Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Νέες επενδύσεις

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club
Δημοσιεύσεις: 3388

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 08 Ιαν 2020, 14:38

Σκίζει ο Αδώναρος!
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 01 Φεβ 2020, 19:36

Τι αλλάζει στη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική – Έργα €900 εκατ.

Εικόνα

Έμφαση στην ανακύκλωση και στην επεξεργασία των βιοαποβλήτων (προέρχονται από απορρίµµατα τροφών και μαγειρείων κοκ) θα δώσει η Περιφέρεια Αττικής, με το καινούργιο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής να βρίσκεται υπό αναθεώρηση. Χθες, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, περιέγραψε, σε ειδική εκδήλωση, τις βασικές γραμμές του νέου σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Οι μονάδες επεξεργασίας

Πυλώνες του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης, της επεξεργασίας βιοαποβλήτων (καφέ κάδος) και η υλοποίηση νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων. Όσον αφορά τον ΧΥΤΑ Φυλής, θα παραμείνει σε λειτουργία για διάστημα τεσσάρων-πέντε χρόνων, σε συνδυασμό με την πρώτη φάση αποκατάστασης της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Αττικής (ΟΕΔΑ). Η ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής θα λειτουργήσει ως "μεταβατική λύση" προκειμένου ο ΧΥΤΑ Φυλής σταδιακά να κλείσει.

Οι νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων δρομολογούνται σε:

- Γραμματικό ("Μαύρο Βουνό") που θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο, με δημοπράτηση ως το τέλος Μαΐου του 2020 και ολοκλήρωση το 2025. Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, δεν πρόκειται να λειτουργήσει στο Γραμματικό ΧΥΤΑ, όπως αυτός της Φυλής, καθώς εκεί θα κατασκευαστεί μια "σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών πράσινη εγκατάσταση επεξεργασίας των απορριμμάτων, που θα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή κι όχι από όλη την Αττική".

- Φυλή (ΜΕΑ Κεντρικού Τομέα), που θα υλοποιηθεί ως έργο ΣΔΙΤ, του οποίου ο φάκελος στη διυπουργική Επιτροπή θα υποβληθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2020, έχοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

-Σχιστό που θα υλοποιηθεί ως ΣΔΙΤ με την υποβολή του φακέλου στη διυπουργική να τοποθετείται το δεύτερο τρίμηνο του 2020 με ορίζοντα ολοκλήρωση το 2025.

Σχεδιάζεται ακόμη, σε πρώτη φάση, στους χώρους, όπου θα βρίσκονται οι μονάδες επεξεργασίας να δημιουργηθούν μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) και σε δεύτερη φάση, να δημιουργηθούν ΜΕΒΑ σε κατάλληλους χώρους εντός της Αττικής.
Για τη χρηματοδότηση των έργων αυτών, θα αντληθούν 250 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ τα ιδιωτικά κεφάλαια τοποθετούνται σε 500 εκατ. ευρώ (από τα οποία σημαντικό τμήμα θα κατευθυνθεί στην εν γένει χρηματοδότηση του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων).

Η αναβάθμιση του ΕΜΑΚ

Επίσης, μέσα στο 2020 θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Λιοσίων. Ο διαγωνισμός έχει ως αντικείμενο τη συντήρηση, λειτουργία και μετατροπή του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης (ΕΜΑ ή ΕΜΑΚ) στα Άνω Λιόσια σε πράσινο εργοστάσιο, με το έργο να έχει αξία 65 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας δικαίωμα προαίρεσης 65 εκατ. ευρώ. Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό εκπνέει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Το ΕΜΑΚ Α. Λιοσίων είναι η μοναδική μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που λειτουργεί στην Περιφέρεια Αττικής. Με ημερήσια δυναμικότητά 1.200 τόνων απορριμμάτων και 280.000 τόνων ετησίως, επεξεργάζεται το 1/6 περίπου του συνόλου των απορριμμάτων της Αττικής. Στόχος είναι το ΕΜΑΚ να δέχεται προδιαλεγμένα-κυρίως οργανικά- απόβλητα και να επεξεργάζεται, σε ετήσια βάση, 300.000 τόνους αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων και προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων.

Ο προηγούμενος περιφερειακός σχεδιασμός (Ρ. Δούρου) προέβλεπε την εγκατάσταση Μονάδων Επεξεργασίας και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων σε ανενεργά λατομεία, σχέδιο που δεν θα προχωρήσει.

