Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Δημοσίευσηαπό pluton » 16 Δεκ 2020, 16:05

Adminović έγραψε:
pluton έγραψε:ΣΥΜΒΑΣΗ ΩΝΑΣΗ

Προέβλεπε βιομηχανικό συγκρότημα στα Μέγαρα που θα περιελάμβανε:
1. Τρίτο Διυλιστήριο 7.500.000 τόννων αργού πετρελαίου ετησίως. Με δυνατότητα επέκτασης σε 10.000.000 τόννων αργού πετρελαίου ετησίως. Και θα πρέπει να ήταν έτοιμο το 1973. Αναλάμβανε δε το διυλιστήριο σε 10 με 12 χρόνια 64.000.000 τόννων αργού πετρελαίο.
2. Θερμοηλεκτρικό Σταθμό με δυναμικότητα 1080-1440 Μεγαβάτ και θα έπρεπε να είναι έτοιμος το 1973, στόχος ήταν χαμηλού κόστους ηλεκτρική ενέργεια που θα έφτανε στα 18 λεπτά ανα κιλοβατώρα με πετρέλαιο και 22 λεπτά με λιγνίτη, ο σταθμός θα προμήθευε στην ΔΕΗ προς 11,49 λεπτά .
3. Βιομηχανία Αλουμίνας με ετήσια παραγωγή 500.000 τόνων αλουμίνας και 160.000 με 250.000 τόννων αλουμινίου.
4. Βιομηχανίες πετροχημικών, κραμάτων αλουμινίου, Μεταλικού Μαγνησίου, Καυστικής Σόδας, Κωκ.
5. Δικαίωμα ιδρύσεως Διυλιστηρίου Λιπαντικών Ελαίων για εξαγωγή.
Όλα αυτά έφταναν στο ύψος των 600.000.000 με 620.000.000 δολλάρια.

Κι ο Ωνάσης πάντως δεν ήταν αχάριστος.
Κοτζάμ παραθαλάσσια βιλάρα είχε παραχωρήσει στο Γιώργη μας. :fico:

Είχε κι άλλη βίλα πάντως, μέσα στο ελατοδάσος της Πάρνηθας.
Ήξερε να διαλέγει τοποθεσίες ο μπαγάσας ο Γιώργης.. :fico:

Μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι θες, αλλά αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ο Γιώργης πέθανε μπατίρης, η Δέσποινα ζούσε σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Κηφισιά.

Μπορείς να μου πεις οι δημοκράταροι τι είδους ισόγεια διαμερισματάκια έχουν; Από ποιόν θες να ξεκινήσουμε; Από τον Βαρουφάκη; Από τους Μητσοτάκηδες; Από τον Βαρβιτσίωτη; Από που;

Όλοι μπατίρηδες για ποιόν θες για τον Ασλανίδη; Πέθανε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, τον Πατακό; ένα κουστούμι είχε και μ αυτό τον έθαψαν, για τον Μακαρέζο; Τα παιδιά του ξενητεύτηκαν στις ΗΠΑ και ήρθαν να τον θάψουν πάμφτωχο.... για κάνε σύγκριση να δούμε.

Ραν ταν πλαν η ναυαρχίδα των σκανδάλων της δικτατορίας ήταν η υπόθεση των Αφων Τσώνη με τα κρέατα και τον Μπαλόπουλο που το ίδιο το καθεστώς τον έστειλε φυλακή.... πόσος να ήταν ο τζίρος των Αφων Τσώνη από τον οποίο πήρε την μίζα του ο Μπαλόπουλος; Τι θες τώρα στου κρεμασμένου το σπίτι να μιλήσουμε για σχοινί και σαπούνι; Τι θες να αρχίσουμε να απαριθμούμε τα άπειρα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, τα πάμπερς του Κωσκωτά και τις υποθέσεις Λούβαρη; Σε παρακαλώ τώρα που θα πεις για διαπλοκή ανθρώπων που πέθαναν στην ψάθα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Δεκ 2020, 16:13

ουφ !!! τι να πω τωρα εγω; οτι οι πακις μας ενοχλουσαν τοτε ενω τωρα τους ευλογαμε και ειναι δώρο
και χαρα ζωης για τους ελ ; ισα ισα που ηταν μπροστα απο την εποχη τους οι ανθρωποι
και τα εργοστασια αν τα τελειωναν ειμαι σιγουρος οτι τα κερδη θα τα μοιραζαν στους αριστερους
για να μην εχουν παραπονα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Δεκ 2020, 16:20

γραψτε οτι οι χουντικες βιλες ηταν αριστερων προδιαγραφων λιτες και ασχημες
δλδ οσο αξιζε στην μεταπολιτευση ο καμπινες της δαμανακη και του κοτσουμπα
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 16 Δεκ 2020, 16:27

pluton έγραψε:Μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι θες, αλλά αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ο Γιώργης πέθανε μπατίρης, η Δέσποινα ζούσε σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Κηφισιά.

