, για ως εκεί ήμουν".
Θα μπορούσα χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία τις οικογενειακές δυσκολίες που αντιμετώπισα, όπου χωρίς αυτές θα μπορούσα να έχω ίσως μια άλλη πορεία πιο πετυχημένη, αλλά παράλληλα ισχύει και "Ναι, για ως εκεί ήμουν".
Περισσότερο επιτυχημένη από κάποιους άλλους και λιγότερο επιτυχημένη από κάποιους άλλους όμως. Το παραδέχομαι. Δεν έχω αυταπάτες.

Στα επαγγελματικά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν φιλοδοξίες. Τους αρκεί μια απλή δουλειά που απλώς τους επιτρέπει να ζουν και έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ευθύνες. Δεν το βρίσκω κακό αυτό, δουλεύουμε για να ζούμε και όχι το ανάποδο. Κακό είναι να είσαι τεμπέλης και να εκμεταλλεύεσαι άλλους για να ζήσεις ή να φυτοζωείς οικονομικά ενώ μπορείς κάτι καλύτερο.

Εσύ δηλαδή ιδανικά θα έκανες κάτι καλύτερο επαγγελματικά? Μπορεί να ήθελες να φτάσεις μέχρι εκεί που είσαι τώρα.

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Σε τραπέζωσε κυριακάτικα η πεθερά σου; :giggle02:

Σου προσφέρω τόση πληροφορία και απαντάς με κάτι τόσο ρηχό;

Οι λεγόμενες κοινωνικές/οικογενειακές υποχρεώσεις πάντα σε φέρνουν σε επαφή με ηλιθίους οπότε προσυπογράφω την απορία του συντρόφου :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Μάιος 2024, 20:49

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:Και θα μου πει κάποιος "Για κάτσε ρε μπιζέλι κι εσύ τι νομίζεις ότι είσαι; Μια απλή δασκαλίτσα είσαι".
Αν και το θέμα μας δεν είναι μόνο το επαγγελματικό, αλλά ωστόσο είναι ένας δείκτης, θα του πω "Ναι, για ως εκεί ήμουν".
Θα μπορούσα χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία τις οικογενειακές δυσκολίες που αντιμετώπισα, όπου χωρίς αυτές θα μπορούσα να έχω ίσως μια άλλη πορεία πιο πετυχημένη, αλλά παράλληλα ισχύει και "Ναι, για ως εκεί ήμουν".
Περισσότερο επιτυχημένη από κάποιους άλλους και λιγότερο επιτυχημένη από κάποιους άλλους όμως. Το παραδέχομαι. Δεν έχω αυταπάτες.

Στα επαγγελματικά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν φιλοδοξίες. Τους αρκεί μια απλή δουλειά που απλώς τους επιτρέπει να ζουν και έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ευθύνες. Δεν το βρίσκω κακό αυτό, δουλεύουμε για να ζούμε και όχι το ανάποδο. Κακό είναι να είσαι τεμπέλης και να εκμεταλλεύεσαι άλλους για να ζήσεις ή να φυτοζωείς οικονομικά ενώ μπορείς κάτι καλύτερο.

Εσύ δηλαδή ιδανικά θα έκανες κάτι καλύτερο επαγγελματικά? Μπορεί να ήθελες να φτάσεις μέχρι εκεί που είσαι τώρα.

bizeli έγραψε:
Σου προσφέρω τόση πληροφορία και απαντάς με κάτι τόσο ρηχό;

Οι λεγόμενες κοινωνικές/οικογενειακές υποχρεώσεις πάντα σε φέρνουν σε επαφή με ηλιθίους οπότε προσυπογράφω την απορία του συντρόφου :D