Διαλογή στην πηγή

Έμφαση θα δοθεί στη διαλογή στην πηγή και προς την κατεύθυνση αυτή θα χρηματοδοτηθεί με 150 εκατ. ευρώ η δημιουργία δικτύου για επιπλέον καφέ κάδους και οχήματα αποκομιδής, γωνιές ανακύκλωσης και πράσινα σημεία. Με ορίζοντα το 2020, η Περιφέρεια Αττικής θέτει ως στόχο το ποσοστό ανάκτησης των βιοαποβλήτων να αγγίξει το 40%. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προχωρήσει στη διανομή 10.000 καφέ κάδων και 80 απορριμματοφόρων σε δήμους.

Σταδιακά, το 2020-2021 θα διατεθούν μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους, 1.000 γωνιές ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία, όπως σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, εκκλησίες, κλπ. Έως το τέλος Μαΐου, 60 φορτηγά του ΕΔΣΝΑ θα λειτουργούν ως κινητά πράσινα σημεία, και θα χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

dimitris.delevegos@capital.gr

https://www.capital.gr/epixeiriseis/340 ... a-900-ekat
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 6376

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Φεβ 2020, 20:45

Μπράβο στην ΝΔ.

Και επενδύσεις, και πρόγγηγμα των ακροδεξιών απολειφαδιών.
0 .
Ανανήψαντας παγκοσμιοποιητής, πρώην θύμα σοβαροφάνειας και θεσφατικού κριτικισμού,
νύν ελεύθερος περήφανος αναζητητής της αλήθειας που μας κρύβουν (ξέρετε ποιοι...).

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Φεβ 2020, 20:09

Από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης θα κατευθυνθούν στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης περίπου 4,7 δισ. ευρώ την περίοδο 2021-27. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο υπουργός σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

«Πηγαίνουμε σήμερα δύο υπουργοί στη Δυτική Μακεδονία να συζητήσουμε με τους κατοίκους καθώς είναι λογικό οι άνθρωποι που δουλεύουν στα λιγνιτωρυχεία και γύρω απ’ αυτά να έχουν ανησυχία για τη ζωή τους από τη στιγμή που η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουμε τα λιγνιτωρυχεία μέχρι το 2023 και το τελευταίο το 2028 και να προχωρήσουμε έτσι στην απολιγνιτοποίηση της αγοράς ενέργειας. Εμείς δεν θέλουμε να αφήσουμε τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης χωρίς δουλειά. Πρώτοι εμείς στην Κυβέρνηση διεκδικούμε πόρους ώστε να μεταστρέψουμε γρήγορα την οικονομία προκειμένου οι κάτοικοι εκεί να έχουν όχι μόνο εργασία αλλά καλύτερα αμειβόμενη εργασία και με υψηλότερη ποιότητα ζωής από σήμερα. Υπολογίζουμε ότι από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης θα κατευθυνθούν σ’ αυτές τις δύο περιοχές περίπου 4,7 δισ. ευρώ την περίοδο 2021-27».

Για τις επενδύσεις είπε ότι ήταν σημαντικά τα ταξίδια με τον Πρωθυπουργό, στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις αρχές της εβδομάδας.

«Ουδέποτε οι σχέσεις της Ελλάδας με αυτά τα κράτη ήταν τόσο καλές όσο σήμερα. Οι επενδυτικές προσδοκίες που υπάρχουν απ’ αυτές τις χώρες είναι πολύ μεγάλες».
όπως είπε ενώ συμπλήρωσε ότι: «Μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, μεγάλη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνοιξε γραφεία στην Αθήνα και ετοιμάζει joint venture ύψους μισού δισ. ευρώ ενώ μεθαύριο Δευτέρα, από άλλη εταιρεία ανακοινώνεται και δεύτερη επένδυση, εκατοντάδων εκατομμυρίων, σε σημαντικό κλάδο της οικονομίας»http://www.msn.com/el-gr/money/economy/ ... cid=ASUDHP
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Φεβ 2020, 20:28

Στο ένα δισ. ευρώ η συνολική επένδυση στον νέο διεθνή αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι

Με την παρουσία του στην τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι Ηρακλείου, άνοιξε τη μονοήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


"Το αεροδρόμιο αυτό θα είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στη χώρα. Το πιο σύγχρονο, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Θα βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων ωρών από τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Θα μετατρέψει, δηλαδή, την Κρήτη σε τουριστικό προορισμό και κόμβο αεροπορικό ολόκληρο το χρόνο και σε όλες τις εποχές", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο αερολιμένας "Νίκος Καζαντζάκης" δεν επαρκεί για τα οκτώ εκατομμύρια επιβάτες που διέρχονται από αυτόν, ενώ το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου που θεμελιώνεται σήμερα σε πέντε χρόνια θα γίνει "το κόσμημα του νησιού και θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες του". Παράλληλα, επεσήμανε ότι ένα τέτοιο έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί παρά μόνο από φορείς που ξέρουν και μπορούν, αναδεικνύοντας τη σημασία των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Φορέα.