Μπορείς να μου πεις οι δημοκράταροι τι είδους ισόγεια διαμερισματάκια έχουν; Από ποιόν θες να ξεκινήσουμε; Από τον Βαρουφάκη; Από τους Μητσοτάκηδες; Από τον Βαρβιτσίωτη; Από που;

Όλοι μπατίρηδες για ποιόν θες για τον Ασλανίδη; Πέθανε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, τον Πατακό; ένα κουστούμι είχε και μ αυτό τον έθαψαν, για τον Μακαρέζο; Τα παιδιά του ξενητεύτηκαν στις ΗΠΑ και ήρθαν να τον θάψουν πάμφτωχο.... για κάνε σύγκριση να δούμε.

Αχ άτιμο Πολυτεχνείο, μας έφαγες....κι από κει που ζούσαμε στις βιλάρες μας πάνω στο κύμα ή μέσα σε δρυμούς, με τα ελικοδρόμια μας, τους αστακούς και τα χαβιάρια μας, καταντήσαμε φτωχομπινέδες.... :cry:
Από τα σαλόνια στα αλώνια που λένε... :nono:

Ραν ταν πλαν η ναυαρχίδα των σκανδάλων της δικτατορίας ήταν η υπόθεση των Αφων Τσώνη με τα κρέατα και τον Μπαλόπουλο που το ίδιο το καθεστώς τον έστειλε φυλακή.... πόσος να ήταν ο τζίρος των Αφων Τσώνη από τον οποίο πήρε την μίζα του ο Μπαλόπουλος; Τι θες τώρα στου κρεμασμένου το σπίτι να μιλήσουμε για σχοινί και σαπούνι; Τι θες να αρχίσουμε να απαριθμούμε τα άπειρα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, τα πάμπερς του Κωσκωτά και τις υποθέσεις Λούβαρη; Σε παρακαλώ τώρα που θα πεις για διαπλοκή ανθρώπων που πέθαναν στην ψάθα.

Συναίλυνα, κάνα νέο από το Τάμα του Έθνους έχουμε;
Λέω τώρα που θα ανοίξουν οι εκκλησίες, να πάω να το επισκεφτώ, αλλά δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωθεί. :fico:
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 16 Δεκ 2020, 18:19

Adminović έγραψε:
Συναίλυνα, κάνα νέο από το Τάμα του Έθνους έχουμε;
Λέω τώρα που θα ανοίξουν οι εκκλησίες, να πάω να το επισκεφτώ, αλλά δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωθεί. :fico:

Ποιο ''τάμα'' ρε; Αυτό ήταν για να βγάλουν καφέδες και τσιγάρα οι παρατρεχάμενοι τους.
Χοντρό παιχνίδι έκαναν οι χουνταίοι με τις μίζες από τις συμβάσεις για τα διυλιστήρια με Ωνάση, Νιάρχο, Λάτση, Ανδρεάδη, Βαρδινογιάννηδες και με κάποιον ελληνοαμερικάνο μαφιόζο Τομ Πάππας.
Αλλά δεν πρόλαβαν να τις μασήσουν γιατί πλακώθηκαν μεταξύ τους πάνω στη μοιρασιά και αμέσως μετά τη μεταπολίτευση δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους στις τράπεζες της Ελβετίας ώστε να μην μπορούν να αρπάξουν το χρήμα οι συνδικαιούχοι κληρονόμοι τους.
Δεν είχαν οφσόρ τότε αν και είχε παίξει κάτι μεταξύ Παπαδόπουλου και Ωνάση με μια εταιρεία στον Παναμά που είχε μοναδικό περιουσιακό στοιχείο τη βίλα στο Λαγονήσι που έμενε ο Γιώργαρος με την πώς τη λέγανε που για χάρη της νομοθέτησε για 24 ώρες το αυτόματο διαζύγιο για να την παντρευτεί.
Αυτός ήταν ο λόγος που βρέθηκαν να μην έχουν να φάνε, όπως καμαρώνουν οι χουντόγεροι χειροκροτητές τους, και όχι το ανεπίληπτο πατριωτιλίκι τους και οι αδαμάντινοι χαρακτήρες τους.
Άλλωστε μαυραγορίτες και γερμανοντυμένοι ταγματασφαλίτες ήταν στην κατοχή οι περισσότεροι.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Δεκ 2020, 18:28

