Διάσημους Ευρωπαίους ή πουλιά και ποτάμια;

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion
Δημοσιεύσεις: 20765

Διάσημους Ευρωπαίους ή πουλιά και ποτάμια;

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Ιούλ 2026, 19:44

τι προτιμάτε για τα νέα χαρτονομίσματα του Ευρώ :heartbeat:

Ο πρώτος πλήρης ανασχεδιασμός των χαρτονομισμάτων από το 2002

Το σχέδιο που θα επιλεχθεί θα υποβληθεί δοκιμές πριν τεθεί σε παραγωγή. Τα τραπεζογραμμάτια της νέας σειράς αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία τα επόμενα έτη. Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της προηγούμενης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους και θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τη νέα σειρά. Αυτός θα είναι ο πρώτος πλήρης ανασχεδιασμός των χαρτονομισμάτων από το 2002.

Εικόνα

«Ο επανασχεδιασμός των τραπεζογραμματίων ευρώ αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης προσπάθειας του Ευρωσυστήματος να διασφαλίσει ότι τα μετρητά παραμένουν ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και προσιτό μέσο πληρωμής, διατηρώντας την πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χρήμα και την ελευθερία τους να επιλέγουν τον τρόπο πληρωμής», δήλωσε ο Piero Cipollone, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Τα νέα τραπεζογραμμάτια θα ενσωματώνουν νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να βελτιώσουν την ευκολία ελέγχου ταυτότητας και την προσβασιμότητα, ακόμη και για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η ΕΚΤ στοχεύει επίσης στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των χαρτονομισμάτων, ενισχύοντας την ανθεκτικότητά τους και χρησιμοποιώντας πιο βιώσιμα υλικά και διαδικασίες παραγωγής.

https://www.cnn.gr/oikonomia/chrima/sto ... sta-sxedia


Εδώ αναλυτικά όλες οι προτάσεις σχεδίων: https://www.ecb.europa.eu/euro/banknote ... ls.en.html

Προσωπικά αμφιταλαντεύομαι μεταξύ Design C και H, με μία ελαφρά κλίση προς H.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Οικονομία”