"Από τη μία πλευρά, το ελληνικό Δημόσιο με την ισχύ και την εμπειρία του κράτους. Και από την άλλη, ο ιδιωτικός τομέας με την εμπειρία και την ευελιξία του. Όπως αντιλαμβάνεσθε πρόκειται για μία ιδανική σύμπραξη που εγγυάται γρήγορο και καλό αποτέλεσμα. Το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη ινδική επένδυση στην Ελλάδα της νέας εποχής. Είναι ένα έργο που έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Fraport που αναβάθμισε 14 αεροδρόμια της ελληνικής περιφέρειας. Δεν σταματάμε εδώ. Σειρά παίρνουν άλλα 23 αεροδρόμια, για τα οποία θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό", ανέφερε. "Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου θα δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας. Στο ίδιο το αεροδρόμιο, στις αεροπορικές εταιρείες που θα εξυπηρετεί, καθώς και στις επιχειρήσεις που θα παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά στους εργαζομένους και στους επισκέπτες του. Πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος για τη σημερινή ημέρα", πρόσθεσε.

Το προφίλ του έργου

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, το νέο αεροδρόμιο θα ενισχύσει δραστικά το τουριστικό προφίλ της Κρήτης, καθώς θα θέσει τέλος στα προβλήματα συμφόρησης που παρατηρούνται στο "Νίκος Καζαντζάκης", το οποίο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές για πολύ μικρότερο φόρτο επιβατικής κίνησης. Παράλληλα:

-Αποτελεί το πρώτο αναπτυξιακό έργο σε μία σκυταλοδρομία νέων μεγάλων επενδύσεων που θα υλοποιούνται στην Κρήτη τα επόμενα χρόνια (Αεροδρόμιο Καστελίου, ΒΟΑΚ, Αξιοποίηση Αλικαρνασσού).

-Η συνολική επένδυση στο νέο αεροδρόμιο, με όλες τις αεροπορικές και εμπορικές εγκαταστάσεις και συστήματα, θα αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

-Η μονάδα στο Καστέλι θα μπορεί να διαχειριστεί άνετα τα περίπου οκτώ εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποιούν ετησίως το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Θα επιτρέψει τόσο την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, όσο και την ποσοτική τόνωση των τουριστικών εισροών, δεδομένου ότι την περίοδο 2016-2018 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στην Κρήτη.

"Οι δυνατότητες του νέου αεροδρομίου θα αναδείξουν τη σημαντική θέση της Κρήτης, στην 'καρδιά' της Μεσογείου, σε μικρή ακτίνα από σημαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ο νέος αερολιμένας θα λειτουργήσει με πράσινα" κριτήρια και θα αποφέρει μεγάλα και ποικίλα οφέλη στην οικονομία και την αγορά εργασίας του νησιού. Περίπου 7.000 θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου, τους αερομεταφορείς που θα χρησιμοποιούν ως κόμβο το Καστέλι, τις επιχειρήσεις που θα προσφέρουν υπηρεσίες ή θα προμηθεύουν το αεροδρόμιο και τις εταιρείες που θα παρέχουν επιμελητειακή υποστήριξη", σημειώνουν στελέχη. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν τα οφέλη και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

"Βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος θα λαμβάνει ετησίως το 1% των εσόδων που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του αεροδρομίου. Ακόμα 1% θα διατίθεται για την ενίσχυση της ανάπτυξης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου καθώς και σε άλλες κοινωφελείς δράσεις. Το αντισταθμιστικό αντάλλαγμα υπολογίζεται, αθροιστικά, στα 115 εκατομμύρια ευρώ", τονίζουν.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε βάθος πενταετίας και όταν ανοίξει τις πύλες του θα διακοπεί η λειτουργία του σημερινού αεροδρομίου Ηρακλείου.https://www.capital.gr/politiki/3409783 ... to-kasteli
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 08 Φεβ 2020, 20:42

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο φέτος θα "συμβασιοποιηθεί" το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης, ύψους 1 δισ. ευρώ και εντός του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί, γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΑΔΜΗΕ), Μάνος Μανουσάκης, τονίζοντας πως "υπάρχουν έργα που ολοκληρώνουμε νωρίτερα έναντι των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε θέσει αρχικά με το 10ετές επενδυτικό μας πλάνο ύψους 5 δισ. ευρώ".

