Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 12 Δεκ 2020, 19:09

Η Τραπεζα της ελλαδας παντως σε προσφατη εκθεση της αποθεωσε τα οικονομικα της χουντας.

Εικόνα

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 12 Δεκ 2020, 19:12

Αναλυτικα τι λεει η Τραπεζα της Ελλαδας.

Τράπεζα Ἑλλάδος: Ἔπαινος γιά τά οἰκονομικά τῆς δικτατορίας

https://www.estianews.gr/kentriko-thema ... ktatorias/\

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 12 Δεκ 2020, 19:25

εγω αν ημουν κεκες αριστεριστης και δεν θα εβρισκα ενα καλο λογο για την χουντα
θα ειχα αυτοκτονησει πνιγμενος μεσα σε σκατα

τα κεκεδικα πλασματακια που μιζερουν συνεχως οταν ακουν για χουντα εχουν σοβαρο προβλημα
ψυχαναναγκαστικο με φοβερα κομπλεξ και πρεπει εστω πριν ασπρισουν οι τριχες να το καταλαβουν
αλλιως θα καταντησουν σαν τον γερο θαλασση
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Δεκ 2020, 20:03

Αρίστος έγραψε:Η Τραπεζα της ελλαδας παντως σε προσφατη εκθεση της αποθεωσε τα οικονομικα της χουντας.

Εικόνα

.

Είναι απλό τα οικονομικά πήγαν κατά διόλου διότι έχουμε αρπαχτικά ανέντιμους πολιτικούς (σε αντίθεση με τους στρατιωτικούς που κοίταξαν το συμφέρον της πατρίδας και φυσικά πέθαναν στην ψάθα) και μια αριστερά που επιδίωξε την καταστροφή για να δημιουργήσει στην απόγνωση ψηφοφόρους (δεν της βγήκες).
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 12 Δεκ 2020, 21:12

Σίγουρα η ''Εστία'' προβάλλει ό,τι θετικό (ελάχιστα δλδ και αυτά πριν το 1971 που η διεθνής συγκυρία ευνοούσε την οικονομική ανάπτυξη) αναφέρει για την περίοδο της χούντας η έκθεση και κάνει γαργάρα (αποσιωπά δλδ) την πραγματικότητα.
Αλλιώς θα ανέφερε ότι το 1974, χρονιά της πτώσης της χούντας, ο πληθωρισμός άγγιζε το 40% και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δημόσιων δαπανών πήγαινε στις υπηρεσίες ασφάλειας του καθεστώτος και ότι η κύρια πηγή χρηματοδότησης ήταν ο δανεισμός που ανέβασε το δημόσιο χρέος στο ταβάνι.
Κάποια στοιχεία λένε ότι όσα δανείστηκε η χούντα σε μια επταετία δεν τα είχε δανειστεί το ελληνικό κράτος από την ίδρυση του μέχρι το 1967.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Δεκ 2020, 10:17

ηταν μονο για 7 χρονια η καθε αυτη χουντα αλλα σε αυτα τα 5 -6 χρονια συντελεστηκε ενα οικονομικο θαυμα\
που το βιωσανε ολοι αν καποιοι επιμενουν να εθελοτυφλούν στον τσοκιο μας

αλλα προσοχη αν εθελοτυφλουν σε μια πραγματικοτητα που την ζησαμε ολοι στην επαρχεια και στην αθηνα

να φανταστουν που και ποσο εθελοτυφλοτισμο εχουν και σε πραγματα που δεν τα εχουν ζησει
και που τα εχουν διαβασει μονο και στην τελικη ισχυει αυτο που εγραψα πιο πανω

θα βγαλετε ασπρες τριχες και θ φαντασιωνεστε ακομη ---

ενας στο χωριο μου -σαν το εγραψα πιο παλια τα ειχε βαλει με την χουντα και με την συζητηση
βγηκε οτι το μονο ασχημο που ειχε ηταν οτι δεν ειχε την ελευθερια να διαβαζει ριζο
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Δεκ 2020, 10:34

Ραν ταν πλαν έγραψε:Σίγουρα η ''Εστία'' προβάλλει ό,τι θετικό (ελάχιστα δλδ και αυτά πριν το 1971 που η διεθνής συγκυρία ευνοούσε την οικονομική ανάπτυξη) αναφέρει για την περίοδο της χούντας η έκθεση και κάνει γαργάρα (αποσιωπά δλδ) την πραγματικότητα. .

Η Ελλαδα πριν την χουντα ειχε ακομα μεγαλυτερη αναπτυξη και πολυ καλυτερα δημοσιονομικα. Ολος ο λογος γυρω απο τα οικονομικα της χουντας ειναι προσχηματικος γιατι οι χουντικοι δεν υποστηριζουν την χουντα για την αναπτυξη ή για τα δημοσιονομικα (στα οποια τα εκανε σκατα) αλλα για συγκεκριμενους πολιτικους λογους.

