Αφρίν

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
stamos
Rookie poster
Rookie poster

Re: Αφρίν

Δημοσίευσηαπό stamos » 18 Μαρ 2018, 13:42

εβλεπα σχολια στον τυπο για ...βιετναμ των τουρκων

κι ελεγα ,μα είναι καλα οι μαλαγες?

ο θεος να βαλει το χερι του,δεν είμαι σιγουρος αν οι δικοι μας εχουν καταλαβει τιποτα
0 .

Άβαταρ μέλους
Juno
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Juno » 18 Μαρ 2018, 13:50

Σουβλίτσα έγραψε:
hades έγραψε:και με την Αλ μπαμπ πάνω κάτω αυτό έκαναν οι Τούρκοι .Ελπίζω οι δικοί μας να κατάλαβαν ότι οι Τούρκοι δεν είναι μπουνταλάδες ούτε ότι είναι στριμωγμένοι. Τεράστια αυτοπεποίθηση έχουν για αυτό κάνουν ότι κάνουν. Ο Ερντο σε αντίθεση με τους δικούς μας κατάλαβε ότι ζούμε σε μια εποχή στην Μέση Ανατολή που μοιάζει πολύ μετά το τέλος του ΑΠΠ

Γι αυτό ο Σουλτάνος έκανε λόγω για επικαιροποίηση της Λωζάνης

Ο Σουλτάνος ρίχνει τις απόψεις του και αν τσιμπήσουμε, την κάτσαμε. Ουσιαστικά περιμένει να κάνουμε εμείς το λάθος γιατί αυτός δεν μπορεί να βάλει στο τραπέζι καμία συμφωνία που έχει ήδη υπογραφεί ούτε έναν αιώνα πριν ούτε μόλις χθες.
Η συνθήκη της Λωζάνης θα αλλάξει μόνον εάν γίνει παγκόσμιος πόλεμος, είμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα οπότε όποιος είναι νικητής ζητά και παίρνει ή σε καιρό ειρήνης αν πέσουμε στη λούμπα και πάμε για διαπραγμάτευση του οτιδήποτε (ακόμα και για τους δύο στρατιωτικούς μας) και συμφωνήσουμε να μιλήσουμε και για Λωζάνη.
Αυτός έριξε τα χαρτιά του, ξέρουμε πώς αν συναντηθούμε για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, θα πετάξει και ένα "συνθήκη Λωζάνης" και η σωστή απάντηση είναι ότι δεν ήρθαμε να μιλήσουμε για αυτό και το θέμα δεν υφίσταται. Δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.
Βέβαια αν πάει ο νταουλιέρης, δεν ξέρω τι θα γίνει.
Πάντως να μας αναγκάσει να μιλήσουμε για την Λωζάνη ενώ δεν θέλουμε, δεν παίζει με τίποτα.
0 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 18 Μαρ 2018, 13:59

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
To σχέδιο είναι να φύγουν όλοι οι Κούρδοι και στην Β. Συρία δυτικά του Ευφράτη να εγκατασταθούν καμιά 2.000.000 Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία σήμερα. Έτσι, και τους Σύρους πρόσφυγες εκτός Τουρκίας θα έχουν, και δεν θα γειτνιάζουν με κουρδικά καντόνια. Buffer zone - προτεκτοράτο.

Για Ελλάδα τα κλασσικά. Πεισσότερο χέρι στην μειονότητα της Θράκης, το μισό Αιγαίο, όχι κλείσιμο της ΑΟΖ τους απο Καστελλόριζο, όχι στις γεωτρησεις των ΕΛ Κυπρίων.
Σκέψου ότι ηδη πρόκειται για μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, και δεν νιώθουν άνετα όταν μια λιγότερο ισχυρή μικρή χώρα τους στριμώχνει στα σημεία.

δεν θα γειτνιάζουν στον χώρο της Συρίας, στις άλλες περιοχές?

