Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Μαρ 2020, 00:20

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Εν τω μεταξύ, τώρα τα επιστημονικά σενάρια λένε ότι ήρθε για να μείνει, δλδ, θα κυκλοφορεί κάθε χειμώνα ντούρος, ακριβώς όπως η γρίπη, απλά θα κολλάει πιο εύκολα και θα τρώει κοσμάκη.
Παίζει δυνατά το δυστοπικό σενάριο, όπου απο δω και πέρα όλοι θα ζούμε με απολυμαντικά στην τσέπη, μάσκες στο δρόμο, αποφυγή σωματικών επαφών, κοκ.

Προέλλην έγραψε:Προεξοφλημένο ότι θα κολλήσουμε όλοι μεσοπρόθεσμα.

Και όπως καταλαβαίνετε, οι αριθμοί που ανακοινώνονται δεν αντιστοιχούν στους ασθενείς και φορείς του ιού.

Να ρωτήσω.
Η Κίνα που τον ξεκίνησε όλον αυτόν τον εφιάλτη θα έχει κάποια επίπτωση;

Έχει ήδη, τεράστιες. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται να συρρικνωθεί. Παραδόξως όμως, απο τα απτά εμπορικά στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου, κρατάει. Θυγατρικές και εταιρίες που συνεργαζόμαστε, αν και ήταν εν πολλοίς κλειστές για κανένα δίμηνο, κατάφεραν με το 90% των εργαζόμενων σε home office, να πιάσουν απροσδόκητα καλούς τζίρους, προφανώς μειωμένους κατά ένα περίπου 20% όμως.

bizeli έγραψε:Τελικά, πώς ξεκίνησε ο ιός;
Δε μεταδόθηκε από τα ζώα στον άνθρωπο, επειδή αυτοί βάζουν στο στόμα τους ό,τι σκατά υπάρχει;
Stay strong china και κουραφέξαλα.
Να πάνε να @@@
Ταλαιπωρείται ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας τους, επειδή έτσι είναι ο πολιτισμός τους.

:s_mad

Ζείς την φάση με χρονοκαθυστέρηση 2 μηνών. Τότε έπαιζαν τρολοβίντεο με κινέζες να τρώνε νυχτερίδες και τέτοια, έσκιζαν τα ρούχα τους πολιτισμένοι δυτικοί στο τουίτερ, κλπ.

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο σύγχρονος άνθρωπος παραμυθιάστηκε ότι είναι άτρωτος, και ξέχασε αυτιστικά ότι οι πανδημίες είναι αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης ιστορίας.

Νόμισε, ότι η ιστορία παγιώθηκε, με τροφαντους μπούμερς και ότι το πρόβλημά του είναι πως θα σώσει το περιβάλλον.

Τώρα όμως, αρχίζει να ξυπνάει και να ψάχνεται, πως θα σωθεί απο το περιβάλλον. Που σαι, Γκρέτα :D
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 00:20

Διόρθωνα κάτι γραπτά στην έδρα.
Έρχεται ένας μαθητής μου κι αρχίζει να βήχει πάνω μου.
Κοιτάω αν τουλάχιστον έβαλε χέρι.
Έβαλε χέρι αλλά όχι αγκώνα (σαν να μην τους δώσαμε οδηγίες :s_mad, κάθε μέρα τα υπενθυμίζουμε )
Τον λέω πάνε βάλε αντισηπτικό ΤΩΡΑ και μην πιάσεις τίποτα μέχρι να απολυμάνεις τα χέρια σου.

Και μιλάω για παιδί έκτης δημοτικού.
Φανταστείτε τα μικρότερα πόσο τηρούν τα μέτρα υγιεινής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Μαρ 2020, 00:23

bizeli έγραψε:Σήμερα αισθάνθηκα λες και είμαι τίποτα χειρουργός που δεν επιτρέπεται να πιάσουν τίποτα πριν την εγχείρηση.
Αποφεύγω να πιάνω έξω επιφάνειες με τα χέρια μου.
Χρησιμοποιώ είτε τους αγκώνες μου είτε τα μανίκια μου
.

Eγώ έτσι ήμουν και πριν την πανδημία πάντως.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Μαρ 2020, 00:27

bizeli έγραψε:Διόρθωνα κάτι γραπτά στην έδρα.
Έρχεται ένας μαθητής μου κι αρχίζει να βήχει πάνω μου.
Κοιτάω αν τουλάχιστον έβαλε χέρι.
Έβαλε χέρι αλλά όχι αγκώνα (σαν να μην τους δώσαμε οδηγίες :s_mad, κάθε μέρα τα υπενθυμίζουμε )
Τον λέω πάνε βάλε αντισηπτικό ΤΩΡΑ και μην πιάσεις τίποτα μέχρι να απολυμάνεις τα χέρια σου.

