Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό denplirono » 08 Μαρ 2022, 22:47

bizeli έγραψε:Παιδιά να πω κάτι;
Χθες έκανα μια αυθόρμητη ερώτηση, ξέρετε από αυτές που πετάω έτσι όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα, αλλά ήταν μια ερώτηση χωρίς να την δω από κάπου (έχει σημασία αυτό που λέω) ή τέλος πάντων να θέλω να το παίξω έξυπνη κτλ.
Πραγματικά ήταν τελείως από το δικό μου μυαλό.

Αν και ήξερα ότι η ερώτησή μου θα ερμηνευθεί λες και είμαι τίποτα δωσίλογος επί γερμανικής κατοχής, ωστόσο τόλμησα να την ψελλίσω.
Αναφέρομαι στην ερώτηση που έκανα για το αν η συνθηκολόγηση θα ήταν ένα καλό σενάριο τη δεδομένη στιγμή.

Είδα, όμως, ότι αυτή την σκέψη δεν την κάνω μόνο εγώ. Την πέτυχα κι αλλού. Ακόμα κι εδώ είδα ότι άρχισε να συζητιέται απ' έξω απ' έξω αυτό το σενάριο. Είδα και τις τελευταίες δηλώσεις του Ζελένσκι για τους όρους της Ρωσίας "Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και όχι για συνθηκολόγηση". Που αυτό έτσι όπως το ερμηνεύω εγώ σημαίνει ότι μέχρι και ο Ζελένσκι αρχίζει να βάζει λίγο νερό στο κρασί του. Φυσικά δε θα πει "συνθηκολόγηση" αλλά τον βλέπω να ζορίζεται.

Θα ήθελα, λοιπόν, αν έχετε την καλοσύνη να μου δώσετε μια απάντηση χωρίς να με αντιμετωπίζετε σαν δωσίλογο. Τα ακούω και τα λαμβάνω υπόψη μου όλα τα "ναι αλλά...." σενάρια αλλά μπορούμε να τα βάλουμε λίγο κάτω τα πράγματα και να δούμε τι συμφέρει τελικά και τους Ουκρανούς και τους Ρώσους και εν τέλει όλους μας τη δεδομένη στιγμή και στη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση;

Από τη μια έχουμε τη θέση της Ρωσίας που λέει "εγώ σταματάω τον πόλεμο εδώ και τώρα αν γίνει αυτό αυτό και αυτό" και από την άλλη έχουμε την ηρωική μεν αντίσταση των Ουκρανών αλλά με τι επακόλουθες συνέπειες όλο αυτό;
Με μια πλήρη ισοπέδωση της Ουκρανίας; Με ένα αιματοκύλισμα; Με μια ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη σε όλη την Ευρώπη; Με τη χρήση πυρηνικών όπλων;

Μπορούμε λίγο να εστιάσουμε μόνο σε αυτό το ερώτημα;

συνθηκολογηση κανει ο ηττημενος. Εδω προκειται για τακτικη συνθηκολογηση δηλαδη λιγο πριν το τελος που ομως ειναι βεβαιο αν και δεν ειναι σιγουρος ο χρονος, ο ζελενσκι προσπαθει να κανει μια συνθηκολογηση και να κρατησει οσα περισσοτερα μπορει. Απο την αλλη, ο επιτιθεμενος θα πετυχει το στοχο του ετσι και αλλιως αν τον πετυχει θα περασει πιο πολυ αυτα που θελει. Το ερωτημα δεν ειναι αν θελει ο ζελενσκι αλλα αν θα δεχτει ο πουτιν......προσωπικα χωρις να εχει γινει μια μαζικη επιθεση δε βλεπω λυση...δηλ. τι να πει ο πουτιν στον λαο του; εβγαλα 65 χλμ κονβοι για καφε 10 μερες και το γυρισα πισω νταξ τα βρηκαμε; θα τον παρουν με τις ψιλες.....
1 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Μαρ 2022, 22:50

NikosVy έγραψε:
bizeli έγραψε:Αναφέρομαι στην ερώτηση που έκανα για το αν η συνθηκολόγηση θα ήταν ένα καλό σενάριο τη δεδομένη στιγμή.