Δεν ξέρω αν είσαι κοντός και με γραβάτα αλλά γάτα είσαι σίγουρα. :fico:
Τώρα το μπιζέλι με μια μικρή χρονική καθυστέρηση ανακάλυψε τον αναγκαίο κοινωνικό διαφορισμό
μεταξύ βλακείας και ευφυίας και έπιασε το ζήτημα από μια σχετικά σωστή πλευρά αλλά καταλήγει
στο εντελώς λανθασμένο συμπέρασμα ότι η βλακεία δεν είναι αναγκαίο συστατικό της κοινωνικής λειτουργίας
και δεν κατανοεί ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά χωρίς τους βλάκες.
Πρωτίστως από τους βλάκες που καταλαμβάνουν όλες τις υποδεέστερες θέσεις στην παραγωγή (γιατί
αυτό μπορούν και τίποτα παραπάνω) και δευτερευόντως από τους βλάκες που ''πανάξια'' κατέχουν
εξέχουσες κοινωνικές θέσεις (όρα υπουργούς αλά Άδωνι :fico: ) κατά την άποψη της πρώτης ομάδας
βλακών και που σε σύμπνοια οι δύο ομάδες συνιστούν εκείνη την αγέλη βλακών που καταδυναστεύει
τα εχέφρονα μπιζέλια της κοινωνίας μας. :D
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Μάιος 2024, 22:05

Λαχουρένιος έγραψε:Στα επαγγελματικά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν φιλοδοξίες. Τους αρκεί μια απλή δουλειά που απλώς τους επιτρέπει να ζουν και έχει όσο το δυνατόν λιγότερες ευθύνες. Δεν το βρίσκω κακό αυτό, δουλεύουμε για να ζούμε και όχι το ανάποδο. Κακό είναι να είσαι τεμπέλης και να εκμεταλλεύεσαι άλλους για να ζήσεις ή να φυτοζωείς οικονομικά ενώ μπορείς κάτι καλύτερο.

Αισθάνομαι ότι έχουν δημιουργηθεί κάποιες παρερμηνείες, και φταίω εγώ σε αυτό, επειδή χρησιμοποίησα κάποιες λέξεις όπως "επιτυχία, αποτυχία, ανώτερος, κατώτερος, χειρότερος, καλύτερος κτλ". αλλά δυστυχώς δεν γινόταν αλλιώς.
Επίσης, το θέμα μου δεν είναι αν κάποιος είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του ή έχει απωθημένα αν ήθελε να γίνει κάτι άλλο και δεν έγινε. Μπορεί κάποιος να είναι ένας απλός ψαράς και να είναι υπερευτυχισμένος. Ούτε σημαίνει ότι είναι αποτυχημένος στη ζωή του.
Εγώ τον εαυτό μου τον χρησιμοποίησα για να μην φανεί ότι με βγάζω έξω από το κάδρο, όχι γιατί δεν μου αρέσει αυτό που κάνω. Αλλά ναι έχω και αυτογνωσία. Όταν λέω ότι κάποιος είναι πιο πετυχημένος από μένα, (οκ το πετυχημένος χωράει μεγάλη συζήτηση) αλλά αντικειμενικά μιλώντας υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν θα μπορούσα να τα φτάσω πχ δεν είμαι και νευροχειρουργός (ή ό,τι άλλο θες βάλε). Για μένα αυτό είναι κάτι "ανώτερο" από αυτό που μπορώ να κάνω. Που δεν ήθελα και ποτέ να γίνω αλλά και να ήθελα δεν είχα τα skills. Και μουσική ήθελα να μάθω. Δεν το κατάφερα ποτέ.
Αν και ξαναλέω το θέμα μου δεν είναι ποιο επάγγελμα είναι πιο σημαντικό. Και κακώς εστιάζουμε εκεί αλλά τον χρησιμοποιώ ως έναν δείκτη όπως σας είπα. Εντάξει τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή ρε παιδιά τελικά.
Δλδ αν δεν συντρέχουν κάποιοι άλλοι λόγοι οι οποίοι σε βοήθησαν να κάνεις το επάγγελμα που κάνεις ή σε εμπόδισαν να κάνεις το επάγγελμα που θα ήθελες, τότε η επιλογή επαγγέλματος είναι και καθρέφτης των δυνατοτήτων σου.