Και μιλάω για παιδί έκτης δημοτικού.
Φανταστείτε τα μικρότερα πόσο τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Aποβολή!

Κατά τα άλλα, τα παιδιά θα ξηγηθούν φυστικί. Ουσιαστικά, έχουν ανοσία, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να τηρήσουν κανόνες υγιεινής.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 00:30

Προέλλην έγραψε:Έχει ήδη, τεράστιες. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται να συρρικνωθεί. Παραδόξως όμως, απο τα απτά εμπορικά στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου, κρατάει. Θυγατρικές και εταιρίες που συνεργαζόμαστε, αν και ήταν εν πολλοίς κλειστές για κανένα δίμηνο, κατάφεραν με το 90% των εργαζόμενων σε home office, να πιάσουν απροσδόκητα καλούς τζίρους, προφανώς μειωμένους κατά ένα περίπου 20% όμως.

Δε λέω για τέτοιες επιπτώσεις, Προέλληνα, που έτσι κι αλλιώς αυτές είναι φυσικό επακόλουθο και δεν έπληξαν μόνο την Κίνα τέτοιου είδους συνέπειες.
Μιλάω για ποινικές. Δεν ξέρω. Ονόμασέ το όπως θέλεις.
Δεν ξέρω πώς μπορεί να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις σε ένα κράτος.
Πάντως αυτό που γίνεται είναι εγκληματικό από δική τους μαλακία.

Προέλλην έγραψε: Ζείς την φάση με χρονοκαθυστέρηση 2 μηνών. Τότε έπαιζαν τρολοβίντεο με κινέζες να τρώνε νυχτερίδες και τέτοια, έσκιζαν τα ρούχα τους πολιτισμένοι δυτικοί στο τουίτερ, κλπ.

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ο σύγχρονος άνθρωπος παραμυθιάστηκε ότι είναι άτρωτος, και ξέχασε αυτιστικά ότι οι πανδημίες είναι αναπόσπαστο τμήμα της ανθρώπινης ιστορίας.

Νόμισε, ότι η ιστορία παγιώθηκε, με τροφαντους μπούμερς και ότι το πρόβλημά του είναι πως θα σώσει το περιβάλλον.

Τώρα όμως, αρχίζει να ξυπνάει και να ψάχνεται, πως θα σωθεί απο το περιβάλλον. Που σαι, Γκρέτα :D

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις έτσι όπως το θέτεις.
Αλλά η συγκεκριμένη πανδημία ξεκίνησε επειδή οι κινέζοι γουστάρουν να τρώνε αρούρια και ό,τι άλλη σιχαμάρα υπάρχει στον πλανήτη.
Αλλιώς δε θα συζητούσαμε τώρα για τον συγκεκριμένο ιό.
Για κάποιον άλλον ιό, ίσως.
Αλλά για τον συγκεκριμένο είναι υπεύθυνες οι διατροφικές συνήθειες των κινέζων.
Μιλάμε για έναν ιό που υπάρχει μόνο στα ζώα και αυτοί κατάφεραν να τον μεταδώσουν και στον άνθρωπο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 00:33

Προέλλην έγραψε:Eγώ έτσι ήμουν και πριν την πανδημία πάντως.

Είσαι λίγο υποχόνδριος;
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Μαρ 2020, 00:39

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Έχει ήδη, τεράστιες. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται να συρρικνωθεί. Παραδόξως όμως, απο τα απτά εμπορικά στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου, κρατάει. Θυγατρικές και εταιρίες που συνεργαζόμαστε, αν και ήταν εν πολλοίς κλειστές για κανένα δίμηνο, κατάφεραν με το 90% των εργαζόμενων σε home office, να πιάσουν απροσδόκητα καλούς τζίρους, προφανώς μειωμένους κατά ένα περίπου 20% όμως.

Δε λέω για τέτοιες επιπτώσεις, Προέλληνα, που έτσι κι αλλιώς αυτές είναι φυσικό επακόλουθο και δεν έπληξαν μόνο την Κίνα τέτοιου είδους συνέπειες.
Μιλάω για ποινικές. Δεν ξέρω. Ονόμασέ το όπως θέλεις.
Δεν ξέρω πώς μπορεί να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις σε ένα κράτος.
Πάντως αυτό που γίνεται είναι εγκληματικό από δική τους μαλακία.