Ανασύνταξε παρακαλώ την ερώτησή σου όπως θα διατυπωνόταν με θέμα το Κυπριακό και την αναγνώριση της κατοχής του Αττίλα.

Ε εντάξει τώρα. Αν το πάμε έτσι δε βγάζουμε άκρη.
Μη με χτυπάς εκεί τώρα.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά τέσπα.
Εντάξει άστο.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 09 Μαρ 2022, 00:19

bizeli έγραψε:
NikosVy έγραψε:Ανασύνταξε παρακαλώ την ερώτησή σου όπως θα διατυπωνόταν με θέμα το Κυπριακό και την αναγνώριση της κατοχής του Αττίλα.

Ε εντάξει τώρα. Αν το πάμε έτσι δε βγάζουμε άκρη.
Μη με χτυπάς εκεί τώρα.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά τέσπα.
Εντάξει άστο.

Το 1982 το Ισραήλ είχε καταλάβει στρατιωτικά τον μισό Λίβανο και δεν είχε αφήσει τίποτα όρθιο.

Πως έφυγε; Έγινε καμιά συνθηκολόγηση του Λιβάνου;

Όχι. Σχεδόν χρεοκόπησε οικονομικά το Ισραήλ και έφτασε στο σημείο να συζητάει ακόμα και προσφυγή στο ΔΝΤ.
Έτσι αποχώρησε στρατιωτικά, έκανε κυβέρνηση Συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων και επέβαλε σκληρό οικονομικό πρόγραμμα (1984) παρά την αγανάκτιση του λαού (Ο πρωθυπουργός του συνασπισμού, ο Σαμίρ, είχει πει ανοιχτά ότι "θα πάρουμε με φόρους μέχρι και τα τελευταία δολλάρια που έχουν κρυμμένα οι πολίτες μας, για να αποκτήσει αποκτήσει ταμειακά διαθέσιμα το κράτος". Δεν υπήρχαν Ισραηλινοί Τσίπρας και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ για να μαζέψουν όλους τους κατασκηνωτές της Πλ. Συντάγματος. Και έτσι πέρασε το κακό.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Μαρ 2022, 00:34

Πρέπει να στείλουμε όλα τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά μας συστήματα δώρο στην Ουκρανία. Κυριάκο, ακούς;

Oύτως ή άλλως ενάντια στους Τούρκους είναι σχεδόν άχρηστα, μόνο για να αντιμετωπίζεις μη-ανταγωνιστικές αεροπορίες τύπου Ρωσίας κάνουν.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 09 Μαρ 2022, 00:37

αχ παιδια να σας τα πω τα καλαντα, μολις τωρα τα εμαθα και εγω τα καλαντα.
Η Ελλας εισαγει σταρι απο 4 χωρες. Ουγγαρια, Βουλγαρια, Ρωσσια και Ουκρανια. Απο Ουκρανια και συγκεκριμενα απο Οδησσο μεσω θαλασσης διακηνειται το 9% των σιτηρων παγκοσμιως. Τωρα, απο τη Ρωσσια θα παρουμε ΜΓ, απο την Ουκρανια εχει πολεμο θα παρουμε παλι ΜΓ. Παμε τωρα...Ουγγαρια, σημερα λεβεντες μου η Ουγγρικη κυβερνηση απαγορευσε τις εξαγωγες σιτηρων δια νομου, ξανα θα παρουμε ΜΓ. Παμε στην Βουλγαρια, αυτη κραταει στρατηγικο αποθεμα 2 μηνων αλλα σημερα αποφασισε να το κανει 12 μηνων κοβοντας-μειωνοντας τις εξαγωγες τις. ΤΙ ΣΚΑΤΑ θα τρωμε σε 1-2 μηνες; ΜΓ θα τρωμε; Οχι γιατι, οπως εμεις θα ψαχνουμε σταρι παντου στο πλανητη και φυσικα θα το πληρωνουμε οσο οσο αρκει να το βρουμε, ετσι θα κανουν οι αλλες χωρες......
αρα...φατε πιετε οσο ακομα εχει.....
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 09 Μαρ 2022, 00:38

Προέλλην έγραψε:Πρέπει να στείλουμε όλα τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά μας συστήματα δώρο στην Ουκρανία. Κυριάκο, ακούς;

Oύτως ή άλλως ενάντια στους Τούρκους είναι σχεδόν άχρηστα, μόνο για να αντιμετωπίζεις μη-ανταγωνιστικές αεροπορίες τύπου Ρωσίας κάνουν.

