Green Dragon έγραψε:1) Πήρε πιο μετά μέτρα αλλά στην πράξη τα πήρε στην ίδια φάση της επιδημίας με αρκετές άλλες χώρες. Στην Αγγλία είχαμε καθυστέρηση στην έναρξη της επιδημίας χρονικά, αλλά το σημείο της καμπύλης που πάρθηκαν τα μέτρα ήταν παρόμοιο. Επίσης, δεν έχω βρει καμία δήλωση του Τζόνσον ή των υπουργών υγείας του που να μιλά για 'ανοσία της αγέλης' σαν κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης. Υπάρχει τέτοια δήλωση; Το ότι κάποιος ανέφερε ότι 'μια ανοσία αγέλης θα βοηθήσει' δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το σχέδιο αλλά απλά περιγράφει κάτι που έτσι κι αλλιώς γίνεται από φυσικού. Έχω την εντύπωση ότι η αλήθεια παραμορφώθηκε πάρα πολύ από τα ΜΜΕ. Ολιγωρία, ναι, αλλά πρόθεση δε νομίζω. Στην πράξη ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέτρα γρήγορα (εμείς πρώτοι και καλύτεροι και από κοντά Δανία, Φινλανδία και Νορβηγία, οι Σκανδιναβοί δηλαδή με την παράξενη αντίθεση των Σουηδών).
Yπαρχει απειρη αρθρογραφια πανω στις δηλωσεις Τζονσον
https://www.google.com/search?q=herd+im ... 80&bih=873Η βασικη διαφορα του Τζονσον ηταν στην φιλοσοφια, ο Τζονσον ελεγε να κολλησουμε ολοι για να αποκτησουμε ανοσια αγελης ενω οι υπολοιποι ελεγαν οτι θα παρουν μετρα αναλογα με τις περιστασεις. Αυτος ειχε κανει τον αντι-καραντινισμο σημαια.
Αποδειξη για αυτο ειναι και το ποσο σπασμωδικα αντεδρασαν οι βρετανοι. Ενω εμεις πηραμε τα μετρα σταδιακα, εκεινοι μεσα σε μια βδομαδα περασαν κατευθειαν στην απαγορευση κυκλοφοριας, πραγμα που σημαινει οτι το αρχικο τους ''σχεδιο'' πηγε κατα διαολου και αναγκαστηκαν κακην κακως να ευθυγραμμιστουν με την υπολοιπη Ευρωπη.
2) Αυτό που σημείωσες γράφτηκε επίτηδες ακριβώς έτσι για να γίνει κατανοητό τι εννοώ αλλά ίσως δεν το κατάλαβες. Μια προφητεία μπορεί να επαληθευτεί επειδή έτυχαν οι κατάλληλες περιστάσεις και όχι επειδή ήταν προγραμματισμένο να γίνει (όπως ισχυρίζονται συνήθως οι προφήτες). Και ο Ιούλιος Βερν είχε προβλέψει πολλές εφευρέσεις που τελικά έγιναν γιατί απλά ήταν δυνατό να γίνουν και είχε νόημα να γίνουν (είχαν δηλαδή χρηστικότητα). Μια επιδημία που θα εξαφανίσει το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Δεν λέω ότι θα είναι αυτή αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αφήνει ανοσία μακράς διάρκειας, θα γίνει αυτό που ανέφερα μέχρι να αραιώσουμε πραγματικά πολύ.
ΟΚ νομιζα οτι το εννοουσες κυριολεκτικα.