Σε ποιό ETF κάνετε αποταμίευση;

Οικονομικά θέματα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Σε ποιό ETF κάνετε αποταμίευση;

Δημοσίευσηαπό vallon » 20 Μάιος 2022, 22:38

0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 20 Μάιος 2022, 22:40

Προέλλην έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Μπαϊ λοου σελλ χαϊ. Εγω τωρα με τα ρουβλια μου αγοράζω φτηνα αμερικανικα δολλαρια για να αγρορασω μετα τις φτηνές αμερικανικες μετοχες. Που ειναι το περιεργο; :dunno:

Α μπα, θα αγοράσεις φθηνά, με την προσδοκία ότι αυτό είναι απλά παροδικό και θα μετά θα απογειωθούν τα iPhones :fico: και θα κερδίσεις; Δεν μας τα λες καλά, αφού η Δύση χάνεται, πάει, τέλειωσε.

Δεν επενδυω στο τεχ, μονο κλασσικαλ επενδύσεις οπως agricultural, consumer staples, chemicals και γενικα basic materials, energy, utilities, grocery stores, κοκ. Οχι αππλ, οχι αμαζον, οχι μαϊκροσοφτ, οχι τεσλα κλπ. Ειμαι κονσερβατιβ ινβεστορ, δεν παιζω growth ιστοριες και γενικα αποφεύγω τις μετοχες με μικρα ή καθόλου μερισματα.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 20 Μάιος 2022, 22:47

Προέλλην έγραψε:Aγόραζε τουλάχιστον απο ΕΕδικό ντήλερ, γιατί με ρωσικό σε βλέπω να πληρώνεις την ανοικοδόμηση του Αζόφσταλ.

Εδω και δεκα χρονια εχω ακκαουντ στο interactive brokers. Δεν εμπιστεύομαι ουτε στους ρωσους μπροκερς ουτε στους Ευρωπαίους. Και οι ΗΠΑ εχουν και insurance 500 χιλ δολλαρια οχι σαν τους τσιγκούνηδες ευρωπαιους με κατι ψιλα ή τους απατεώνες ρωσους που δεν εχουν καν την ασφάλιση επενδυσεων.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 20 Μάιος 2022, 23:08

ВладимирВладимирович έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Aγόραζε τουλάχιστον απο ΕΕδικό ντήλερ, γιατί με ρωσικό σε βλέπω να πληρώνεις την ανοικοδόμηση του Αζόφσταλ.

Εδω και δεκα χρονια εχω ακκαουντ στο interactive brokers. Δεν εμπιστεύομαι ουτε στους ρωσους μπροκερς ουτε στους Ευρωπαίους. Και οι ΗΠΑ εχουν και insurance 500 χιλ δολλαρια οχι σαν τους τσιγκούνηδες ευρωπαιους με κατι ψιλα ή τους απατεώνες ρωσους που δεν εχουν καν την ασφάλιση επενδυσεων.

και γω interactive brokers. Στην αρχή μου φάνηκε δύσχρηστη πλατφόρμα, τώρα τη συνήθισα. Πολλές επιλογές αγορών και zero monthly fees εδώ και αρκετούς μήνες.
1 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 20 Μάιος 2022, 23:35

Προέλλην έγραψε:
mixaliss έγραψε:Πιστεύω ο πάτος του s&p 500 είναι οι 3.000 μονάδες. Αν τον πιάσει θα μπω. Αν όχι τι είχαμε τι χάσαμε.

Πήρα σήμερα έναν καλούτσικο αριθμό κομματιών https://www.boerse-frankfurt.de/etf/ish ... tf-usd-acc

Σκέφθηκες να πάρεις το ιδιο ETF ishares της blackrock σε euro hedged έκδοση;
https://www.ishares.com/uk/individual/e ... -ucits-etf

Σε προστατεύει από πιθανή υποτίμηση του δολαρίου, το οποίο είναι σε σχέση με το ευρώ σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αν ο S&P ανέβει 20% αλλά παράλληλα υποτιμηθεί 20% το δολάριο σε euro είσαι στα ίδια. Το euro hedged θα ανέβει 20%.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Μάιος 2022, 00:01

Μην τους εμπιστεύεσαι, καταρρέουν λέμε, πείνα + χολομόντορ :laugh1:

Πουτλερίστας με τσέπες ΗΠΑ, αυτοί, ακριβώς, είστε :yesyes:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 21 Μάιος 2022, 00:27

Προέλλην έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Εδω και δεκα χρονια εχω ακκαουντ στο interactive brokers. Δεν εμπιστεύομαι ουτε στους ρωσους μπροκερς ουτε στους Ευρωπαίους. Και οι ΗΠΑ εχουν και insurance 500 χιλ δολλαρια οχι σαν τους τσιγκούνηδες ευρωπαιους με κατι ψιλα ή τους απατεώνες ρωσους που δεν εχουν καν την ασφάλιση επενδυσεων.

