Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Δεκ 2020, 16:39

εμπαινε πλουτων ... :)

Βλέποντας την ανεπάρκεια του τωρινού πολιτικού συστήματος (είναι σαφής και εμφανής και είναι κοινή παραδοχή), το
χαμηλό επίπεδο των πολιτικών μας, την αναποτελεσματικότητα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας και την παρακμή της μεταπολίτευσης, μου έρχονται σκέψεις, για την αναγκαιότητα "ΑΛΛΑΓΗΣ" της πολιτειακής και πολιτικής μας λειτουργίας, εν γένει.
Νόμοι, ΠΝΠ, ΠΔ, εγκύκλιοι και ρυθμίσεις. Παγκόσμιες πολιτικές πρωτοτυπίες.
Δεν ξέρουν να κυβερνούν οι πολιτικοί μας και δεν θέλουν να μάθουν.
Δεν θέλουν να έχουν διαφάνεια στις πολιτικές τους. Τους ενδιαφέρουν μόνο, άλλα πράγματα.
Δεν πάει άλλο και δεν πάει πουθενά.
Τέλος.
Πρέπει να βρούμε κάτι άλλο.

Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν η πιο πλήρης και επιτυχημένη, οικονομική διακυβέρνηση του τόπου, από τον Β παγκόσμιο.
Και είναι πολύ απλό γιατί συνέβη αυτό.
Το κράτος δεν υπήρχε οργανωτικά και όλα κατευθύνονταν από την κεντρική πολιτική διοίκηση χωρίς νομοθετήματα κι άλλα τέτοια φθηνά "πολιτικαντίδικα" τεχνάσματα και γραφειοκρατία.
Δεν υπήρχε δημοκρατία με την στενή έννοια του όρου, αλλά ουσιαστικά την εκμεταλλεύονταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Μετέπειτα την "ξεχείλωσαν" την δημοκρατία μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την εκμεταλλευτεί κανείς !!
Οξύμωρο και παράδοξο κι όμως έτσι συνέβη και συμβαίνει και έχουν ευθύνη όλοι.
Πάμε τώρα στην ουσία της οικονομικής πολιτικής.

Τι συνέβη ουσιαστικά το 1967 ;
Οι ανεπαρκείς μας πολιτικοί τα έκαναν μπάχαλο στην χώρα και αναγκάστηκαν οι "Ξένοι" σύμμαχοι μας, να επέμβουν και να μας βοηθήσουν πολιτικά και οικονομικά.
Εγκαθιδρύθηκε μια εξουσία, αυταρχική ίσως, απολυταρχική ίσως, αποτελεσματική όμως στο έργο της, με οικονομική ανάπτυξη και δουλειές για όλους και παραγωγικότητα. Γενικά είχαμε μια τάξη σε όλα τα θέματα και δη στην οικονομία.
Δημιούργηθηκαν πολλά μικρά "σχέδια Μάρσαλ" μέσω των τραπεζών με φθηνό χρήμα, τα οποία οδήγησαν σε έκρηξη επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης της παραγωγικότητας και του εμπορίου και κυρίως της μεταποιητικής παραγωγής.
Μηδέν ελλείμματα και μηδέν σπατάλες κράτους.
Ο χαρακτήρας της πολιτικής τότε, θύμιζε Ρεπουμπλικάνικη Αμερικάνικη νοοτροπία.
Μέσα σε 1 μήνα μπορούσες να πραγματοποιήσεις και να ξεκινήσεις νέα επένδυση.

Η πεμπτουσία της ανάπτυξης!
Τώρα τι να σχολιάσω; για τους αναπτυξιακούς νόμους; Για τα προσωπικά συμφέροντα του κάθε πολιτικού; Τις εκλογικές περιφέρειες; Το ΣτΕ που κωλυσιεργεί τα πάντα; Η μη εκτέλεση των νόμων, λόγω υπερβολικής δημοκρατίας ; Τις επιτροπές των επιτροπών ;
Το παρόν πολιτικό σύστημα έφθασε στα όρια του και δεν δίνει πλέον λύσεις, ούτε στους πολίτες, ούτε στην χώρα.
Προφανώς και δεν είμαι υπέρμαχος της οποιαδήποτε χούντας συνταγματαρχών.
Είμαι λάτρης της "άμεσης, λειτουργικής, πρακτικής" πολιτικής.
Μόνο έτσι θα σωθούμε πολιτικά και οικονομικά, μέχρι τότε θα κινούμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Πρέπει να ξανά δούμε με προσοχή, πολιτική υπευθυνότητα και κυρίως ανοιχτόμυαλα και ριζοσπαστικά την Πολιτειακή μας λειτουργία και το Σύνταγμα.

