denplirono έγραψε:pluton έγραψε:
Τι σκοτεινό καθεστώς είναι ο κομμουνισμός, μου έκανε εντύπωση που κανείς δεν χαμογελούσε, και παντού υπήρχε ερημιά, δεν κυκλοφορούσαν στον δρόμο, στα χωριά, στις πόλεις στις γειτονιές λιακάδα, χαρά Θεού και αυτοί ήταν εξαφανισμένοι, οι Έλληνες τραλαλά τραλαλα, άσε που σε πλησίαζε Βούλγαρος και μύριζε σκατιλα δεν σκουπιζοντουσαν φαίνεται.
Ράν ταν πλαν εσύ που είσαι του κόμματος τους είχε δώσει εντολή το κόμμα να μη σκουπίζονται; Γιατί δεν το συζητώ να είχαν έλλειψη χαρτιού υγείας δεν είναι δυνατόν να συνέβαινε (το χαρτί υγείας το πουλούσαν στα τουριστικά είδη).
προφανως δεν περνουσαν ετσι στον κομμουνισμο, αλλα μετα την πτωση του, αλλα ναι ηταν οντως οπως το περιγραφεις οι ανθρωποι εξαθλιωμενοι και αυτοι και το σωμα τους και οι αντοχες τους. Χαρα και ευτυχια που η πατριδα μας δεν περασε την λαιλαπα αυτη να δοξαζουμε του Κυριο για αυτο
Χεχε, δειτε πως καθαριζουν τα ποντικακια οι Τσετσενοι....
Βαραν στον οροφο καιγεται ο ποντικος και απελευθερωνονται οι αμαχοι απ΄τα μπουντρουμια , θα αργησει καπως, αλλα κτηριο κτηριο θα βγουν οι ποντικοι
Εγώ να σου πω έτσι όπως γνώρισα στα δύο ταξίδια μου στην Βουλγαρία του Ζιβκοφ, ήταν γροθιά στο στομάχι.
Πήγα να δω την δόξα του σοσιαλισμού και να επιβεβαιώσω την μιζέρια του καπιταλισμού.
Κινήθηκα ανεξάρτητα σε πολλά μέρη είδα ανθρώπους ψυχικά ρακη, στην Ελλάδα του 2010 που ο λαός ήταν ψυχικά πεσμενος, έμοιαζε σε σχέση με τον Βούλγαρο της εποχής Ζιβκοφ απείρως πιο αισιόδοξος και πιο καλύτερη η ψυχική του αντοχή.
Υπήρχε ενας επιπλαστος λούστρος και από κάτω υπήρχε άπειρη μιζέρια, γυναίκες που έβαφαν τα μαλλια τους με μια άθλια μπογιά, έμοιαζαν σαν ξεπεσμένες πόρνες, φόραγαν ρούχα όλοι το ίδιο χρώμα σε μια απόχρωση που έβγαζε μάτι, τα δε παράθυρα τους αντί για κουρτίνες είχαν κολλημένες εφημερίδες. Υπήρχαν πολλά κρατικά μαγαζιά που πουλούσαν είδη για ράψιμο, κουμπιά, κλωστές, βελόνες κλπ που πάει να πει ότι ραβοντουσαν μόνοι τους και ουρές, παντού ουρές....
Είχαν μια γιορτή στην Σόφια και ψηνανε ρέγγες, στον δρόμο, καθοντουσαν στην ατέλειωτη ουρά, έπαιρναν μια ψημένη ρέγγα και την έτρωγαν στα όρθια, χωρίς χαρτοπετσέτα, χωρίς πιάτο, χωρίς κάποιο ποτό, χωρίς ψωμί... Μια ρέγγα.
Τους βλέπαμε τι κάνουν αυτοί τώρα, για μια ρέγγα, ένα μικρό ψαράκι, ναι για μια ρέγγα στο χέρι.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».