Απίστευτο θεωρητικό μοντέλο άξιο για πολύ συζήτηση.
Αν το είχα διαβάσει νωρίτερα θα συνέχιζα εδώ τις θεωρίες μου περί ανασύστασης της οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
απ όσα διάβασα όμως σε αυτό το τοπικ ήθελα να να γράψω κάτι γι αυτό.,.
Green Dragon έγραψε:Έχω την εντύπωση πάντως ότι και η Ιταλία έγινε πειραματόζωο, άθελά της βέβαια. Όταν πάρθηκαν τα μέτρα είχε ήδη γεμίσει το σύμπαν, οπότε μάλλον εκεί θα πάνε για ανοσία εκ των πραγμάτων. Αν έχει ήδη κολλήσει το 5% (που μπορεί να είναι και παραπάνω) μάλλον δεν σταματιέται ούτε καν βραχυπρόθεσμα.
.
Η Ιταλία για εμένα και κάθε άλλη χώρα που ανοίχτηκε στο να κολλήσουν οι πολίτες της τον κορωνοιό, πρακτικά τι αποτέλεσμα θα έχει;
Θα πεθάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που είναι μη παραγωγικό, δηλ οι φουκαράδες οι ηλικιωμένοι που δούλεψαν τόσα χρόνια , απέδωσαν εργασιακό φορτίο στην κοινωνία και τώρα υποτίθεται η κοινωνια τους χρωστάει να τους αποδώσει.
Άρα όσο μεγαλύτερη διήσδυση του κορωνοϊού , τόσο μεγαλύτερη ελάφρυνση της οικονομίας.
Άρα η ιταλία με τον τρόπο αυτό απο το προβληματικό παιδί της ονε, είπαμε είναι το 20% της οικονομίας, τώρα θα ξεσκαρτάρει τα σαπάκια της και θα βγει στον αφρό.Μήπως πιστεύει κανένας ότι η δαπάνη των νοσοκομείων είναι τόσο υψηλή μπροστά στο ξεσκαρτάρισμα;
Ακολουθεί η Ισπανία που κι εκείνη είχε τα ίδια προβλήματα. Η αμερική θα καθαρίσει μια χαρά.
Άρα δεν πιστεύω ότι έγινε πειραματόζωο η Ιταλία, ο κορωνοιός ήταν φτιαγμένος για οικονομίες σαν της ιταλίας.
Μετά τον πόλεμο πάντα έρχεται η καθαρή μέρα της ανάπτυξης.
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.