bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:
ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΟΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ!
Προέλληνα δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που μπορεί να πουλάει μαγκιές. Δεν λέω να είναι ο δουλοπρεπής της Ευρώπης ούτε να ξεπουλάει τα εθνικά της συμφέροντα. Αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε έξυπνα και διπλωματικά.
Πριν κάποια ποστ πίσω σας είπα τη γνώμη μου για την στάση της Ελλάδας στο ουκρανικό ζήτημα με τον παραλληλισμό που έκανα με τους μαθητές μου. Και επιμένω σε αυτή τη θέση. Ναι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μείνει ένας απλός παρατηρητής.
Όμως όταν εμπλέκεσαι σε έναν καβγά θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσεις και τη δική σου σωματική ακεραιότητα.
Διεθνολόγος δεν είμαι ούτε πολιτικός. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει η Ελλάδα αλλά όχι να την φάμε εμείς στο τέλος.
Μα, έξυπνα και διπλωματικά σκεφτόμαστε. Το μαφιόζικο εγκληματικό καθεστώς της Μόσκας είναι πλέον τελειωμένο. Κάποιος πρέπει να είναι αυτοκτονικός για να το στηρίζει με ισαποστάσεις.
bizeli έγραψε:Κατά γενική ομολογία όλοι θεωρούν ότι έγινε μεγάλη πατατιά που στείλαμε όπλα από πολλές απόψεις. Μόνο οι φανατικοί ΝΔ αρνούνται να το παραδεχθούν.
Μιλάω για όπλα μόνο όχι για κάτι άλλο.
Οι ορθοντοξόπληκτοι, πουτινόπληκτοι, ρουβλοφόροι, γραφικοί ροζ, κτλ, δεν είναι "όλοι", είναι όμως πολλοί. Είναι οι ίδιοι, οι μαζορέτες των γεννοκτόνων του Μιλόσεβιτς, οι αγανάδες της πλατείας της παράνοιας, οι χρυσαυγίτες, οι μακεντονομάχοι, οι αρνητές της πανδημίας και οι αντιεμβολιαστές, κοκ.
Το να κάνεις το ακριβώς αντίθετο απ αυτά που λέει όλος αυτός ο επικίνδυνος εγκληματικός, ψεκ συρφετός, είναι ο σωστός δρόμος.
Πατάτα όντως κάναμε, που δεν στείλαμε και "εθελοντές" να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών.