• Ενεργά Θέματα 
Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Εκτοξεύει την απόλαυση στο σεξ

Ψυχική και σωματική υγεία, ομορφιά, ερωτική ζωή.
Άβαταρ μέλους
Spark
Συντονιστής Κατασκευών
Συντονιστής Κατασκευών
Δημοσιεύσεις: 3652
Τοποθεσία: space

Re: Εκτοξεύει την απόλαυση στο σεξ

Δημοσίευσηαπό Spark » 21 Μαρ 2023, 21:57

Αν και πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν την ύπαρξη των δονητών ως ερωτικών βοηθημάτων, μπορεί να μην γνωρίζουν ότι αυτές οι συσκευές μπορεί επίσης να παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη για την σεξουαλική αλλά και την συνολική υγεία.

Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα οι δονητές δεν έχουν μελετηθεί αρκετά. Κατά συνέπεια πολύ λίγα είναι γνωστά για τα πιθανά οφέλη τους όπως η βελτίωση του τόνου των μυών του πυελικού εδάφους, η αντιμετώπιση της ήπιας ακράτειας, η μείωση του χρόνου που απαιτείται για την επίτευξη του οργασμού και η «ενεργοποίηση» πολλαπλών οργασμών.

Μια πρόσφατη συστηματική ανασκόπηση όλων των μελετών που σχετίζονται με την χρήση δονητή στα γεννητικά όργανα, έλαβε χώρα το Μάρτιο του 2021 και περιέλαβε 17 αυθεντικές μελέτες. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη παράθεση των ευρημάτων της ερευνητικής ομάδας:

Σε έρευνα 3.8000 γυναικών, το 53% ανέφερε ότι είχε χρησιμοποιήσει δονητή τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Οι περισσότερες γυναίκες που ανέφεραν χρήση δονητή (83.8%), τον χρησιμοποιούσαν για την διέγερση της κλειτορίδας.

Βρέθηκε ότι οι δονητές βοηθούν στην διαστολή τον αιμοφόρων αγγείων και την ροή του αίματος στην περιοχή της λεκάνης και των γεννητικών οργάνων.

Οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 19 και 64 ετών που χρησιμοποιούσαν δονητές παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στην διέγερση, όπως αυτές καταγράφηκαν με την χρήση του ερωτημετολογίου Female Sexual Function Index (FSFI), αλλά και άλλων εργαλείων αξιολόγησης.

Η χρήση δονητή μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη οργασμού και διευκολύνει τους πολλαπλούς οργασμούς σε κάποιες γυναίκες. Σε μελέτη 500 γυναικών με ανοργασμία για 12 χρόνια κατά μέσο όρο, το 93% κατάφερε να επιτύχει οργασμό με την χρήση δονητή.

Η διέγερση με δονητή συσχετίστηκε με αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση, όπως επίσης και γενικά καλύτερη σεξουαλική λειτουργία.

Η χρήση δονητή μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ενδυναμώσουν τους μύες της λεκάνης και να βελτιώσει τα συμπτώματα της ακράτειας, προκαλώντας καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τόνωση του μυϊκού τόνου.

Μελέτη πάνω στην χρήση δονητή σε 49 συμμετέχουσες που έπασχαν από χρόνιο αιδοιακό πόνο, αποκάλυψε ότι το 73% των γυναικών ανέφερε μείωση στον πόνο και το 74% ανέφερε αυξημένη σεξουαλική απόλαυση μετά την θεραπεία με δονητή.

Αν και χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να ξεκαθαριστούν τα οφέλη υγείας που μπορούν να προκύψουν από την χρήση δονητών, μέχρι στιγμής όλες οι σχετικές μελέτες έχουν δείξει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν τους δονητές όχι μόνο ως ερωτικά βοηθήματα αλλά και ως εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν την σεξουαλική υγεία και την ευεξία τους.

απο: andrologia.gr
0 .


Επιστροφή σε “Υγεία - Ερωτική ζωή”