Για Θράκη και μισό Αιγαίο φοβάμαι κι εγώ.
Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να παραδώσουν στην ουσία, σε κάποια μελλοντική κεμαλική κυβέρνηση και αφού θα έχει πέσει ο Ερντο, Θράκη και Αιγαίο στους Τούρκους μετά από τετελεσμένα γεγονότα.
Βάλε μέσα στην εξίσωση και την στήριξη -επι της ουσίας- που παρέχουν στα Σκόπια και την ανακίνηση του θέματος αυτού ξαφνικά.
Βάλε μέσα και τους γαμωαλβανούς παραδίπλα, διάβαζα προχθές για την επίσκεψη του Πάιατ στα Ιωάννινα σε σχέση με τις βάσεις που σχεδιάζουν εκει, τις συναντήσεις που είχε, τις παρλάτες του για την σημαντικότητα του μεταναστευτικού και των πολυπολιτισμικών αξιών, του τουρισμού, του εκπαιδευτικού κτλ της περιοχής και τον ενθουσιασμό του που ο λαός των Ιωαννίνων επιδεικνύει τέτοιες προόδους και καλή θέληση στα θέματα αυτά, τις επισκέψεις στην εβραικη συναγωγή ( :giggle02: ) και μπλα μπλα μπλα
Ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα μπει υπο την αιγίδα ενός νέου τύπου Ισλαμ, πλήρως εναρμονισμένο με τα διεθνή συμφέροντα (βλεπε κατα Φετουλαχ Γκιουλεν ισως).

Μόνο η παλιά Ελλάδα θα μείνουμε μου φαίνεται να κάνουμε τα βοσκαρόπουλα στα βουνά :fico: αλλά κι εκεί διάβαζα εχθές έχει κανονιστεί και ξεκινήσει με κυβέρνηση και ΜΚΟ μετεγκατάσταση λαθρο με ενοικιάσεις διαμερισμάτων και πληρωμένα πάγια έξοδα.

Τελος πάντων, γενικά έχω μια αίσθηση οτι ο πόλεμος ΔΕΝ γίνεται για τα ενεργειακά :) (ή τέλος πάντων τα ενεργειακά είναι δεύτερα στη κλίμακα). Ο έλεγχος των πληθυσμων των περιοχών αυτών για εμένα είναι μεγαλύτερης σημασίας.
Σκέφτομαι πως αν οι ενεργειακοί πόροι ήταν αυτό που έκαιγε θα ήταν πολύ πιο εύκολο να "διευθετηθεί"
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 18 Μαρ 2018, 14:02

Juno έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:Γι αυτό ο Σουλτάνος έκανε λόγω για επικαιροποίηση της Λωζάνης

Ο Σουλτάνος ρίχνει τις απόψεις του και αν τσιμπήσουμε, την κάτσαμε. Ουσιαστικά περιμένει να κάνουμε εμείς το λάθος γιατί αυτός δεν μπορεί να βάλει στο τραπέζι καμία συμφωνία που έχει ήδη υπογραφεί ούτε έναν αιώνα πριν ούτε μόλις χθες.
Η συνθήκη της Λωζάνης θα αλλάξει μόνον εάν γίνει παγκόσμιος πόλεμος, είμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα οπότε όποιος είναι νικητής ζητά και παίρνει ή σε καιρό ειρήνης αν πέσουμε στη λούμπα και πάμε για διαπραγμάτευση του οτιδήποτε (ακόμα και για τους δύο στρατιωτικούς μας) και συμφωνήσουμε να μιλήσουμε και για Λωζάνη.
Αυτός έριξε τα χαρτιά του, ξέρουμε πώς αν συναντηθούμε για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, θα πετάξει και ένα "συνθήκη Λωζάνης" και η σωστή απάντηση είναι ότι δεν ήρθαμε να μιλήσουμε για αυτό και το θέμα δεν υφίσταται. Δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.
Πάντως να μας αναγκάσει να μιλήσουμε για την Λωζάνη ενώ δεν θέλουμε, δεν παίζει με τίποτα.

ΑΥτό λεω και στο μήνυμα που μόλις πόσταρα (και αυτά έγραφα και στο .....) φοβάμαι πως σχεδιάζεται επικαιροποίηση Λωζάνης και δεν (θα) συμμετέχει μόνο ο Ερντο σε αυτό.

