Λαχουρένιος έγραψε:Προέλλην έγραψε:Δεν καταλαβαίνω πιο το πρόβλημα με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σούπερμάρκετ;
Σοβαρά τώρα, κάποιος, όχι ως φτωχός, αλλά ας πούμε ως μη νεόπλουτος, είναι κακό να αγοράζει τέτοια προϊόντα; Τι σόι κατσιβελληνιάρικο σκεπτικό είναι αυτό;
Εδώ τα αγοράζουν και οι πλούσιοι πάντως (old money τύποι και τύπισσες που στο μαρκετ παρκάρουν με oλοκαίνουργιες πόρσε και τα σπίτια τους κοστίζουν 3-4Μ ευρώ), γιατί μερικά από αυτά έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-κόστους. Γιατί στην τελική για τον κάθε φυσιολογικό άνθρωπο, αυτό είναι που μετράει, και όχι η μόστρα ή το τι θα πεί ο κόσμος, πως θα δειχτώ, κλπ.
Είναι άλλο να ψωνίζει κανείς τέτοια προιόντα από επιλογή και άλλο από ανάγκη.
Αχυράνθρωπος. Μιλάμε για προϊόντα που ψωνίζουν και οι -πραγματικοί- πλούσιοι. Απλά αρκετοί εκ των φτωχών και μικρομεσαίων, είναι κομπλεξικοί μπαμπουίνοι, και με τις σπατάλες τους για να δειχθούν + την μεσσιανική προσδοκία τους ότι θα έρθει κάποτε ένα κράτος και θα τους λούζει με αμάξα και βίλες, θα παραμείνουν αυτό που είναι και θα πάνε και πιο κάτω.
Λαχουρένιος έγραψε:Το ξέρω ότι δεν καταλαβαίνετε καν τι σας γράφω, αλλά αυτό είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασής σας.
Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε γιατί ζεις σε άλλη χώρα και πουλάς πνεύμα εκ του ασφαλούς.
Δεν ζούμε στο 1960 που έφευγε ο μετανάστης με τα τραίνα, κατέβαινε μια φορά στα 10 χρόνια, και έστελνε τηλεγραφήματα για επικοινωνία. Η επαφή μου με την Ελλάδα είναι συχνή και στενή.
Επίσης, σημαντικό, ψηφίζω και η ψήφος μου έχει το ίδιο βάρος με την δική σου, ευτυχώς για σένα δηλαδή