Εγώ είμαι της άποψης να παραδειγματιστούμε από την εποχή της επταετίας και να την προσαρμόσουμε στα δεδομένα της εποχής μας.
Θα πουν κάποιοι ότι τότε ήμασταν φτωχό κράτος αλλά δεν είχαμε χρέος και είχαμε δραχμή, ήταν γενικά διαφορετικά.
Θα σας πω ότι τότε ήμασταν στα κακά μας χάλια, ενώ τώρα είμαστε στις 30 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, έστω και με υπέρογκο χρέος, οπότε δεν θέλω να ακούω δικαιολογίες.
Όλα γίνονται κι όλα προσαρμόζονται ανάλογα, αρκεί να υπάρχουν ηγέτες με πυγμή, θάρρος και θράσος και ευπατρίδες πολιτικοί.
Δεν σπουδάζονται αυτά, ούτε καλλιεργούνται εν ζωή, ούτε είναι επίκτητα. Είναι εκ γενετής χαρακτηριστικά, απλά η πολιτική τα τελευταία χρόνια τραβούσε τους λάθος ανθρώπους.

Νομίζω ότι πρέπει πλέον να αρχίσετε να ψηφίζετε άλλους πολιτικούς και να το κάνετε με πάθος μάλιστα.

Ζόμπολας Νίκος
Αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Έχω καταλήξει ότι η επταετία της χούντας, ήταν....

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 08 Δεκ 2020, 17:11

.... παραδεισένια εποχή για την Τουρκία σε ότι αφορούσε την επίτευξη των στόχων της στην Κύπρο με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ήταν κάτι σαν να είχαν συμφωνήσει η Γερμανία με τις ΗΠΑ το 1944 για την απόβαση στη Νορμανδία χωρίς να υπάρξουν δυσκολίες για τους Αμερικανούς.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Δεκ 2020, 18:12

nemo έγραψε:Όλα γίνονται κι όλα προσαρμόζονται ανάλογα, αρκεί να υπάρχουν ηγέτες με πυγμή, θάρρος και θράσος και ευπατρίδες πολιτικοί.
Δεν σπουδάζονται αυτά, ούτε καλλιεργούνται εν ζωή, ούτε είναι επίκτητα. Είναι εκ γενετής χαρακτηριστικά, απλά η πολιτική τα τελευταία χρόνια τραβούσε τους λάθος ανθρώπους.

:laugh1: :laugh1:

για το κουλό τα λέτε αυτά?
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Δεκ 2020, 18:49

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:Όλα γίνονται κι όλα προσαρμόζονται ανάλογα, αρκεί να υπάρχουν ηγέτες με πυγμή, θάρρος και θράσος και ευπατρίδες πολιτικοί.

:laugh1: :laugh1:

για το κουλό τα λέτε αυτά?

νομιζω οτι θα δημοσιευθεί στην εστία αυτες τις ημερες
-ωραιος ο τυπος αν και δεν τον ηξερα απο πριν και σιγουρα επιασε την ουσια του καιρου μας
με αυτα που γραφει που και βεβαια συμφωνω απολυτα μαζι του
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Δεκ 2020, 18:52

NikosVy έγραψε:.... παραδεισένια εποχή για την Τουρκία σε ότι αφορούσε την επίτευξη των στόχων της στην Κύπρο με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ήταν κάτι σαν να είχαν συμφωνήσει η Γερμανία με τις ΗΠΑ το 1944 για την απόβαση στη Νορμανδία χωρίς να υπάρξουν δυσκολίες για τους Αμερικανούς.

αν ο μακαριος αντιδρουσε λογικα τιποτα δεν θα ειχε γινει

και το θεμα μας ειναι η οικονομια τοτε και με σημερα... νικος ! :D
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 08 Δεκ 2020, 19:36

nemo έγραψε:αν ο μακαριος αντιδρουσε λογικα τιποτα δεν θα ειχε γινει

Αντέδρασε ... αντεθνικά στο πραξικόπημα που του έκαναν οι Ιωαννιδικοί, έ;

Τέσσερα χρόνια στη Σχολή Ευελπίδων, δεν τους το είχε πει ο καθηγητής τους "πως αντιδρά ένας νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος Ανεξάρτητης χώρας μέλους του ΟΗΕ, όταν γίνεται απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του.

Ήξερα οτι διδάσκονταν τότε "Σοβιετολογία" (π.χ. ότι οι Σοβιετικοί πολίτες τρέφονται με οδοντόπαστες).

Τέτοιους καθηγητές μαζεύετε εσείς ακόμα στο διαδίκτυο να σας διαφωτίζουν εθνικά;
Έδρασε αντεθνικά κατά των Γερμανών στην περίοδο της Κατοχής.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

..............