Να στο θέσω ανάποδα. Δώσε σε δυο άτομα να διεκπεραιώσουν το ίδιο task (δεν αναφέρομαι σε εργασιακά). Το ίδιο όμως.Να αναλάβουν ένα πρότζεκτ ρε παιδί μου. Να οργανώσουν κάτι. Ακόμα και ένα πάρτυ γενεθλίων. Δες πώς θα το δουλέψει ο ένας και δες πώς θα το δουλέψει ο άλλος. Από τον έναν μένεις ευχαριστημένος από τον άλλον όχι. Ε δες μετά και τι δουλειά κάνει ο καθένας τους.
Ο καλός το πιθανότερο είναι να εργάζεται σε μια θέση ευθύνης και ο κακός σε χαμηλότερων απαιτήσεων. Δεν είναι τυχαίο πού απορροφάται ο καθένας σε αυτήν την κοινωνία. Ξαναλέω αν λάβουμε υπόψη τα skills του και μόνο. Και δεν αναφέρομαι σε πτυχία κτλ. Αναφέρομαι καθαρά σε στοιχεία της προσωπικότητάς τους και μόνο.
Βγάζω έξω αυτούς που έχουν υψηλές θέσεις λόγω βύσματος ή αυτούς που είναι άξιοι αλλά λόγω κάποιων εμποδίων δεν τα κατάφεραν.

Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα. Έχω έναν γνωστό που κάνει ένα επάγγελμα (ας μην πω τι). Πάντως για να κάνεις αυτό το επάγγελμα βγαίνεις και από ΤΕΙ και από ΑΕΙ. Ο τύπος συστηνόταν χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς τι είναι. Δε σου λέω σκόπιμα. Τι δουλειά κάνεις; Αυτό έλεγε. Θα κάτσει να εξηγεί στον καθένα ακριβώς και τι; Και καλά έκανε. Δεν υπήρχε λόγος.
Και που λες κάτι δεν μου κολλούσε σε όλο αυτό. Ενώ είχα την εντύπωση ότι μιλάω με έναν "μορφωμένο" άνθρωπο έβλεπα άκυρες συμπεριφορές, απαντήσεις, τρόπο αντίληψης κτλ. Δε σου λέω αντιδράσεις ενός αμόρφωτου ανθρώπου αλλά όχι αυτό που είχα στο μυαλό μου.
Και που λες μια μέρα πώς πέφτει στα χέρια μου ένα έγγραφο και βλέπω ότι είναι από ΤΕΙ. Που προς θεού δεν έχω τίποτα με τα ΤΕΙ. Ίσα ίσα.
Τέλος πάντων, χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα γιατί εξυπηρετεί αυτό που θέλω να πω.
Γιατί βλέποντας αυτόν τον τύπο πώς λειτουργεί γενικά στην προσωπική του ζωή ... δλδ δεν μπορώ να σου λέω ότι ο τοίχος είναι άσπρος κι εσύ να τον βλέπεις μαύρο πχ ... ε τότε όχι. Για ΤΕΙ ήσουν. Ως εκεί.
Δεν είναι επειδή έτυχε να μην γράψεις καλά, δεν έπιασες για λίγο τα μόρια, ήσουν άτυχος στη ζωή κτλ.
Κάθε μέρα μου επιβεβαιώνεις ότι ήσουν για ως εκεί.
Και ο ΑΕΙΤΖΗΣ μπορεί να βλέπει τον τοίχο μαύρο. Έτσι; Απλά ο ΤΕΙΤΖΗΣ δείχνει ότι δεν έχει τα skills μήπως το δει και κάπως αλλιώς. Είναι μονόδρομος.
Προσπάθησε, σε παρακαλώ, να δεις το παράδειγμά μου με πιο αλληγορική ματιά.