τουρκοσπορε η εθνικη αμυνα βασιζεται σε αυτα οπλικα συστηματα, παπαρα πρακτορισκε του ερντογαν, τραβα πεστα αλλου αυτα
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Μαρ 2022, 00:48

denplirono έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Πρέπει να στείλουμε όλα τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά μας συστήματα δώρο στην Ουκρανία. Κυριάκο, ακούς;

τουρκοσπορε η εθνικη αμυνα βασιζεται σε αυτα οπλικα συστηματα, παπαρα πρακτορισκε του ερντογαν, τραβα πεστα αλλου αυτα

Ασπροσημαιάκια ψέκα, αυτά τα απαρχαιωμένα και κατώτερα τεχνολογικά και ποιοτικά σύστηματα, απο Συρία και Λιβύη μέχρι Αρμενία, χρησίμευσαν μόνο ως εκπαιδευτικοί στόχοι των τουρκικών drones.
Ήρθε η ώρα να αποκτήσει πραγματική αεράμυνα η Ελλάδα, και δη με τα λεφτά της ΕΕ και των ΗΠΑ. Το μοντέλο τράμπας των πολωνικών Mig-29 δείχνει το δρόμο. Τέλος στα ρώσικα σαπάκια.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Μαρ 2022, 00:52

Chinese firms that aid Russia may be cut off from U.S. equipment -commerce secretary tells NYT

March 8 (Reuters) - Chinese companies that defy U.S. restrictions against exporting to Russia may be cut off from American equipment and software they need to make their products, U.S. Commerce Secretary Gina Raimondo told the New York Times.

The U.S. could "essentially shut" down Semiconductor Manufacturing International Corp or any Chinese companies that defy U.S. sanctions by continuing to supply chips and other advanced technology to Russia, Raimondo told the newspaper in an interview published Tuesday

https://www.reuters.com/article/ukraine ... KL3N2VB3Z8

Σφίγγουν οι κώλοι, δραματικά.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Μαρ 2022, 01:12

Ψιτ, που είστε πουτλεράκια:
Venezuelan President Maduro said his government will restart talks with the opposition after he met with senior U.S. officials who are considering lifting oil sanctions on Caracas as energy prices surge because of war in Ukraine

https://www.wsj.com/articles/venezuela- ... 1646756236

Καταφθάνει το ενεργειακό ιππικό του Μαδούρο προς βοήθεια της Δύσης :laugh1:

Σύντομα ακολουθεί και το Ιράν στο ξεπέταμα των Ρώσων :yesyes:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 09 Μαρ 2022, 01:18

Προέλλην έγραψε:
denplirono έγραψε:τουρκοσπορε η εθνικη αμυνα βασιζεται σε αυτα οπλικα συστηματα, παπαρα πρακτορισκε του ερντογαν, τραβα πεστα αλλου αυτα

Ασπροσημαιάκια ψέκα, αυτά τα απαρχαιωμένα και κατώτερα τεχνολογικά και ποιοτικά σύστηματα, απο Συρία και Λιβύη μέχρι Αρμενία, χρησίμευσαν μόνο ως εκπαιδευτικοί στόχοι των τουρκικών drones.
Ήρθε η ώρα να αποκτήσει πραγματική αεράμυνα η Ελλάδα, και δη με τα λεφτά της ΕΕ και των ΗΠΑ. Το μοντέλο τράμπας των πολωνικών Mig-29 δείχνει το δρόμο. Τέλος στα ρώσικα σαπάκια.

ή είσαι βλάκας και δεν αντιλαμβάνεσαι το επίπεδο προστασιας που προσφέρουν αυτα οπλικα συστήματα
ή είσαι τουρκος πράκτορας. Μπορεις να πεις να τα αλλαξουμε καποια στιγμη οταν τα αντικαταστησουμε, αλλα εσυ λες να τα πεξαουμε. Τερμα, δεν εισαι βλακας, εισαι πρακτορας του ερντογαν μαστορα ξεβρακωθηκες
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”