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 08 Δεκ 2020, 19:37

.....
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Δεκ 2020, 19:40

NikosVy έγραψε:
nemo έγραψε:αν ο μακαριος αντιδρουσε λογικα τιποτα δεν θα ειχε γινει

Αντέδρασε ... αντεθνικά στο πραξικόπημα που του έκαναν οι Ιωαννιδικοί, έ;

Τέσσερα χρόνια στη Σχολή Ευελπίδων, δεν τους το είχε πει ο καθηγητής τους "πως αντιδρά ένας νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος Ανεξάρτητης χώρας μέλους του ΟΗΕ, όταν γίνεται απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του.

Ήξερα οτι διδάσκονταν τότε "Σοβιετολογία" (π.χ. ότι οι Σοβιετικοί πολίτες τρέφονται με οδοντόπαστες).

Τέτοιους καθηγητές μαζεύετε εσείς ακόμα στο διαδίκτυο να σας διαφωτίζουν εθνικά;
Έδρασε αντεθνικά κατά των Γερμανών στην περίοδο της Κατοχής.

εννοεις να μην χασει την καρεκλα και οτι συμπονουσε τους τουρκοκυπριους πολυ ΟΚ.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 08 Δεκ 2020, 21:40

nemo έγραψε:εννοεις να μην χασει την καρεκλα

Έτσι γούσταρε, ήταν νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος της Κύπρου, ανεξάρτητης χώρας, μέλους του ΟΗΕ.

Ήταν υπόλογος μόνο έναντι του λαού του που τον εξέλεξε, δεν εξαρτούσε την καρέκλα του από ανεγκέφαλους προδότες αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, πραξικοπηματίες, επίορκους, συνεννοημένους με την Τουρκία.

Έστειλε επιστολή στον Ιωαννίδη, μέσω του κλόουν Πρέδρου Γκιζίκη λίγες μέρες, προτού του κάνουν οι προδότες το προδοτικό πραξικόπημα για να πουλήσουν την Κύπρο ανυπεράσπιστη και ακέφαλη στους Τούρκους εισβολείς.
... και έχετε υπόψη σας κύριε Πρόεδρε ότι δεν είμαι ούτε Νομάρχης ούτε διορισμένος Δήμαρχός σας, αλλά νόμιμα εκλεγμένος ηγέτης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Και έπαθε μικρο-εγκεφαλικό μόλις το διάβασε ο Ιωαννίδης.

Αυτή την επιστολή, φέρνετε στο νου σας συνεχώς εσείς οι φιλο Απριλιανοί και παραμιλάτε στον ύπνο σας. Νόμιζαν αυτοί οι ... θεοί σας ότι θα φέρονταν στον Μακάριο όπως οι δευτεροετείς Στρατιωτικής Σχολής στον πρωτοετείς.

Δεν πρόκειται να αλλάξετε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Δεκ 2020, 10:06

βρε νικος εδω μιλαμε για την οικονομικη πολιτικη της χουντας και την συγκρινουμε με την απίστευτη τυχοδιωκτική
της μεταπολιτευσης και μετεφερα κατι που αποδεικνύει οτι ολο και περισσοτερος κοσμος
το εχει καταλαβει και θα σταματησει να τσαμπουνανε τα γνωστα κλισε για την χουντα ..
τα υπολοιπα που λες δεν με ενδιαφερουν γιατι αν βρισκοταν αλλος στην θεση του μακακα
η κυπρος θα ηταν ενωμενη με την ελλαδα και σαν ελληνας που ειμαι αυτο με ενδιαφερει
ασε που εκεινη την χρονικη συγκυρια ημασταν διαιρεμένοι αλλα δεν φταιει αποκλειστικα η χουντα για αυτο
αλλα η ιδια νοοτροπια που εχουμε και τωρα βλεπε γαπ βλεπε μνημονια βλεπε τα χαλια παντου

επισης και αυτο το λεω γενικα ποσο γιδια ειστε ολοι εσεις που δεν καταλαβαινετε οτι ειτε με την χουντα
ειτε με οποιοδηποτε αλλο η τουρκια εχει την ιδια πολιτικη και αυτο που εκανε τοτε ταχα με αφορμη
την χουντα θα το εκανε ουτω ή αλλως ή μηπως και σημερα δεν στοχευει στο αιγαιο θρακη κλπ

ποσο ηλιθιοι πολιτικα και γεωπολιτικα ειστε ..ειδικα σημερα αν δεν υπηρχε ο φοβος της δυσης
ο τουρκος θα σας βιαζε απο ολες τις τρυπες τοσο ξεφτιλες ειστε
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”