Και ξαναλέω το επάγγελμα, οι σπουδές κτλ κάποιου δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Αλλά κι εγώ πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποια "μετρήσιμα μεγέθη" για να δείξω τελικά ότι κάπως εξηγούνται κάποια πράγματα. Ξαναλέω αν δεν συντρέχουν άλλοι αντικειμενικοί λόγοι στο τι πορεία ακολουθούμε στη ζωή μας. Και κακώς το περιορίζω μόνο στα επαγγελματικά.

Λαχουρένιος έγραψε:Οι λεγόμενες κοινωνικές/οικογενειακές υποχρεώσεις πάντα σε φέρνουν σε επαφή με ηλιθίους οπότε προσυπογράφω την απορία του συντρόφου :D

Δυστυχώς ισχύει. Αλλά δεν αφορά εμένα το συγκεκριμένο ερώτημα του συντρόφου. Η βλακεία είναι διάχυτη παντού γύρω μας.
Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Μάιος 2024, 22:24

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν ξέρω αν είσαι κοντός και με γραβάτα αλλά γάτα είσαι σίγουρα. :fico:
Τώρα το μπιζέλι με μια μικρή χρονική καθυστέρηση ανακάλυψε τον αναγκαίο κοινωνικό διαφορισμό
μεταξύ βλακείας και ευφυίας και έπιασε το ζήτημα από μια σχετικά σωστή πλευρά αλλά καταλήγει
στο εντελώς λανθασμένο συμπέρασμα ότι η βλακεία δεν είναι αναγκαίο συστατικό της κοινωνικής λειτουργίας
και δεν κατανοεί ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά χωρίς τους βλάκες.
Πρωτίστως από τους βλάκες που καταλαμβάνουν όλες τις υποδεέστερες θέσεις στην παραγωγή (γιατί
αυτό μπορούν και τίποτα παραπάνω) και δευτερευόντως από τους βλάκες που ''πανάξια'' κατέχουν
εξέχουσες κοινωνικές θέσεις (όρα υπουργούς αλά Άδωνι :fico: ) κατά την άποψη της πρώτης ομάδας
βλακών και που σε σύμπνοια οι δύο ομάδες συνιστούν εκείνη την αγέλη βλακών που καταδυναστεύει
τα εχέφρονα μπιζέλια της κοινωνίας μας. :D

I hear you. Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά πραγματικά κι εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να αυτοπροστατευτώ από αυτούς. Η κοινωνία μπορεί να χρειάζεται τους βλάκες, εγώ όμως όχι. Και προσπαθώ όσο μπορώ να ελαχιστοποιήσω τις επαφές μου μαζί τους. Και αυτό πρέπει να το επιδιώξω. Δεν είναι κάτι που θα γίνει από μόνο του. Αυτό έχω καταλάβει.
Κι εγώ μπορεί να είμαι "βλάκας" για κάποιον άλλον. Άμα αισθάνεται ότι του κάνω κακό και ότι τον φθείρω ας κόψει τις επαφές του μαζί μου. Δεν θα παρεξηγηθώ καθόλου. Ειλικρινά.
Ούτε εγώ μπορώ να ανταποκριθώ σε πιο υψηλά επίπεδα. Αλλά τουλάχιστον έχω γνώση της κατάστασής μου. Δεν σπάω @@. Παραδέχομαι την ανεπάρκειά μου όπου υπάρχει και τουλάχιστον δεν θα σε τραβήξω προς τα κάτω. Το πολύ πολύ εσύ να με τραβήξεις προς τα πάνω όσο υπάρχει περιθώριο και φυσικά έχεις τη διάθεση να ασχοληθείς μαζί μου.
Αλλά ναι ρε παιδιά πρέπει κάπως να υπάρχει ένας κοινός κώδικας.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακά αυτά που λέω. Συγγνώμη αν τυχόν προσβληθούν κάποιοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Μάιος 2024, 22:39

Δλδ πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε αυτό μπορώ να το κάνω ... αυτό δεν μπορώ να το κάνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Μάιος 2024, 22:48