Αυτό φοβόμουν από την αρχή με αυτό που έγινε με τους δικούς μας: κάπου αποσκοπεί και σίγουρα όχι (απλώς) σε κάποια ανταλλαγή γιατί ο Ερντο τους κρατά μανιάτικο και θέλει να τους πάρει το κεφάλι. Είναι σημαντικό που έγινε στην Θράκη και είναι σημαντικό που έγινε μάλλον σε περιοχή που απο τους Τούρκους θεωρείται αμφισβητίσιμη...
0 .

Άβαταρ μέλους
Juno
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Juno » 18 Μαρ 2018, 14:07

Σουβλίτσα έγραψε:
Juno έγραψε:

ΑΥτό λεω και στο μήνυμα που μόλις πόσταρα (και αυτά έγραφα και στο .....) φοβάμαι πως σχεδιάζεται επικαιροποίηση Λωζάνης και δεν (θα) συμμετέχει μόνο ο Ερντο σε αυτό.

Αυτό φοβόμουν από την αρχή με αυτό που έγινε με τους δικούς μας: κάπου αποσκοπεί και σίγουρα όχι (απλώς) σε κάποια ανταλλαγή γιατί ο Ερντο τους κρατά μανιάτικο και θέλει να τους πάρει το κεφάλι. Είναι σημαντικό που έγινε στην Θράκη και είναι σημαντικό που έγινε μάλλον σε περιοχή που απο τους Τούρκους θεωρείται αμφισβητίσιμη...

Δεν μπορεί να μας αναγκάσει να μιλήσουμε για αυτό επειδή θα το φέρει στο τραπέζι. Μπορούμε να του πούμε πάμε στο κανονικό θέμα που έχουμε να μιλήσουμε αυτό έχει λυθεί και υπογραφεί. Και δεν μπορεί να πιέσει, αν το χειριστούμε έτσι. Είναι επίσημη υπογεγραμμένη συνθήκη, τέλος!
Όσον αφορά τους δύο στρατιωτικούς, ξέρεις πόσοι από τους δουλέμπορους που έχουν συλληφθεί, είναι στρατιωτικοί; Απλώς από εδώ και πέρα δεν τους επιστρέφουμε, τόσο απλό.
0 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 18 Μαρ 2018, 14:08

Εικόνα

το ανατολικό τμήμα του Αφρίν λογικά θα περάσει στον Άσαντ.

Στο Μανμπίζ θα έχουμε το επόμενο διάστημα εξελίξεις, αφού οι Τούρκοι έχουν δηλώσει πως το θέλουν. Εάν οι ΗΠΑ κάνουν τη κότα, τότε απλά δυναμώνουν κιάλλο τη πείνα της Τουρκίας για επεκτατισμό.

Στην επαρχία Ιντλίπ πάλι, τι φάση ; Θα περάσει στους Τούρκους μελλοντικά ; Θα αντεπιτεθούν όταν έρθει η ώρα οι ασαντικοί ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αίγαγρος » 18 Μαρ 2018, 14:10

Σουβλίτσα έγραψε:Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να παραδώσουν στην ουσία, σε κάποια μελλοντική κεμαλική κυβέρνηση και αφού θα έχει πέσει ο Ερντο, Θράκη και Αιγαίο στους Τούρκους μετά από τετελεσμένα γεγονότα.
Βάλε μέσα στην εξίσωση και την στήριξη -επι της ουσίας- που παρέχουν στα Σκόπια και την ανακίνηση του θέματος αυτού ξαφνικά.
Βάλε μέσα και τους γαμωαλβανούς παραδίπλα, διάβαζα προχθές για την επίσκεψη του Πάιατ στα Ιωάννινα σε σχέση με τις βάσεις που σχεδιάζουν εκει, τις συναντήσεις που είχε, τις παρλάτες του για την σημαντικότητα του μεταναστευτικού και των πολυπολιτισμικών αξιών, του τουρισμού, του εκπαιδευτικού κτλ της περιοχής και τον ενθουσιασμό του που ο λαός των Ιωαννίνων επιδεικνύει τέτοιες προόδους και καλή θέληση στα θέματα αυτά, τις επισκέψεις στην εβραικη συναγωγή ( :giggle02: ) και μπλα μπλα μπλα

