ВладимирВладимирович έγραψε:Παρ'ολα αυτά η επανασταση ξεκινησε από την Ρωσια, και χρηματοδοτηθηκε κυριως από τους εμπορους που πλουτιζαν από τα προνομια που τους εδωσε η Ρωσια. Οι ιδεολογοι της προερχοταν από Ρωσια όπως και οι πολλοι μαχητες και σχεδόν ολοι οργανωτες.
Τωρα το πως μπορουσε να αποτρεψει την εισοδο Οθωμανών στην Μολδοβλαχια εφόσον η τελευταια ανηκε σε Ο.Α., και πως μπορουσε να μη διαγραφει τον Υψηλαντη όταν αυτος πηρε μερος σε ξενη μυστικη οργανωση... καλα που δεν τον φυλακισε όπως το καναν οι Αυστριακοι.
Βασικα αυτα που εκφράζεις μου θυμιζουν κατι παραπονα ενός κακομαθημενου παιδιου προς την μαμα του.
Εγώ απλά λέω ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είχε παίξει ενεργητικότερο ρόλο στη διάρκεια της επανάστασης.
Όπως και σήμερα (ας μην κρυβόμαστε) περιμένεις από κάποια Μ.Δύναμη να επέμβει έτσι και τότε.
Και τότε μας άφησαν να τυραννιόμαστε πόσο καιρό με την Τουρκία και θυμήθηκαν μετά από 10 χρόνια να επέμβουν έτσι και σήμερα μας λένε βρείτε τα μεταξύ σας.
Εντάξει συμφέροντα θα μου πεις αλλά εγώ μπορώ να μην έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν;
Δεν είναι παράπονα φίλε αλλά να ξέρουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε και ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός.
Πάντως η επανάσταση ξεκίνησε από Έλληνες, η ιδεολογία ήταν από τη Δύση, ευχαριστούμε για την
μεγαλοψυχία της απέναντι στον Υψηλάντη οκ και σχετικά με την είσοδο των οθ. στρατευμάτων δεν είπαμε να τα αποτρέψει αλλά να μην τα επιτρέψει να εισβάλουν στη Μολδοβλαχία σύμφωνα με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Αυτή αντιθέτως έδωσε άδεια. Δεν είναι πουστιά αυτό;