Aπορία για πληρωμές με κάρτα στην Ελλάδα
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Aπορία για πληρωμές με κάρτα στην Ελλάδα
Αν πας σε ένα μαγαζί, και πληρώσεις με πιστωτική ή debit, κρατάει η τράπεζα προμήθεια;
0 .
-
itteithe
- Extreme poster

Re: Aπορία για πληρωμές με κάρτα στην Ελλάδα
Μόνο από τον merchant κρατάει λεφτά, ο αγοραστής δεν επιβαρύνεται. Γι αυτό και οι Έλληνες "επιχειρηματίες" δεν θέλουν συναλλαγές με κάρτες (συν του ότι υποχρεώνονται να κόψουν απόδειξη για τις αγοραπωλησίες με κάρτα).
Edit: Μόνο εάν το pos τους είναι της ίδιας τράπεζας με αυτήν της κάρτας δεν επιβαρύνονται οι έμποροι. Γι αυτό σε κάποια μαγαζιά βλέπεις να έχουν τρία-τέσσερα pos, ένα για κάθε τράπεζα.
Edit: Μόνο εάν το pos τους είναι της ίδιας τράπεζας με αυτήν της κάρτας δεν επιβαρύνονται οι έμποροι. Γι αυτό σε κάποια μαγαζιά βλέπεις να έχουν τρία-τέσσερα pos, ένα για κάθε τράπεζα.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium
-
Προέλλην

Ομολογουμένως, δεν γνωρίζω τι ισχύει για τον μέρτσαντ εδώ. Γενικά πάντως, απο τις τελευταίες φορές που ήμουν Ελλάδα, νομίζω ότι η χρήση πλαστικού χρήματος πάει καλά. Πχ έβλεπα γιαγιάδες στον Μασούτη να πληρώνουν με κάρτα.
Για Ελλάδα, δεν θα ήταν άσχημη πολιτική η ολοκληρωτική καταργηση των μετρητών, με έμμεσα μέτρα.
Για Ελλάδα, δεν θα ήταν άσχημη πολιτική η ολοκληρωτική καταργηση των μετρητών, με έμμεσα μέτρα.
0 .
-
itteithe
- Extreme poster

Νομίζω παντού χρεώνεται ο merchant γιατί το payment service (π.χ. visa, mastercard, etc) χρεώνει την τράπεζα.
Edit: (βασικά δεν την χρεώνει, κρατάει από την συναλλαγή και η τράπεζα βρίσκει ευκαιρία να φουσκώσει την κράτηση sorry έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ασχολήθηκα με τραπεζικά συστήματα και τα έχω ξεχάσει)
Edit: (βασικά δεν την χρεώνει, κρατάει από την συναλλαγή και η τράπεζα βρίσκει ευκαιρία να φουσκώσει την κράτηση sorry έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ασχολήθηκα με τραπεζικά συστήματα και τα έχω ξεχάσει)
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium
-
Προέλλην

itteithe έγραψε:Νομίζω παντού χρεώνεται ο merchant γιατί το payment service (π.χ. visa, mastercard, etc) χρεώνει την τράπεζα.
Σοβιετισμός, μαρξοχριστιανισμός
Προτείνω φιλελεύθερο ρεφάρισμα με μη πληρωμή εργαζομένων, κουτόφραγκοι, ξυπνάτε

2 .