Σε ποιό ETF κάνετε αποταμίευση;

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Σε ποιό ETF κάνετε αποταμίευση;

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Μάιος 2022, 19:55

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
mixaliss έγραψε:
και γω interactive brokers. Στην αρχή μου φάνηκε δύσχρηστη πλατφόρμα, τώρα τη συνήθισα. Πολλές επιλογές αγορών και zero monthly fees εδώ και αρκετούς μήνες.

πόσο αυστηροί είναι με το πόθεν έσχες κατά τη διάρκεια της εγγραφής;

επίσης τί παίζει με τη φορολόγηση των κερδών; τη δηλωνετε;

Εδώ τα δηλώνει αυτόματα η τράπεζα στην εφορία και σου παρακρατεί η ίδια τον φόρο τον οποίο και αποδίδει στην εφορία. Μέχρι τα 800 ευρώ κέρδος ανά έτος έχει αφορολόγητο, το οποίο το απολαμβάνεις μόνο εφόσον το έχεις αιτηθεί και έχεις δηλώσει για ποιόν λογαριασμό/depot θέλεις να ισχύει.
Επίσης, πρέπει κάθε χρόνο να τα βάζεις και στην φορολογική δήλωση, γιατί αν έχεις accumulating ΕΤF, για να μην σου κρατήσει μαζικό φόρο η εφορία όταν το πουλήσεις μετά πο χρόνια, πρέπει να βγάλεις στο τραπέζι τα εκκαθαριστικά όλων των προηγούμενων ετών. Το τι φαίνεται με τους παρακρατηθέτνες φόρους στην τράπεζα δεν το δέχονται, είναι ουσιαστικά κόλπο για να διπλοφορολογήσουν τους χαζούς που δεν ξέρουν να παίζουν με τους κανόνες.
Να έχεις depot ή καταθετικό λογαρισμό σε Ε.Ε. ή ΗΠΑ, γενικότερα σε χώρα που συμμετέχει στον σχετικό μηχανισμό ανταλλαγής στοιχείων, και να μην το δηλώσεις στην εφορία αποτελεί καθαρή αυτοκτονία. Θα σε βρούν 100% αργά ή γρήγορα, και θα σου κατασχέσουν και τα σώβρακα και μετά θα κλαίς για την Νέα Τάξη.

Εδιτ: πόθεν έσχες οι εδώ τράπεζες,σου ζητάνε απο ένα ποσό και πάνω που θα βάλεις μονομιάς απο αλλοδαπό λογαριασμό, νομίζω 10.000 ευρώ είναι. Αν βάλεις απο ντόπιο λογαριασμό, δεν τους νοιάζει, βάζεις όσα θες.
0 .
Wir sind alle Dorfkinder, scheiß auf eure Stadt
Wenn du uns nicht grüßt, dann kriegst du Dorfverbot

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 24 Μάιος 2022, 20:00

Προέλλην έγραψε:Μέχρι τα 800 ευρώ κέρδος ανά έτος έχει αφορολόγητο, το οποίο το απολαμβάνεις μόνο εφόσον το έχεις αιτηθεί και έχεις δηλώσει για ποιόν λογαριασμό/depot θέλεις να ισχύει.
.

πολύ χαμηλό το 800 ευρώ. Μηπως αφορά dividend και όχι capital gains?
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Μάιος 2022, 21:11

mixaliss έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Μέχρι τα 800 ευρώ κέρδος ανά έτος έχει αφορολόγητο, το οποίο το απολαμβάνεις μόνο εφόσον το έχεις αιτηθεί και έχεις δηλώσει για ποιόν λογαριασμό/depot θέλεις να ισχύει.
.

πολύ χαμηλό το 800 ευρώ. Μηπως αφορά dividend και όχι capital gains?

since the year 2009, financial institutions in Germany have withheld 25 percent taxes on interests, dividends, and realized capital gains.

In addition to this 25% tax, there is Solidarity Surcharge of 5.5% taking the total percentage to 26.375%.

There is a voluntary Church tax (anywhere from 8%-9%) if you are registered for it. Δεν έχει τζάμπα μάγκες χριστιανούς εδώ :asd03:

Are all my gains from Stocks taxed?