πλουτων δωσε πονο στους σινεληνες με οικονομικα στοιχεια θα πηξουν και θα γινουν ζομπι αν δεν εχουν γινει ακομη

ρε σεις γραψτε και πως σας κυνηγησε η χουντα και αφησατε μικρα παιζακια να πεινανε

που ειναι και ο τρισμεγιστος παν να μας πει για τα κινεζικα βασανιστήρια στα ξερονησια
μλκς μου μολις τα εγραφε ανατριχιαζα και ηθελα να βγω στο βουνο
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 16 Δεκ 2020, 18:59

Ποια οικονομικά στοιχεία ρε παπάρα;
Και μόνο το ότι διπλασίασαν τις αμοιβές πρωθυπουργού, υπουργών, υφυπουργών (και λοιπών δικών τους παιδιών και συγγενών που τοποθέτησαν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις) αμέσως μετά το πραξικόπημα δείχνει το τι είδους ρετάλια ήταν.
Ξέρεις ότι νομοθέτησαν την παραγραφή όλων των οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξαν, μέχρι τη σύγκληση της όποιας μελλοντικής βουλής, και έβαλαν το Μαρκεζίνη να κάνει ελεγχόμενες εκλογές ώστε η βουλή που θα προκύψει να τους κατοχυρώσει την ασυλία αλλά τους χάλασαν τη μαγιονέζα οι εξελίξεις που πυροδότησε στα εσωτερικά της χούντας η εξέγερση του Πολυτεχνείου;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 16 Δεκ 2020, 22:06

Χαίρομαι πραγματικά που έβαλες το ερώτημα για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΡΩΤΑΩ λοιπόν Τι έγιναν αυτά τα χρήματα μετά την «Μεταπολίτευση»;
Διότι οι αρμόδιοι έδωσαν λεπτομερή στοιχεία για τα χρήματα....

Υπεβλήθη μήνυση εναντίον του Αριστείδη Σκυλίτση για δήθεν κατάχρηση των χρημάτων του Ταμείου.... Αντί καταδίκης, το βούλευμα τον εξύμνησε για τον χρηστό τρόπο διαχειρίσεως των χρημάτων.

Όσο αφορά το ιστορικό του τάματος να σου βάλω μια παραπομπή να ενημερωθείς.

https://www.e-grammes.gr/%CE%B7-%CE%B1% ... F%85%CF%82
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 16 Δεκ 2020, 22:16

Οι αναφορες και οι δηθεν αποδειξεις για τα "σκανδαλα" της Χουντας ειναι ο,τι και οι αποδειξεις για την "ρατσιστικη" πολιτικη του Τραμπ.

Μιση σελιδα μαλακιες δηλαδη...
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 17 Δεκ 2020, 09:35

pluton έγραψε:Χαίρομαι πραγματικά που έβαλες το ερώτημα για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΡΩΤΑΩ λοιπόν [b]Τι έγιναν αυτά τα χρήματα μετά την «Μεταπολίτευση»;

Έλα μου ντε.
Από τα 453.300.000 που μάζεψαν έβγαλαν φτερά και πέταξαν τα 406.000.000 πριν τον Ιανουάριο του 1974. :fico:
Έτσι είπε δλδ το ίδιο το δικό τους ''ειδικό ταμείο'' διαχείρισης της ''ανωτάτης επιτροπής επίβλεψης'' του έργου που την αποτελούσαν οι Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος και το χουντικό υπουργικό συμβούλιο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Ρίτσος με την τεχνική επίβλεψη του έργου να την έχουν διάφοροι διορισμένοι χουντικοί πρυτάνεις και ακαδημαϊκοί.
Με δυο λόγια όλοι μαζί έφαγαν τον άμπακα προς δόξα θεού και πατρίδας. :fico:
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”