Η Ουκρανία προχωρεί με μεγάλη ρωσική υποχώρηση στο Lyman – Επιβεβαιώνονται οι μεγάλες απώλειες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να έχουν απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα στη στρατηγικά σημαντική περιοχή του Lyman, ανακτώντας έδαφος μετά από έντονες μάχες.
Σύμφωνα με ενημερώσεις του ουκρανικού στρατού, οι ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν μετά από συνεχείς πιέσεις από επιθέσεις drone, πυροβολικό και χερσαίες επιχειρήσεις.
Αυτή η εξέλιξη υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ένταση της μάχης στο Ντονέτσκ, όπου και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες. Αναφορές αναφέρουν χιλιάδες ρωσικές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα επιδεικνύουν αυξανόμενη αποτελεσματικότητα με συστήματα drone και συντονισμένες τακτικές.
Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της σε πολλαπλά μέτωπα, αλλά η ουκρανική άμυνα φαίνεται ανθεκτική σε βασικούς τομείς. Το ανθρώπινο κόστος παραμένει τραγικά υψηλό για όλους τους εμπλεκόμενους, με τους πολίτες να φέρουν το βάρος των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.
Ουδέτεροι παρατηρητές τονίζουν την ανάγκη για επαληθευμένες πληροφορίες εν μέσω αντικρουόμενων ισχυρισμών. Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα ρευστή καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εξελίσσονται με ταχύ ρυθμό. Οι διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και οι ανθρωπιστικές προτεραιότητες γίνονται ισχυρότερες.
#UkraineRussiaConflict #LymanBattle #EasternFront #DroneWarfare #ConflictUpdates
Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»
-
pluton
- Supreme poster

- Δημοσιεύσεις: 17972
Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».