Ενδεικτικά ανέφερε ότι τέλος του 2020, αντί για το 2022, θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρική διασύνδεση των κυκλαδίτικων νησιών Σύρου, Πάρου και Μυκόνου και ως το 2023 θα έχει ολοκληρωθεί και αυτή των Νότιων Κυκλάδων "το οποίο και θα ξεκινήσει φέτος με τον διαγωνισμό Σαντορίνη-Νάξος".

Για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης, ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι "το Project προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των αναδόχων σε ό,τι αφορά τα καλωδιακά τμήματα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η επιλογή των αναδόχων για τους σταθμούς μετατροπής που θα τοποθετηθούν στην Αττική και στην Κρήτη. Έτσι, στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα υπογράψουμε τις συμβάσεις και θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου που ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί εντός του 2023".

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι στο νέο 10ετές επενδυτικό πλάνο (2021-2030) που κατέθεσε ο ΑΔΜΗΕ με βάση τη ρυθμιστική του υποχρέωση, "συμπεριλαμβάνονται οι διασυνδέσεις των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, από δύο διαδρομές, από την Εύβοια και τη Θράκη. Με αυτόν τον βρόγχο που θα κλείσει συνολικά στο δίκτυο, θα διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια του ΒΑ Αιγαίου και βεβαίως θα βελτιωθεί το ενεργειακό της αποτύπωμα, καθώς θα πάψει πλέον να παράγεται ενέργεια με ρυπογόνα καύσιμα όπως γίνεται αυτή τη στιγμή", υπογράμμισε.

"Ο ΑΔΜΗΕ στα 10ετή πλάνα που βγάζει έχει επιταχύνει τα χρονοδιαγράμματα όλων των διασυνδέσεων της νησιωτικής χώρας, διότι είναι ώριμη η διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας. Στη νησιωτική διασύνδεση ήμασταν πολύ καθυστερημένοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εντάξουμε ΑΠΕ για να αλλάξει το ενεργειακό μίγμα και να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νησιών, αλλά και να μην μπορούμε να καλύψουμε επαρκώς, με την αύξηση της ζήτησης που προκύπτει από την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, τις ενεργειακές ανάγκες των νησιών", σημείωσε.

Αναφερόμενος στα οφέλη των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών, ο ίδιος σημείωσε ότι "αφενός μεν διασφαλίζουν σίγουρα την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, μειώνουν το κόστος των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος όλων των πολιτών της χώρας, οι οποίοι ως τώρα επιβαρύνονταν μέσω των ΥΚΩ από τον ακριβότερο τρόπο παραγωγής ενέργειας στα νησιά, και βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και κατά επέκταση και τον τουριστικό προϊόν των νησιών μας".

Το επενδυτικό πλάνο του ΑΔΜΗΕ ως το 2030, πέραν των προαναφερομένων, αφορά μεταξύ άλλων στην ολοκλήρωση των νησιωτικών διασυνδέσεων συμπεριλαμβανομένου και των Νοτίων Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και των νησιών του Β. Αιγαίου, αλλά και την ολοκλήρωση του ανατολικού διαδρόμου της Πελοποννήσου που θα οδηγήσει στην άρση του κορεσμού του δικτύου της Πελοποννήσου.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/340 ... tiki-kriti
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Φεβ 2020, 12:37

ΕΛΣΤΑΤ: Ενισχύθηκε τον Νοέμβριο η οικοδομική δραστηριότητα

Το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας), κατά τον μήνα Νοέμβριο 2019, στο σύνολο της Χώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.785 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 413,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.719,4 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, αύξηση κατά 12,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 4,4% στην επιφάνεια και κατά 3,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της Χώρας, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2019 ανήλθαν σε 1.779 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 408,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.701,8 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,5% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 7,8% στην επιφάνεια και κατά 7,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας κατά τον μήνα Νοέμβριο 2019, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθαν σε 6 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 4,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 17,6 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον μήνα Νοέμβριο 2019, είναι 1,0%.
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Δεκέμβριο 2018 έως τον Νοέμβριο 2019, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής- Δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της Χώρας, ανήλθε σε 16.655 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3.653,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 16.193,5 χιλιάδες m3 όγκου.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Δεκεμβρίου 2017 - Νοεμβρίου 2018 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 8,0% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 5,0% στην επιφάνεια και κατά 6,9% στον όγκο.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Δεκεμβρίου 2018 - Νοεμβρίου 2019, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 8,6% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 6,4% στην επιφάνεια και κατά 7,4% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Δεκεμβρίου 2017 - Νοεμβρίου 2018. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 3,1%.

