Eγραψα στο fb.
Με βάση το πάνσοφο μοντέλο καραντίνας του Κούλη, τα γερόντια που παίζαν πρέφα σε καφενείο τώρα μαζεύονται σε σπίτια για να παίξουν πρέφα. Έχοντας μαζί τους δυο και τρεις άδειες εξόδου με διαδοχικές ώρες. Αντίθετα οι νέοι που έχουν παιδιά να μεγαλώσουν απαγορεύεται να δουλέψουν ενώ αύριο δεν γνωρίζουν αν θα έχουν δουλειά.
.
Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Θα μπορούσαν να είχαν εφαρμόσει ένα πολύ αυστηρότερο μοντέλο για τις εξόδους ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, αλλά πολύ ελαστικότερο σε όσους νέους και μεσήλικες είναι υγιείς και εργάζονται σε δουλειές που δεν δημιουργείται συνωστισμός.
.
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Αρίστος έγραψε:Θα μπορούσαν να είχαν εφαρμόσει ένα πολύ αυστηρότερο μοντέλο για τις εξόδους ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, αλλά πολύ ελαστικότερο σε όσους νέους και μεσήλικες είναι υγιείς και εργάζονται σε δουλειές που δεν δημιουργείται συνωστισμός.
Θα μείνεις μέσα, όσο rotation και να κάνεις

0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
itteithe
- Extreme poster

Μα δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται οι άνθρωποι, δεν μπορώ να καταλάβω από που το συμπεραίνεις αυτό. Έχω συγγενείς και γνωστούς που εργάζονται σε εργοστάσια και ξέρω πως δεν έχουν σταματήσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, παραβιάζονται οι κανονισμοί που θέλουν να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και λειτουργούν με όλο το δυναμικό τους. Επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες λειτουργούν με απομακρυσμένη εργασία (δύο ασφαλιστικά γραφεία με έχουν πάρει τηλέφωνο χθες, οι οποίοι συνεχίζουν και πηγαίνουν κανονικά στο γραφείο τους). Κάποιες υπηρεσίες συνεχίζουν και λειτουργούν, οι τράπεζες είναι ανοιχτές, οι φούρνοι είναι ανοιχτοί και τα σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ επίσης. Οι οικοδόμοι δουλεύουν κανονικά και τα καταστήματα που πουλούν οικοδομικά και τεχνικά υλικά είναι κανονικά ανοιχτά. Οι αγρότες δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν. Ακόμα και οι κτηνοτρόφοι που φοβούνταν πως δεν θα πουλήσουν τα σφαχτά τους για το Πάσχα τα πούλησαν. Προσωπικά, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δουλεύω δεκατέσσερις ώρες την ημέρα και ξέρω κι άλλους συνάδελφους του χώρου που εργάζονται περισσότερο απ' οτι και πριν την καραντίνα (μέχρι και μπόνους πήρα). Με τι στοιχεία επιχειρηματολογείς;
Ε, έκλεισαν οι ταβέρνες, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια/κουρεία με τον αστερίσκο οτι μερικά από τα προαναφερθέντα συνεχίζουν και υπολειτουργούν απλώς (delivery, take away).
Ε, έκλεισαν οι ταβέρνες, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια/κουρεία με τον αστερίσκο οτι μερικά από τα προαναφερθέντα συνεχίζουν και υπολειτουργούν απλώς (delivery, take away).
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium
-
nemo
- Supreme poster

πολλα που ειπες δεν δουλευουν αλλα τεσπα να μην ανοιξουμε και σε αυτο διαλογο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
itteithe
- Extreme poster

Μπορώ να δεχθώ οτι κάνω λάθος γιατί μιλώ ορμώμενος από προσωπική εμπειρία, μιας και έχω συγγενείς και φίλους που δουλεύουν σε όλους του παραπάνω κλάδους. Με όσους έχω μιλήσει, δεν έχει σταματήσει κανείς να εργάζεται, με εξαίρεση έναν μουσικό και έναν σερβιτόρο. Και ξέρω περιπτώσεις όπου το εργοστάσιο έχει κλείσει τυπικά, αλλά οι εργάτες συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά.
0 .
Habemus filium
Habemus filium
-
nemo
- Supreme poster

itteithe έγραψε:Μπορώ να δεχθώ οτι κάνω λάθος γιατί μιλώ ορμώμενος από προσωπική εμπειρία, μιας και έχω συγγενείς και φίλους που δουλεύουν σε όλους του παραπάνω κλάδους. Με όσους έχω μιλήσει, δεν έχει σταματήσει κανείς να εργάζεται, με εξαίρεση έναν μουσικό και έναν σερβιτόρο. Και ξέρω περιπτώσεις όπου το εργοστάσιο έχει κλείσει τυπικά, αλλά οι εργάτες συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά.
για εργατες δεν ξερω αλλα η οικοδομη εχει σταματησει εξον ισως απο τις μεγαλες δουλειες
δηλαδη εκτος του καφε που εχουν σταματησει εντελως ολα τα υπολοιπα υπολειτουργουν
προσωπικα περιμενα εναν μπογιατζη και δεν μου ερχεται λογω προβληματος αγορας των πρωτων υλών
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
itteithe
- Extreme poster