Αν σε ένα πρόβλημα (ακόμα και μαθηματικό), έναν γρίφο, ένα escape room, ένα οτιδήποτε... υπάρχει έστω μία και μοναδική λύση και την βρίσκει ένας ... ε αυτό κάτι λέει για αυτόν τον έναν ρε παιδιά σε σχέση με αυτούς που δεν την βρήκαν καθόλου ή έστω πλησίασαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Μάιος 2024, 23:08

Τις προάλλες παρακολουθούσα ένα διαδικτυακό μάθημα στα φιλολογικά, στην ουσία ήταν ένα online φροντιστήριο για τα παιδιά που δίνουν τώρα πανελλήνιες.
Πολλοί εκπαιδευτικοί μοιράζουν το υλικό τους είτε σε blogs, είτε σε διάφορα σόσιαλ μίντια, κάνουν βιντεάκια, lives κτλ. Είναι και ανοιχτά στο κοινό. Πχ youtube, tik tok κτλ. Λύνουν απορίες κτλ.Τέσπα υπάρχει μια αλληλεπίδραση.
Ο καθένας μπορεί να τα δει.
Θα μου πείτε τώρα γιατί το κάνουν αυτό. Και από μεράκι και από αίσθημα προσφοράς ίσως και γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν αλλά και γιατί όχι να αποκτήσουν κοινό ίσως και κάποια ιδιαίτερα (κυρίως για αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα) και για την πλάκα τους μωρέ. Έχουμε μπει σε μια διαφορετική era πλέον. Και παλιά συνέβαινε αυτό απλά είχαμε πιο λίγα τεχνολογικά μέσα.
Εδώ μέχρι και ο Μητσοτάκης έχει τικ τοκ. Μην σας φαίνονται περίεργα αυτά που λέω.
Και που λέτε πέτυχα ένα τέτοιο διαδικτυακό μάθημα αρχαίων που προφανώς απευθυνόταν σε θεωρητικής κατεύθυνσης άτομα.
Και ρωτάει μια κοπελιά κάτω στα σχόλια (που δε θυμάμαι ακριβώς την ερώτησή της) αλλά είχε μέσα το ρήμα "μπαίνει" και το γράφει "μπένει".
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ

Ε βγήκα. Δεν θα άντεχα να δω άλλο.

Τώρα αυτό που λέω κολλάει και δεν κολλάει με τα υπόλοιπα. Δλδ αν έχουμε ήδη τόσους βλάκες και το εκπαιδευτικό σύστημα εκτρέφει και άλλους βλάκες (γιατί αυτό συμβαίνει) απογοητεύθηκα..
Κορίτσι που δίνει τώρα πανελλήνιες θεωρητικής και γράφει το ρήμα "μπένει";
Άστο δε θέλω να σκεφτώ τη συνέχεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Μάιος 2024, 07:48

Πωπω, καλά ρε Μπιζέλι, που την βρίσκεις την όρεξη να γράφεις τέτοια σεντόνια? Σίγουρα κάποια προτερήματα που βοηθούν κάποιον να εξελιχθεί επαγγελματικά και μορφωτικά μεταφράζονται και σε άλλους τομείς της ζωής του πχ επιμέλεια, εργατικότητα, τελειομανία κλπ.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 23 Μάιος 2024, 09:48

Ραν ταν πλαν έγραψε:[quote=

Πρωτίστως από τους βλάκες που καταλαμβάνουν όλες τις υποδεέστερες θέσεις στην παραγωγή D

σε αυτο το συμπερασμα εφτασα και εγω με πολυ κοπο και βασανο
και προσφατα μαλιστα ..και αυτο ηθελα να γραψω στο μπιζελι
αλλα δεν βρηκα ευκαιρια και μπραβο στον παπαρα ραν που το εγραψε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 23 Μάιος 2024, 09:52

και γενικα το θεμα ή το ζητημα δεν ειναι να φτασουμε σε μια ισοτητα σε μια αταξικη κοινωνια
οπως μας λενε οι κεκεδες -δες τον ραν -- αλλα να την πλησιασουμε λιγο ακομη
βημα με βημα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Μουσική”