Το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2019, η Συνολική Οικοδομική Δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 9,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 3,7% στην επιφάνεια και κατά 5,3% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του έτους 2018. Κατά την ίδια περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2019, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 9,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 5,4% στην επιφάνεια και κατά 6,7% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2018.

https://www.capital.gr/oikonomia/341051 ... stiriotita
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Μαρ 2020, 16:03

Η Aegean αγόρασε το 25% της ρουμανικής Animawings

https://www.capital.gr/epixeiriseis/343 ... animawings
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 09 Μαρ 2020, 16:55

Συνεργασία ΔΕΗ -RWE για ΑΠΕ και απολιγνιτοποίηση

Τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα


Εικόνα

Σε συνεργασία με την γερμανική RWE, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους τομείς των ΑΠΕ και της απολιγνιτοποίησης προχωρά η ΔΕΗ.

Το σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας προβλέπει ότι οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας απολιγνιτοποίησης αλλά και την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα και η ανάπτυξη των έργων να γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο. Μέσω της συνεργασίας τους, τα μέρη στοχεύουν στην ανάπτυξη από κοινού έργων στην Ελλάδα, επιδίωξη η οποία ευθυγραμμίζεται με τους φιλόδοξους στόχους της ΔΕΗ για σημαντική αύξηση του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ. Οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας για την σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη στην Ελλάδα μέχρι το 2028.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης επισημαίνει ότι: «Στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού διεθνώς, η ΔΕΗ και η RWE κινούνται στο ίδιο μονοπάτι και αναγνωρίζουν ως πρόκληση, αλλά παράλληλα και ως ευκαιρία τον δικό τους μετασχηματισμό.

Η συμφωνία δίνει τόσο στη ΔΕΗ όσο και στην RWE τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, αλλά και να εκμεταλλευτούν τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ, ο οποίος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τις επόμενες δεκαετίες στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη».

Ο κ. Rolf Martin Schmitz, CEO της RWE, τόνισε: «Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας από ΑΠΕ επιδιώκουμε να έχουμε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2040. Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ο ξεκάθαρος στόχος της RWE. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά για τέτοια έργα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξετάσουμε από κοινού με τη ΔΕΗ τις πιθανότητες να επωφεληθούμε αμοιβαία».

Η RWE διαθέτει χαρτοφυλάκιο περίπου 46 GW εγκατεστημένης ισχύος και παράγει ηλεκτρική ενέργεια από λιθάνθρακα, λιγνίτη, πυρηνική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική ενέργεια και βιομάζα. Στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, η RWE επενδύει σε μονάδες αποθήκευσης θερμότητας, παραγωγή και χρήση υδρογόνου ως πηγή ενέργειας, κ.α. Ο Όμιλος απασχολεί συνολικά περίπου 20.000 άτομα παγκοσμίως.


https://www.makthes.gr/synergasia-dei-r ... isi-264218

https://www.businessdaily.gr/epiheirise ... me-tin-rwe
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 8218

Re: Νέες επενδύσεις

Δημοσίευσηαπό pluton » 19 Μαρ 2020, 09:50

Ποιον ρόλο έπαιξε η επικοινωνία Μητσοτάκη-Λαγκάρντ για την ένταξη στο πρόγραμμα των 750 δις

19 Μαρτίου, 2020Σημαντικό ρόλο στην ένταξη της Ελλάδας στην Ποσοτική Χαλάρωση (QE) είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ένταξη της Ελλάδας στα 750 δισεκατομμύρια ευρώ και στο καθεστώς Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δεν έγινε τυχαία και από μόνη της, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Το καθεστώς Ποσοτικής Χαλάρωσης αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

«Είναι τεράστια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος χθες το πρωί με την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας επί 4,5 χρόνια. Ενήμεροι για το θέμα ήταν μόνο ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Δ.Σ. της η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων 750 δισ., αποφασίζοντας μάλιστα ρητώς να συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα παρά το ότι δεν βρίσκονται ακόμα σε επενδυτική βαθμίδα!

Με τα 750 δισεκατομμύρια και το πρόγραμμα Pandemic Emergency Purchase Programme, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δίνει μια ένεση ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά παράλληλα και στην ελληνική.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε την απόφαση «ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας».

«Πλέον τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είναι αποδεκτοί, για το νέο πρόγραμμα, τίτλοι. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά από το 2015, όταν και ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση, το περίφημο QE, στην οποία η χώρα μας – με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης – ουδέποτε συμμετείχε», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.


https://www.lykavitos.gr/poion-rolo-epa ... nia-mitso/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».


Επιστροφή σε “Οικονομία”