Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Ταγίπ: ώρα για ακρωτηριασμό ή businesss as usual ?

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Basic poster
Basic poster
Δημοσιεύσεις: 591

Re: Ταγίπ: ώρα για ακρωτηριασμό ή businesss as usual ?

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 03 Νοέμ 2019, 01:50

Προέλλην έγραψε:
WASHINGTON (Reuters) - U.S. President Donald Trump said on Friday the ceasefire in northeastern Syria where Turkey has sent in troops to clear the area of Syrian Kurdish militia forces has held very nicely.

Speaking to reporters at the White House, Trump also said he had a very good relationship with Turkish President Tayyip Erdogan.

https://www.reuters.com/article/us-syri ... SKBN1XB540

Ο Λαβρόφ μετέχοντας στην δεξίωση για την Γιορτή της Δημοκρατίας: Είμαστε ευγνώμονες προς τον τουρκικό λαό που θυμάται την στήριξη μας στον Απελευθερωτικό Πόλεμο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που βρισκόταν στην Γενεύη για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντάγματος της Συρίας, παραβρέθηκε στην δεξίωση για την Γιορτή της Δημοκρατίας και έκανε μια ομιλία.

Ο Λαβρόφ στην ομιλία του ανέφερε πως ¨Θυμόμαστε πολύ καλά εκείνα τα δύσκολα χρόνια στα οποία γεννήθηκε η Τουρκική Δημοκρατία. Εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα τόσο για την Τουρκική Δημοκρατία όσο και για την Σοβιετική Ρωσία. Είμαστε ευγνώμονες προς τον τουρκικό λαό που συνεχίζει να θυμάται την συμβολή της χώρας μου στον αγώνα τους για την εθνική απελευθέρωση και την εθνική ταυτότητα¨.

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας και είπε: ¨Συνεχίζει αν υπάρχει η συνεργασία μας με την Τουρκία στο θέμα της Συρίας και στον αντιτρομοκρατικό αγώνα. Στον Εύξεινο Πόντο συνεργαζόμαστε για την ειρήνη, την σταθερότητα και τον συντονισμό….¨

Ο Τσαβούσογλου στο Τουίττερ ευχαρίστησε τον Λαβρόφ με την εξής φράση : “Στην 96η χρονιά της Δημοκρατίας μας συγχαίρουμε τους πολίτες μας στην Ελβετία. Ευχαριστώ τον φίλο μου υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Λαβρόφ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση”.

https://www.defence-point.gr/news/pros- ... name?pop=2
Μικρασιατική Εκστρατεία: Οι Σοβιετικοί
https://belisarius21.wordpress.com/2013 ... -σοβιετικ/

Το Μνημείο της Πλατείας Ταξίμ
Εικόνα
Πλατεία Ταξίμ, Μνημείο Της Πολιτείας: Πίσω από τον Μουσταφά Κεμάλ και τον Φεβζί Τσακμάκ, στη δεύτερη σειρά, ο Μιχαήλ Φρούντζε (δεξιά) και ο Κλιμέντιος Βοροσίλωφ (αριστερά)
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2837

Re: Ταγίπ: ώρα για ακρωτηριασμό ή businesss as usual ?

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Νοέμ 2019, 02:16

Ναι, τι; Tα είπε και ο ΥπΕξ της Ρωσίας κ. Λαβρόφ. Περήφανη η Ρωσία (η σημερινή, του Λαβρόφ) που βοήθησε.

Το θέμα εδώ είναι ότι και ΗΠΑ και Ρωσία γλύφουν την Τουρκία, γιατί την έχουν ανάγκη, ή την συνεργασία της, ή απλά να μην γίνει εχθρική εναντίον τους.
0 .
Roses are red, violets are blue, there is allways an Asian, better than you.


Επιστροφή σε “Διεθνή”