Δεν υπάρχει καμιά νομική βάση, ή ακόμη και λογική, σε αυτό. Το ξεπήδημα ενός ιού κάπου, δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη για τον τόπο αυτό.
Πέραν τούτου, η Κίνα πήρε άμεσα πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού, τέτοια που καμιά άλλη χώρα δεν παίρνει αυτή την στιγμή.

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε: Ζείς την φάση με χρονοκαθυστέρηση 2 μηνών. Τότε έπαιζαν τρολοβίντεο με κινέζες να τρώνε νυχτερίδες και τέτοια, έσκιζαν τα ρούχα τους πολιτισμένοι δυτικοί στο τουίτερ, κλπ.

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις έτσι όπως το θες.
Αλλά η συγκεκριμένη πανδημία ξεκίνησε επειδή οι κινέζοι γουστάρουν τα τρώνε αρούρια και ό,τι άλλη σιχαμάρα υπάρχει στον πλανήτη.
Αλλιώς δε θα συζητούσαμε τώρα για τον συγκεκριμένο ιό.
Για κάποιον άλλον ιό, ίσως.
Αλλά για τον συγκεκριμένο είναι υπεύθυνες οι διατροφικές συνήθειες των κινέζων.
Μιλάμε για έναν ιό που υπάρχει μόνο στα ζώα και αυτοί κατάφεραν να τον μεταδώσουν και στον άνθρωπο.

Δεν έχει βάση αυτό. Οι ανοικτές επιστημονικές πηγές, ξεκίνησαν να λένε για νυχτερίδες, τώρα για μυρμηγκοφάγους, κλπ https://www.nature.com/articles/d41586-020-00548-w

Γενικά, τέτοιοι είδους μεταλλαγμένες γρίπες, φέρεται να ξεκινούν απο ζώα, και περνάνε σε ανθρώπους. Το 2012, είχαμε την επιδημία MERS, που φέρεται να ξεκίνησε απο νυχτερίδες (αυτές έχουν απίστευτα δυνατό ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα οι ιοί τους να είναι τούμπανοι), μετά κάπως πέρασε σε καμήλες, και μετά σε ανθρώπους. Η επιδημία ξεκίνησε στην Σ. Αραβία, ήταν πολύ φονικότερη αναλογικά, αλλά ο ιός δεν μεταδιδόταν τόσο εύκολα.

Άλλες επιδημίες πρόσφατα, ξεκίνησαν από κοτόπουλα ή γουρούνια. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε να σε ρίξει στην φυλακή γιατί τρώς τσίκεν-γουίνγκς ή γύρο.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Μαρ 2020, 00:43

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Eγώ έτσι ήμουν και πριν την πανδημία πάντως.

Είσαι λίγο υποχόνδριος;

Aυτό μου το λένε και άλλοι.
Συνήθως πρόκειται για άτομα που στο εστιατόριο βήχουν πάνω απο τα φαγητά όλων, που δεν πλένουν ή απλά βρέχουν τα χέρια στην τουαλέτα, που τρώνε φαγητά που πέφτουν κάτω χασκογελώντας "χα χα χα ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων", που ενώ είναι έξω, έχουν πιάσει λεφτά, χερούλια σε μμε, τα πάντα όλα, βγάζουν το σάντουιτς απο την συσκευασία και το κάνουν κομματάκια με το χέρι και το τρώνε, κοκ,
κοντολογίς, όλοι όσοι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση κανόνων υγιεινής και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 06 Μαρ 2020, 00:48

Κάπου εδώ, να πούμε ότι ο Προέλληνας τα τελευταία 20 χρόνια έχει αρρωστήσει 3 φορές. Τις δύο με κολλήσαν στο γραφείο, και την άλλη το παιδί ενός φίλου που έβηχε στα μούτρα μου.

Γενικά, γελάω με κόσμο που λέει, "αχ κρύωσα!". Δεν "κρύωσες", μλκ, ιό κόλλησες.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Μαρ 2020, 01:24

Προέλλην έγραψε:Δεν υπάρχει καμιά νομική βάση, ή ακόμη και λογική, σε αυτό. Το ξεπήδημα ενός ιού κάπου, δεν είναι ποινικά κολάσιμη πράξη για τον τόπο αυτό.
Πέραν τούτου, η Κίνα πήρε άμεσα πρωτόγνωρα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού, τέτοια που καμιά άλλη χώρα δεν παίρνει αυτή την στιγμή.

Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς το βλέπω εγώ, εννοώ όπως στην περίπτωση που πχ μια χώρα χρησιμοποιεί ανορθόδοξους τρόπους σε διάφορους τομείς που επιβαρύνουν το περιβάλλον, την ανθρωπότητα και μπορεί ακόμα να επιφέρουν και ολοκληρωτική καταστροφή στον πλανήτη και τον αφανισμό του ανθρώπου.
Πχ ραδιενέργεια, πυρηνικά, τοξικά απόβλητα, πειράματα που έχουν σχέση με την βιοηθική κτλ ... θέλω να πω σε όλα υπάρχει και μια κόκκινη γραμμή που αν την ξεπεράσεις θα ζήσουμε σενάρια βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Ακόμα και η κλιματική αλλαγή κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε ανθρώπινες ενέργειες.
Άρα δεν μπορεί μια χώρα να μη συμμορφώνεται και να μην παίρνει μέτρα που αφορούν το συλλογικό όφελος αλλά αντιθέτως να αδιαφορεί και να επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση.
Δε θα έχει κυρώσεις αυτό το κράτος αν λειτουργεί εις βάρος της ανθρωπότητας και ολόκληρου του πλανήτη;
Τώρα πώς κολλάνε όλα αυτά που λέω με τον ιό.
Θεωρώ ότι και στο τι τρώμε πρέπει να υπάρχει ένα όριο και μια προβλεψιμότητα και προνοητικότητα για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτό στο μέλλον.
Δεν είναι ασήμαντο αυτό και φυσικά οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να επιδράσουν ποικιλοτρόπως και στα υπόλοιπα συστήματα και να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις με αβέβαια αποτελέσματα.
Δεν είναι θέμα μόνο ηθικής (τρώω ό,τι περπατάει, κολυμπάει και πετάει και στα @@ μου), είναι και θέμα περιβαλλοντικό, υγείας, οικονομικό ... δλδ οι διατροφικές συνήθειές μας έχουν πολλές προεκτάσεις που πρέπει να σκεφτούμε.
Ίσα ίσα αυτό πρέπει να αποτελέσει αφορμή να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και όσο γίνεται κάποια πράγματα να τα έχουμε υπό τον έλεγχό μας.

Πχ για την αγορά στη γιουχάν, μιλάμε για μια αγορά που αποτελεί υγειονομική βόμβα, που αν δεν ήταν ο κορονοιός σίγουρα θα ήταν κάτι άλλο, μιλάμε για τύπο street food φαγητό που δεν τηρείται κανένας έλεγχος υγειονομικός για την ασφάλεια των τροφίμων (ο θεος να τα κάνει τρόφιμα) και τέλος μιλάμε για μια αγορά όπου οι κινέζοι βγάζουν όλα τα κανιβαλιστικά τους έθιμα. Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει όλο αυτό και δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι κινέζοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για το κακό που προξένησαν γιατί έτσι είναι η παράδοσή τους αφού.

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να πληρώσει χρηματική αποζημίωση για κάθε θύμα του κορονοιού για να μάθει και έπειτα να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία της για τις υπαίθριες αγορές τύπου γιουχάν που είναι μέσα στη βρώμα και στη δυσωδία με πτώματα ζώων παντού που αποτελούν λαχταριστά εδέσματα για τους κινέζους.

Ε όχι ρε φίλε δεν μπορώ να το περάσω όλο αυτό στα ψιλά και κρίμα οι κινέζοι.
Να σου πω την αλήθεια δεν τους λυπάμαι.
Εμάς λυπάμαι.

Προέλλην έγραψε:Δεν έχει βάση αυτό. Οι ανοικτές επιστημονικές πηγές, ξεκίνησαν να λένε για νυχτερίδες, μετά για γουρούνια, τώρα για μυρμηγκοφάγους, κλπ https://www.nature.com/articles/d41586-020-00548-w

Γενικά, τέτοιοι είδους μεταλλαγμένες γρίπες, φέρεται να ξεκινούν απο ζώα, και περνάνε σε ανθρώπους. Το 2012, είχαμε την επιδημία MERS, που φέρεται να ξεκίνησε απο νυχτερίδες (αυτές έχουν απίστευτα δυνατό ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα οι ιοί τους να είναι τούμπανοι), μετά κάπως πέρασε σε καμήλες, και μετά σε ανθρώπους. Η επιδημία ξεκίνησε στην Σ. Αραβία, ήταν πολύ φονικότερη αναλογικά, αλλά ο ιός δεν μεταδιδόταν τόσο εύκολα.

Άλλες επιδημίες πρόσφατα, ξεκίνησαν από κοτόπουλα ή γουρούνια. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε να σε ρίξει στην φυλακή γιατί τρώς τσίκεν-γουίνγκς ή γύρο.

Για αυτό πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε ρε προέλληνα.
Έχουμε αφανίσει το μισό ζωικό βασίλειο.
Ε καλά να πάθουμε.
Μετά σας φταίνε οι βίγκαν.
:laugh1:
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”