Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Μαρ 2020, 11:43

bizeli έγραψε:Παιδιά να ρωτήσω κάτι.
Έστω ότι εμφανίζεις συμπτώματα κορονοιού.
Η διαδικασία είναι:
1. Παίρνεις τηλέφωνο ΕΟΔΥ.
2. Σου λένε να μείνεις σπίτι σου απ' ότι κατάλαβα (εφόσον έχεις ήπια συμπτώματα και δε χρειάζεσαι νοσηλεία)
3. Μένεις σπίτι σου για 14 μέρες
4. Γίνεσαι καλά (υποθέτω)
5. Μετά βγαίνεις από το σπίτι σου

Το ερώτημα είναι.
Πώς καταγράφεσαι ως κρούσμα κορονοιού εφόσον δεν έχεις κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις;

Αν υποθέσουμε ότι όλα τα κρούσματα ακολούθησαν την παραπάνω διαδικασία, πώς τους επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για κορονοιό;

Δεν καταγράφεσαι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι όσοι ασθένησαν και τους έγιναν συγκεκριμένες εξετάσεις για ανίχνευση κοβίντ19. Τέτοιες θα σε κάνουν αν είσαι σχετικά βαρβάτα άρρωστος και έχεις έρθει απο περιοχή υψηλής επικινδυνότητας.
Μπήκε 1-2 σελίδες πιο πίσω, οι εξετάσεις είναι μόνο για τέτοιες περιπτώσεις και στατιστική καταγραφή για ανάδειξη τάσης.
Το επικίνδυνο είναι ακριβώς, ότι οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ελαφρα συμπτώματα και το παιρνούν για απλή γρίπη, ανώ άλλοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί. Και οι δύο κατηγορίες όμως, τον διασπείρουν.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Μαρ 2020, 11:49

Και ένας υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκαταλέγεται στα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο Βέλγιο, γεγονός το οποίο έχει σημάνει συναγερμό στις ευρωπαϊκές αρχές.

Κι αυτό, διότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε συμμετάσχει στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ζήτημα, στις 4 Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην επίμαχη συνεδρίαση συμμετείχαν και τρεις Έλληνες υπουργοί.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ενημερώσει όλους τους συμμετέχοντες, ενώ εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρισκόταν στην αίθουσα της σύσκεψης επί τουλάχιστον τρεις ώρες.

https://slpress.gr/snews/kroysma-toy-ko ... ypoyrgoys/
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μαρ 2020, 13:11

Προέλλην έγραψε:Δεν καταγράφεσαι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι όσοι ασθένησαν και τους έγιναν συγκεκριμένες εξετάσεις για ανίχνευση κοβίντ19. Τέτοιες θα σε κάνουν αν είσαι σχετικά βαρβάτα άρρωστος και έχεις έρθει απο περιοχή υψηλής επικινδυνότητας.
Μπήκε 1-2 σελίδες πιο πίσω, οι εξετάσεις είναι μόνο για τέτοιες περιπτώσεις και στατιστική καταγραφή για ανάδειξη τάσης.
Το επικίνδυνο είναι ακριβώς, ότι οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ελαφρα συμπτώματα και το παιρνούν για απλή γρίπη, ανώ άλλοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί. Και οι δύο κατηγορίες όμως, τον διασπείρουν.

Ξέρεις γιατί ρωτάω;
Ας πούμε εγώ δουλεύω σε σχολείο που ξέρουμε ότι είναι κέντρα διασποράς.
Τώρα πολύ έντονα συζητιέται το ενδεχόμενο για καθολικό κλείσιμο σχολείων.
Προς το παρόν κλείνουν μόνο σχολεία που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ναι αλλά εγώ αν νοσήσω από τον ιό και δεν καταγραφώ πώς θα κλείσει το σχολείο;
Δλδ έτσι κι αλλιώς έχουμε απουσίες είτε εκπαιδευτικών είτε μαθητών λόγω γρίπης κτλ αλλά πώς ξέρουμε ότι δεν είναι κορονοιός αφού δεν είναι καταγεγραμμένα κρούσματα, συνεπώς το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Μαρ 2020, 13:22

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν καταγράφεσαι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι όσοι ασθένησαν και τους έγιναν συγκεκριμένες εξετάσεις για ανίχνευση κοβίντ19. Τέτοιες θα σε κάνουν αν είσαι σχετικά βαρβάτα άρρωστος και έχεις έρθει απο περιοχή υψηλής επικινδυνότητας.

