bizeli έγραψε:Παιδιά να πω κάτι;
Χθες έκανα μια αυθόρμητη ερώτηση, ξέρετε από αυτές που πετάω έτσι όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα, αλλά ήταν μια ερώτηση χωρίς να την δω από κάπου (έχει σημασία αυτό που λέω) ή τέλος πάντων να θέλω να το παίξω έξυπνη κτλ.
Πραγματικά ήταν τελείως από το δικό μου μυαλό.
Αν και ήξερα ότι η ερώτησή μου θα ερμηνευθεί λες και είμαι τίποτα δωσίλογος επί γερμανικής κατοχής, ωστόσο τόλμησα να την ψελλίσω.
Αναφέρομαι στην ερώτηση που έκανα για το αν η συνθηκολόγηση θα ήταν ένα καλό σενάριο τη δεδομένη στιγμή.
Είδα, όμως, ότι αυτή την σκέψη δεν την κάνω μόνο εγώ. Την πέτυχα κι αλλού. Ακόμα κι εδώ είδα ότι άρχισε να συζητιέται απ' έξω απ' έξω αυτό το σενάριο. Είδα και τις τελευταίες δηλώσεις του Ζελένσκι για τους όρους της Ρωσίας "Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και όχι για συνθηκολόγηση". Που αυτό έτσι όπως το ερμηνεύω εγώ σημαίνει ότι μέχρι και ο Ζελένσκι αρχίζει να βάζει λίγο νερό στο κρασί του. Φυσικά δε θα πει "συνθηκολόγηση" αλλά τον βλέπω να ζορίζεται.
Θα ήθελα, λοιπόν, αν έχετε την καλοσύνη να μου δώσετε μια απάντηση χωρίς να με αντιμετωπίζετε σαν δωσίλογο. Τα ακούω και τα λαμβάνω υπόψη μου όλα τα "ναι αλλά...." σενάρια αλλά μπορούμε να τα βάλουμε λίγο κάτω τα πράγματα και να δούμε τι συμφέρει τελικά και τους Ουκρανούς και τους Ρώσους και εν τέλει όλους μας τη δεδομένη στιγμή και στη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση;
Από τη μια έχουμε τη θέση της Ρωσίας που λέει "εγώ σταματάω τον πόλεμο εδώ και τώρα αν γίνει αυτό αυτό και αυτό" και από την άλλη έχουμε την ηρωική μεν αντίσταση των Ουκρανών αλλά με τι επακόλουθες συνέπειες όλο αυτό;
Με μια πλήρη ισοπέδωση της Ουκρανίας; Με ένα αιματοκύλισμα; Με μια ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη σε όλη την Ευρώπη; Με τη χρήση πυρηνικών όπλων;
Μπορούμε λίγο να εστιάσουμε μόνο σε αυτό το ερώτημα;
συνθηκολογηση κανει ο ηττημενος. Εδω προκειται για τακτικη συνθηκολογηση δηλαδη λιγο πριν το τελος που ομως ειναι βεβαιο αν και δεν ειναι σιγουρος ο χρονος, ο ζελενσκι προσπαθει να κανει μια συνθηκολογηση και να κρατησει οσα περισσοτερα μπορει. Απο την αλλη, ο επιτιθεμενος θα πετυχει το στοχο του ετσι και αλλιως αν τον πετυχει θα περασει πιο πολυ αυτα που θελει. Το ερωτημα δεν ειναι αν θελει ο ζελενσκι αλλα αν θα δεχτει ο πουτιν......προσωπικα χωρις να εχει γινει μια μαζικη επιθεση δε βλεπω λυση...δηλ. τι να πει ο πουτιν στον λαο του; εβγαλα 65 χλμ κονβοι για καφε 10 μερες και το γυρισα πισω νταξ τα βρηκαμε; θα τον παρουν με τις ψιλες.....

.gif)