nemo έγραψε:για εργατες δεν ξερω αλλα η οικοδομη εχει σταματησει εξον ισως απο τις μεγαλες δουλειες
δηλαδη εκτος του καφε που εχουν σταματησει εντελως ολα τα υπολοιπα υπολειτουργουν
προσωπικα περιμενα εναν μπογιατζη και δεν μου ερχεται λογω προβληματος αγορας των πρωτων υλών
Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω υπόψιν μου τι επικρατεί στην Αθήνα, εκτός από μεγάλες εταιρίες (δικτύων και πληροφορικής). Εδώ στην επαρχία λειτουργεί η οικοδομή πάντως (και οι οικοδόμοι και τα οικοδομικά υλικά).
1 .
Habemus filium
Habemus filium
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Τα 4 επίπεδα παροχής οξυγόνου, απο τα εύκολα στα δύσκολα:
1. Aπλή , με μάσκα ή ρινική κάνουλα

Εδώ απλά ενισχύεται το οξυγόνο της κανονικής αναπνοής. Για ελαφριές δύσπνοιες.
2. Αναπνευστήρας continuous positive airway pressure (CPAP)

Μη παρεμβατική διαδικασία. Φοράς καλά εφαπτόμενη μάσκα και το οξυγόνο έρχεται με πίεση στο ρυθμό της αναπνοής έτσι ώστε να διεγείρει/φουσκώνει τα πνευμόνια και υποστηρίζει μερικώς την λειτουργία των πνευμόνων.
3. Ventilator

Παρεμβατική διαδικασία. Σου κατεβάζουν απο το στόμα σωλήνα στα πνευμόνια. Το οξυγόνο φουσκώνει και ξεφουσκώνει με πίεση τα πνευμόνια και υποστηρίζει πλήρως την λειτουργία των πνευμόνων. Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μη βγείς ζωντανός.
4. Eξωσωματική οξυγόνωση extracorporeal membrane oxygenation (ECMO)

Σπάνιες μηχανές. Οι πνεύμονες παρακάμπτονται τελείως, το αίμα διοχετεύεται σε μηχάνημα για τεχνητή οξυγόνωσηκαι μετά στο ξαναβάζουν. Οι πιθανότητες να βγείς ζωντανός είναι μικρές.
1. Aπλή , με μάσκα ή ρινική κάνουλα
Εδώ απλά ενισχύεται το οξυγόνο της κανονικής αναπνοής. Για ελαφριές δύσπνοιες.
2. Αναπνευστήρας continuous positive airway pressure (CPAP)
Μη παρεμβατική διαδικασία. Φοράς καλά εφαπτόμενη μάσκα και το οξυγόνο έρχεται με πίεση στο ρυθμό της αναπνοής έτσι ώστε να διεγείρει/φουσκώνει τα πνευμόνια και υποστηρίζει μερικώς την λειτουργία των πνευμόνων.
3. Ventilator

Παρεμβατική διαδικασία. Σου κατεβάζουν απο το στόμα σωλήνα στα πνευμόνια. Το οξυγόνο φουσκώνει και ξεφουσκώνει με πίεση τα πνευμόνια και υποστηρίζει πλήρως την λειτουργία των πνευμόνων. Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να μη βγείς ζωντανός.
4. Eξωσωματική οξυγόνωση extracorporeal membrane oxygenation (ECMO)

Σπάνιες μηχανές. Οι πνεύμονες παρακάμπτονται τελείως, το αίμα διοχετεύεται σε μηχάνημα για τεχνητή οξυγόνωσηκαι μετά στο ξαναβάζουν. Οι πιθανότητες να βγείς ζωντανός είναι μικρές.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Αρίστος
- Prediction Guru

66 κλαδοι της οικονομιας εκλεισαν με διαταγμα του Κουλη αλλα ο itteithe μας λεει οτι δεν ξερει ανεργους.
Βρε χρυσο μου παιδι, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ απο τους 66 κλαδους που εκλεισαν, αυτος του καφε και της εστιασης, απασχολει τους μισους εργαζομενους της χωρας.
.
Βρε χρυσο μου παιδι, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ απο τους 66 κλαδους που εκλεισαν, αυτος του καφε και της εστιασης, απασχολει τους μισους εργαζομενους της χωρας.
.
0 .
.
.