Αλλωστε και ο Τσιπρας τα πηγε καλα στα δημοσιονομικα αλλα δεν βλεπω να τον υποστηριζουν :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Δεκ 2020, 11:27

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Σίγουρα η ''Εστία'' προβάλλει ό,τι θετικό (ελάχιστα δλδ και αυτά πριν το 1971 που η διεθνής συγκυρία ευνοούσε την οικονομική ανάπτυξη) αναφέρει για την περίοδο της χούντας η έκθεση και κάνει γαργάρα (αποσιωπά δλδ) την πραγματικότητα. .

Η Ελλαδα πριν την χουντα ειχε ακομα μεγαλυτερη αναπτυξη και πολυ καλυτερα δημοσιονομικα. Ολος ο λογος γυρω απο τα οικονομικα της χουντας ειναι προσχηματικος γιατι οι χουντικοι δεν υποστηριζουν την χουντα για την αναπτυξη ή για τα δημοσιονομικα (στα οποια τα εκανε σκατα) αλλα για συγκεκριμενους πολιτικους λογους.

Αλλωστε και ο Τσιπρας τα πηγε καλα στα δημοσιονομικα αλλα δεν βλεπω να τον υποστηριζουν :D

τωρα μολις ειχα μια συζητηση με ενα χαζο στην δουλεια ..εσεις πατε να μας αποτελειωσετε με τις παπαριες
και δεν ξερω που να στραφω στην δουλεια ή στο φορουμ; αυτο το τελευταιο του λαχουρ ηταν η χαριστικη βολη
για σημερα -δεν νομιζω να ξανακουσω κατι τετοιο σημερα ..παει η μερα !! :s_mad

του εξηγεις οτι λογω εορτων το προγραμμα μας θα διαμορφωθει και ετσι και ετσι θα γινουν οι εργασιες
οχι λεει το χαζο //να πω την αληθεια οχι δεν λεει αλλα ειναι σαν να το λεει με το τροπο του

βρε χαζο λογω των εορτων ....εκει αυτο ντεν καταλαβαινει και εχω και δυο τρεις μερες που το εξηγω
...το ζητημα ειναι να κατανοει καποιος το παραδοξο μεσα στην αντιφαση
(καποια μερα ελπιζω να γραψω λιγα λογια )
ετσι και στο θεμα μας ..τους λεμε αυτο και αυτο και συνεχιζουν το ιδιο τροπαρι μερα -νυχτα χειμωνα -καλοκαιρι
χουντα αφου χουντα = πεινα- μεταναστευση-καταστολη-σκοτωμοι-
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Δεκ 2020, 11:47

Ραν ταν πλαν έγραψε:Σίγουρα η ''Εστία'' προβάλλει ό,τι θετικό (ελάχιστα δλδ και αυτά πριν το 1971 που η διεθνής συγκυρία ευνοούσε την οικονομική ανάπτυξη) αναφέρει για την περίοδο της χούντας η έκθεση και κάνει γαργάρα (αποσιωπά δλδ) την πραγματικότητα.
Αλλιώς θα ανέφερε ότι το 1974, χρονιά της πτώσης της χούντας, ο πληθωρισμός άγγιζε το 40% και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δημόσιων δαπανών πήγαινε στις υπηρεσίες ασφάλειας του καθεστώτος και ότι η κύρια πηγή χρηματοδότησης ήταν ο δανεισμός που ανέβασε το δημόσιο χρέος στο ταβάνι.
Κάποια στοιχεία λένε ότι όσα δανείστηκε η χούντα σε μια επταετία δεν τα είχε δανειστεί το ελληνικό κράτος από την ίδρυση του μέχρι το 1967.

Ποτέ μου δεν ασχολήθηκα με την χούντα του Ιωαννίδη, ότι θέλετε να πείτε μιλήστε για την περίοδο της Επανάστασης της 21ης Απριλίου, η χούντα του Ιωαννίδη δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν η ιστορική έρευνα έδειχνε ότι υποκινήθηκε από τις ΙΠΑ, το Ισραήλ και φυσικά τους πολιτικάντηδες. Δηλαδή ότι ήταν μια δική σας χούντα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Δεκ 2020, 11:54

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Σίγουρα η ''Εστία'' προβάλλει ό,τι θετικό (ελάχιστα δλδ και αυτά πριν το 1971 που η διεθνής συγκυρία ευνοούσε την οικονομική ανάπτυξη) αναφέρει για την περίοδο της χούντας η έκθεση και κάνει γαργάρα (αποσιωπά δλδ) την πραγματικότητα.

Ποτέ μου δεν ασχολήθηκα με την χούντα του Ιωαννίδη, ότι θέλετε να πείτε μιλήστε για την περίοδο της Επανάστασης της 21ης Απριλίου, η χούντα του Ιωαννίδη δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν η ιστορική έρευνα έδειχνε ότι υποκινήθηκε από τις ΙΠΑ, το Ισραήλ και φυσικά τους πολιτικάντηδες. Δηλαδή ότι ήταν μια δική σας χούντα.

ενταξει και συ το στραβωσες τωρα αντι να απαντησεις με οικονομικα στοιχεια απαντας αλλου για αλλου
και αυτο που λεει ο ραν εχει λιγη σημασια οσο παταει η γατα
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”