break έγραψε:Η σύντομη απάντηση είναι επειδή Βενεζουέλα.
Με πιο πολλές λέξεις αν την κεντρική τράπεζα την ελέγχει η κυβέρνση και δεν είναι ανεξάρτητη τότε αυτό που θα γίνει είναι ότι θα βάλει πρωταρχικό στόχο όχι την επίτευξη μακροοικονομιών στόχων αλλά την επανεκλογή της κυβέρνησης (π.χ. με τύπωμα χρήματος ή χαμήλωμα επιτοκίων και ειδικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές).
Το γάμησες σε αυτό το νήμα αλλά δεν πειράζει. Χαλάλι σου. Μου αρέσει που ποστάρεις
και βικιπέδια και το παρουσιάζεις σαν ολοκληρωμένη απάντηση. Πες μας για την Τράπεζα της Ελλάδος. Γιατί πήρε το χρυσό και ον πήγε Αγγλία χωρίς απόφαση του κράτους; Ποιος ο λόγος ύπαρξής της, από ποιους φτιάχτηκε;
Η Αμερικάνικη FED από ποιους φτιάχτηκε και γιατί;
Ο Οργισμένος είναι γνωστός γιατις μαλακίες που λέει. Χρόνια τώρα προσπαθεί να δώσει περιεχόμενο στο υπαρξιακό του και ξέσπαγε το κόμπλεξ του με αντικοινωνικές συμπεριφορές ήτοι να λέει να πάει να γαμηθεί ο λαός, να σκίσουν τους Έλληνες ο Τόμσεν και γενικά και άλλα. Αυτόν τον τύπο τώρα κάνει λάικ ο Λαχουρένιος που αποφάσισε να παρουσιάζεται ως κομμουνιστής. Ο τελευταίος τώρα μιλάει για ψεκασμενιές γιατί έτσι. "Δεν έχεις διαβάσει ποτέ οικονομία", "δεν έχεις διαβάσει το κεφάλαιο" και άλλα τέτοια που αξιώνει ότι είναι είναι και αντιπαράθεση αυτό το πράγμα.
Αυτοί λοιπόν είστε στο νήμα που λέτε ότι όλα καθαρά είναι και δεν υπάρχουν συνωμοσίες των ισχυρών ενάντια στους λαούς και τους εργάτες που τους που κάνουν παραγωγή.
@Αριστο, μια χαρά το θέμα. Εδώ όμως σου κάνω την ερώτηση:
Αν τυπώσω 1000 και στα δώσω να κάνεις τη δουλειά σου και μου χρωστάς 1300. Τα υπόλοιπα 300 που θα τα βρεις αφού δεν κυκλοφορούνε;
Επειδή θα μου δώσεις λινκ με κειμενάκι που θα μοιάζει σχετικό ενώ θα είναι τεχνικές μαλακίες με συντελεστές και ποσοστά, σου λέω εγώ την απάντηση.
Ή μάλλον δεν σου τη λέω. Το αφήνω ως τεστ. Να πούνε και οι άλλοι εδώ οι μαρξιστές φωστήρες.