NO! There is a tax-free allowance on capital gains which is up to 801€ for singles and 1602€ for couples. Your taxable amount will be whatever you earn exceeding the 801 Euros / 1602 Euros limit accordingly.

https://financegermany.com/taxes-on-sto ... d-to-know/
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Μάιος 2022, 21:15

Εικόνα

Παραδόξως στην Ελλάδα σκούζουν ότι τους υπερφορολογούν, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται περί επενδυτικού παραδείσου
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 24 Μάιος 2022, 21:35

Σας γαμανε και σας δερνουν εκει στην ΕΕ . Εγω μονο που πληρώνω ειναι τα 10% απο τα dividends που παρακρατανε οι ΗΠΑ για τις δικες τους μετοχες, για τις καναδικές μετοχες ειναι 15% και οι εγγλεζικες εταιρείες δεν κρατανε withholding tax απο τους non residents.
Αυτο, τιποτα αλλο, ουτε capital gains ουτε interest tax για τα χρεόγραφα που εχω στο πορτφολιο. Μιλαμε ειναι ΤΕΡΆΣΤΙΟ πλεονέκτημα να εισαι κάτοικος της Ρωσίας :enamorado:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 25 Μάιος 2022, 20:30

ВладимирВладимирович έγραψε:Σας γαμανε και σας δερνουν εκει στην ΕΕ . Εγω μονο που πληρώνω ειναι τα 10% απο τα dividends που παρακρατανε οι ΗΠΑ για τις δικες τους μετοχες, για τις καναδικές μετοχες ειναι 15% και οι εγγλεζικες εταιρείες δεν κρατανε withholding tax απο τους non residents.
Αυτο, τιποτα αλλο, ουτε capital gains ουτε interest tax για τα χρεόγραφα που εχω στο πορτφολιο. Μιλαμε ειναι ΤΕΡΆΣΤΙΟ πλεονέκτημα να εισαι κάτοικος της Ρωσίας :enamorado:

Αυτός ακριβώς είναι ο πουτλερισμός με διαβατήριο Ε.Ε.
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 25 Μάιος 2022, 23:49

Προέλλην έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Σας γαμανε και σας δερνουν εκει στην ΕΕ . Εγω μονο που πληρώνω ειναι τα 10% απο τα dividends που παρακρατανε οι ΗΠΑ για τις δικες τους μετοχες, για τις καναδικές μετοχες ειναι 15% και οι εγγλεζικες εταιρείες δεν κρατανε withholding tax απο τους non residents.

Αυτός ακριβώς είναι ο πουτλερισμός με διαβατήριο Ε.Ε.

Με ρωσικο διαβατήριο, αγαπητέ. Με ρωσικο :yesyes:
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Αύγ 2022, 00:45

Πήρε τ απάνω του πάλι το ETFάκι https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/ ... tf-usd-acc

Έπιασα ακόμη μια αγορά στις 21 Ιουνίου στα κάτω του :D
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 02 Αύγ 2022, 21:56

Προέλλην έγραψε:Πήρε τ απάνω του πάλι το ETFάκι https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/ ... tf-usd-acc

πούλησα την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από το μισά ETF. Ποντάρω στο σενάριο οτι έρχεται κρασάρισμα λόγω πληθωρισμου/υφεσης, και σκοπεύω να μπω μετά από πολύ χαμηλότερα. Δεν έχω υπομονή να κάνω αυτό που κάνεις εσύ με DCA ώστε να κερδίσω σε 15-20 χρόνια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Αύγ 2022, 22:18

mixaliss έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Πήρε τ απάνω του πάλι το ETFάκι https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/ ... tf-usd-acc

πούλησα την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από το μισά ETF. Ποντάρω στο σενάριο οτι έρχεται κρασάρισμα λόγω πληθωρισμου/υφεσης, και σκοπεύω να μπω μετά από πολύ χαμηλότερα. Δεν έχω υπομονή να κάνω αυτό που κάνεις εσύ με DCA ώστε να κερδίσω σε 15-20 χρόνια.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστό ή λάθος. Όπως λες κι εσύ, περισσότερο έχει να κάνει με τον ορίζοντα του καθενός.

Προσωπικά βλέπω ως πιο επικίνδυνο να κρατάω όλα μου τα λεφτά σε τράπεζες με αστεία επιτόκια (εκτός κι αν τα βάλεις κλειστά σε τράπεζα που είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία). Μέσα σε 10-20 χρόνια θα έχουν χάσει πολύ αξία.

Τελευταία έχω αρχίσει δειλά-δειλά να αγοράζω και bullion :D (όχι μαζικά όμως, γιατί οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Μπορεί όμως να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα)
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”