Echelon έγραψε:Με βάση την δυτική λογική η Ρωσία είναι ήδη χαμένη, αφού είτε καταφέρει είτε όχι τους αντικειμενικούς της στόχους στο πεδίο της μάχης η όποια σχέση με την Δύση έχει τελειώσει για κάποιες δεκαετίες. Αυτό βέβαια οι Ρώσοι μάλλον το είχαν προαποφασισμένο αλλιώς δεν θα εισέβαλαν στην Ουκρανία, εκτός αν πράγματι ήταν τόσο παραπληροφορημένοι και πίστευαν ότι ο πόλεμος είναι θέμα ολίγων ημερών, οπότε πέρα από τις αρχικές αντιδράσεις της Δύσης ο χρόνος θα κάλμαρε τα πράγματα αφού ο, σύντομος, πόλεμος θα δημιουργούσε νέο status quo.
Μάλλον, αλλά όχι σίγουρο.
Η όλη ρητορεία και πράξεις τους έδειξαν ότι περίμεναν κάτι ανάλογο του 2014, δηλαδή ότι θα έκαναν ντού, θα επικρατούσαν πολύ γρήγορα, και η Δύση μετά απο μια περίοδο ξινίλας, θα αποδεχόταν το τετελεσμένο και την απόλυτη ανάγκη των ρωσικών φυσικών πόρων, θα αντιμετώπιζαν εξεγέρσεις λόγω παγωνιάς και ακρίβειας, κτλ κτλ.
Το ότι τόσο στο στρατιωτικό πεδίο, όσο και στο διπλωματικό, τα είχαν λάθος υπολογισμένα, νομίζω δεν είναι και πολύ κρυφό.
Echelon έγραψε: Όπως και να έχει μετά το τέλος του πολέμου η Ρωσία πέφτει οριστικά στην αγκαλιά της Κίνας και αυτό μακροπρόθεσμα δεν είναι καλό για την Δύση. Ο ρωσικός λαός θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως υπάρχει και αυτή τη στιγμή, έστω και με διάφορες ελλείψεις καταναλωτικής φύσεως. Από την άλλη οι Ρώσοι ολιγάρχες θα συνεχίσουν να κάνουν την ζωάρα τους αφού μόλις πέσει η σκόνη οι διεφθαρμένοι άεργοι των Βρυξελλών θα αρχίσουν να ανοίγουν ένα-ένα τα παραθυράκια που θα τους επιτρέψουν να κινούνται-επενδύουν στην Ε.Ε.
Οι ρώσοι ολιγάρχες έχουν δισεκατομμύρια περιουσίας δεσμευμένα στην Δύση. Την ζωάρα τους την έκαναν κυρίως στην Δύση και όχι στην ρωσία. Ο πούτλερ θα αναγκαστεί να τους βάλει χέρι για να μπορέσει να συντηρήσεις πολεμική οικονομία, να εξυπηρετήσει την απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγής πεολέμου, με περιορισμένο ΑΕΠ 1,5 τρις έναντι μπλόκ με 50 τρις ΑΕΠ.
Οι συνέπειες του εμπάργκο δεν είναι απλά θέμα έλλειψης παρμεζάνας, ελαιόλαδου και μερσεντέ, αλλά κυρίως ελλείψεις μηχανών παραγωγής και τεχνολογικών υποσυστημάτων και εξαρτημάτων, τεχνικής υποστήριξης, ξένων επενδύσεων για μεταφορά τεχνολογίας, κλπ, που έχουν καθετο-οριζόντια επίπτωση στην ρωσική οικονομία και στην όποια μικρή βιομηχανική παραγωγή υπήρχε.
Το ότι για κάποια από αυτά, σε περιορισμένους αριθμούς, θα έχουν πρόσβαση ακόμη μέσω τρίτων και μαύρης αγοράς, δεν λέει κάτι ιδιαίτερο, καθώς αυτό αυξάνει δραματικά το κόστος σε σχέση με πριν και τους καθιστά ακόμη πιο αντιπαραγωγικούς.
Echelon έγραψε: Όσο αφορά την Ουκρανία, είτε πάρει πίσω ακόμη και το Ντονμπάς και την Κριμαία είτε φτάσει να είναι περίκλειστη χώρα, το μέλλον είναι ένα. Πάρτι για τον διεφθαρμένο Ζελένσκι και τους ολιγάρχες φίλους του και μιζέρια για τον ουκρανικό λαό. Όσο περισσότερα δις εισρέουν στην χώρα σε ενδεχόμενη ένταξή τους στην Ε.Ε τόσο περισσότερο θα ανοίγει το χάσμα μεταξύ αυτών που πολεμούν για την χώρα τους και αυτών που ενώ η χώρα τους υφίσταται εισβολή αυτοί παρτάρουν στα μεσογειακά θέρετρα.
Το μέλλον είναι η ένταξη στην Ε.Ε., οι εποπτείες της Κομισιόν, οι εκθέσεις προόδου για την διαφθορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δυνατότητα προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, και γενικότερα όλα αυτά που αναπτύσσουν και εκπολιτίζουν τις διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Ήτοι το μέλλον των Ουκρανών, σε αντίθεση με αυτό των ρώσων, διαγράφεται λαμπρό. Γι αυτό πολεμούν εξάλλου, γιατί θέλουν Ε.Ε. και Δύση και όχι πουτλερία (την οποία ξέρουν πολύ καλά, την έχουν ζήσει).
- The world must become aware of the fantastic transformational power of social entrepreneurship and the Foundation will work as a catalyst in this effort.
- The problem that we have is not globalization. The Problem is a lack of global governance.
- A new world could emerge, the contours of which it is incumbent on us to re-imagine and to re-draw.