Να ξέρεις πως αυτά που γράφεις (και χωρίς παρεξήγηση), είναι ψεκασμένα.
1 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 18 Μαρ 2018, 14:13

Δεν ξέρω αν δεν μπορεί να μας αναγκάσει.
Με κάποια μορφή επέμβασης και εφόσον κερδίσει μπορεί. Ή εφόσον δημιουργηθεί άλυτο επεισόδιο.
Με αλλαγή του πληθυσμού και τουρκοποίηση των μουσουλμάνων μπορει να δημιουργήσει συνθήκες..
Επίσης, έχουμε επίσημα από ό,τι έχω καταλάβει αποδεχτεί (και οι Αμερικάνοι νομίζω εμμέσως επίσης) οτι η περιοχή στην οποία "συνελήφθησαν" οι δικοί μας είναι Τουρκική.
Αν βγουν μεθαύριο και πουν οτι τους συνέλαβαν τελικά στην "αμφισβητούμενη" περιοχή τί θα πούμε?
Επίσης, οι δικοί μας μπορεί να είναι πουλημένοι ή να πέσουν σε καμιά παγίδα εξωτερικής δύναμης που να τους τάζει άλλα και να τους φέρνει αναγκαστικά προ άλλων επιλογών.

Γενικώς, πολλά μπορεί.
Ειδικά εαν τα συμφέροντα των ξένων είναι προς τα εκεί.

@ Αίγαγρε, δεν ξέρω αν είναι ψεκασμένα ή όχι, σκέψεις εκφράζω οι οποίες θα ήθελα να μου πεις γιατί δεν μπορούν να είναι ένα 5% βάσιμες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Nito
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Nito » 18 Μαρ 2018, 14:15

Για ποσο ακομη θα παραμεινει η Τουρκια στο ΝΑΤΟ; Απο ποιο σημειο και μετα θα θεωρηθει οτι το παραξηλωσε;
1 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 18 Μαρ 2018, 14:21

Επίσης θα ήθελα να θέσω και ένα άλλο θέμα, που κοιτάει σε μια διαφορετική εκδοχή, αφού για εμένα δεδομένο είναι πως ο έλεγχος των περιοχών περνά μέσα από τον έλεγχο των πληθυσμών:
η Δύση, για εμένα πάλι, είναι δεδομένο οτι ΔΕΝ θέλει κανένα ορθόδοξο τόξο και καμιά ορθόδοξη περιοχή ισχυρή εδώ πέρα.
Αν-κοιτάζοντας παράλληλα και τις εξελίξεις στα Θρησκευτικά θέματα-δούμε τις στενές επαφές του Πάπα με τον Πατριάρχη Κων/λεως, τον χαμό που γίνεται στην Εκκλησία αυτή τη στιγμή με το θέμα του ΟΙκουμενισμού (για όποιον τα παρακολουθεί θα καταλάβει τί λέω), την σκληρή επιμονή για επαφές και ενωτισμούς, την σκληρή επιμονή για την επικύρωση της Συνόδου στο Κολυμπαρι της Κρήτης και τους ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ (συνοδικό δικαστήριο και καθαίρεση συγκεκριμένων κληρικών), μπορούμε ίσως να εξάγουμε συμπέρασμα πως για να λειτουργήσει το σενάριο υπερ μας* (μια Ελλάδα ισχυρή με ενεργειακούς πόρους άρα παραμερίζεται η Τουρκία από τους ΔΥτικους) θα πρέπει να δούμε Πατριάρχη ενωμένο με Πάπα σε μια κοινή ομολογία πίστεως και αναθεώρηση όχι της Λωζάνης αλλά της Πατερικής Ορθοδοξίας.

(όλα αυτά μαζί με την αναθεώρηση του "παραδοσιακού" Ισλαμ για τις υπόλοιπες περιοχές)

Δεν νομίζω οτι είναι τόσο ψεκασμένο σενάριο :)

*ή φερόμενο ως υπερ μας..
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”