Μην τους εμπιστεύεσαι, καταρρέουν λέμε, πείνα + χολομόντορ :laugh1:

Δεν ειπα οτι θα πεινασουν οι ΗΠΑ, εξαλλου βαζω και τα λεφτα μου εκει που ειναι η γλώσσα μου και εχω τις μετοχες ADM, BG, CF και MOS στο πορτφολιο, ακριβως για να μη πεινανε οι αμερικλανοι.
Η πεινα και το χολοντομορ έρχονται για τις ψυχες των ευρωπεη και χαχολων. Οι πραγματικές υπερδυνάμεις δλδ οι ΗΠΑ η Ρωσια και η Κινα θα ειναι ενταξει :yesyes: δατς μαϊ μπετ.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Μάιος 2022, 00:38

Προέλλην έγραψε:Μην τους εμπιστεύεσαι, καταρρέουν λέμε, πείνα + χολομόντορ :laugh1:

Δεν ειπα οτι θα πεινασουν οι ΗΠΑ, εξαλλου βαζω και τα λεφτα μου εκει που ειναι η γλώσσα μου και εχω τις μετοχες ADM, BG, CF και MOS στο πορτφολιο, ακριβως για να μη πεινανε οι αμερικλανοι.
Η πεινα και το χολοντομορ έρχονται για τις ψυχες των ευρωπεη και χαχολων. Οι πραγματικές υπερδυνάμεις δλδ οι ΗΠΑ η Ρωσια και η Κινα θα ειναι ενταξει :yesyes: δατς μαϊ μπετ.

Δεν θα μας προλάβει η πείνα, αφού πρώτα θα πεθάνουμε απο τα εμβόλια :fico:

Κατά τα άλλα, αυτοί, αυτοί ακριβώς είστε οι παθετικοί πουτλερίστας :yesyes:

Εσύ βέβαια έτυχε να έχεις ευρωπαϊκή υπηκοότητα, και θα την γλιτώσεις (θα σε φέρουν πίσω με επιχείρηση τύπου Χρυσόμαλλο Δέρας, κακώς βέβαια, από ψέκ είμαστε φούλ), οι άλλοι όμως θα ψοφολογήσουν.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 22 Μάιος 2022, 09:15

mixaliss έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Εδω και δεκα χρονια εχω ακκαουντ στο interactive brokers. Δεν εμπιστεύομαι ουτε στους ρωσους μπροκερς ουτε στους Ευρωπαίους. Και οι ΗΠΑ εχουν και insurance 500 χιλ δολλαρια οχι σαν τους τσιγκούνηδες ευρωπαιους με κατι ψιλα ή τους απατεώνες ρωσους που δεν εχουν καν την ασφάλιση επενδυσεων.

και γω interactive brokers. Στην αρχή μου φάνηκε δύσχρηστη πλατφόρμα, τώρα τη συνήθισα. Πολλές επιλογές αγορών και zero monthly fees εδώ και αρκετούς μήνες.

πόσο αυστηροί είναι με το πόθεν έσχες κατά τη διάρκεια της εγγραφής;

επίσης τί παίζει με τη φορολόγηση των κερδών; τη δηλωνετε;
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 22 Μάιος 2022, 11:29

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
mixaliss έγραψε:

πόσο αυστηροί είναι με το πόθεν έσχες κατά τη διάρκεια της εγγραφής;

επίσης τί παίζει με τη φορολόγηση των κερδών; τη δηλωνετε;

Η εγγραφή πολύ απλή, δηλώνεις που δουλεύεις, πόσα βγάζεις κλπ, αφμ κλπ αλλά χωρίς να καταθέσεις αποδεικτικά. Για τα ποσά που έβαζα σιγά σιγά για να αγοράζω δε μου ζήτησαν πόθεν έσχες, αλλά ίσως θεωρούνται μικρά.

Για την αφορία σου δίνουν ρεπορτ με το τι έγινε τη φορολογική χρόνια. Εδώ Αγγλία υπάρχει αφορολογητο capital gains από μετοχές 12.300 λίρες / χρόνο. Εγώ πούλησα κάτι μετοχές με ελάχιστο κέρδος οπότε δε δήλωσα τίποτα.
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”