Ξέρεις γιατί ρωτάω;
Ας πούμε εγώ δουλεύω σε σχολείο που ξέρουμε ότι είναι κέντρα διασποράς.
Τώρα πολύ έντονα συζητιέται το ενδεχόμενο για καθολικό κλείσιμο σχολείων.
Προς το παρόν κλείνουν μόνο σχολεία που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ναι αλλά εγώ αν νοσήσω από τον ιό και δεν καταγραφώ πώς θα κλείσει το σχολείο;
Δλδ έτσι κι αλλιώς έχουμε απουσίες είτε εκπαιδευτικών είτε μαθητών λόγω γρίπης κτλ αλλά πώς ξέρουμε ότι δεν είναι κορονοιός αφού δεν είναι καταγεγραμμένα κρούσματα, συνεπώς το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί.

Kρούσμα θα επιβεβαιωθεί, αν αρρωστήσουν πολλοί μαθητές ή καθηγητές μαζί, και, είτε κάποιος από αυτούς προηγουμένως ταξίδεψε σε γνωστή περιοχή επίκεντρο, είτε είχε επαφή με κάποιο απο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει αρχικά τεστ σε 2-3 που ήρθαν απο την Β. Ιταλία και καμιά 20αριά που ήρθαν απο τους Αγίους Τόπους (όπου έχουν κολλήσει εκαταντάδες άνθρωποι απ όλο τον πλανήτη) με μαζικά συμπτώματα.
Oι υπόλοιποι που έχουν εξεταστεί και επιβεβαιωθεί, είναι απλά οι στενές επαφές των προαναφερθέντων.

Κατά τα άλλα, το ξαναβάζω:
Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι όσο περνάει ο καιρός, η εργαστηριακή ανίχνευση του ιού, θα γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά και όχι στα ελαφρά.

«Έτσι κάνει όλος ο κόσμος. Ήδη στην Ιταλία και σε άλλες πληττόμενες περιοχές με πολλαπλά κρούσματα, εκατοντάδες κρούσματα, ο έλεγχος γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά και ακόμα και εκεί, βλέπε παράδειγμα Κίνα, υπήρχαν περιστατικά που τεκμηριώνονταν μόνο με πυρετό και πνευμονία, χωρίς καν εργαστηριακό έλεγχο (…) Όσο περνάει και προοδεύει αυτή η φάση της επιδημίας, ο εργαστηριακός έλεγχος θα γίνεται στα σοβαρά περιστατικά και μόνο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα από το δίκτυο επιτήρησης», συνέχισε.

«Ένα δίκτυο που πιάνει όλη τη χώρα, για να βλέπουμε πώς πορεύεται ο ιός στη χώρα, όπως κάνουμε για τη γρίπη, ώστε να καταλάβουμε ότι υποχώρησε η έξαρση του ιού στην πατρίδα μας και να έχουμε μια καθαρή εικόνα στο πώς κινείται. Αυτά τα δίκτυα υπάρχουν και ενεργοποιούνται», συμπλήρωσε.

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/21 ... tin-ellada
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μαρ 2020, 13:32

Οκ δεν επιμένω αν κι έχω πολλές ενστάσεις επί του θέματος.
Όχι θα επιμείνω. :laugh1:
Εμείς στην περιοχή μου δεν έχουμε ακόμα επίσημο κρούσμα (απ' όσο ξέρω).

Αλλά αν εγώ αύριο πάρω τον διευθυντή μου τηλ (υποθετικό σενάριο) και του πω έχω πυρετό, βήχω και όλα αυτά και δεν κουνηθεί φύλλο, δλδ κάποιος να με εξετάσει και τελικά να έχω κορονοιό .... εγώ θα γυρίσω πίσω στη δουλειά μου και μετά θα τον έχω διασπείρει παντού τον ιό.

Θα μου πεις δεν είμαι ύποπτο κρούσμα, γιατί δεν έχω έρθει ούτε από πληττόμενη περιοχή ούτε έχω έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Αλλά αυτό είναι ασφαλές;

Αποκλείεται ο ιός να έχει εξαπλωθεί από τον έναν στον άλλον χωρίς να το ξέρουμε και να κυκλοφορεί ανάμεσά μας χωρίς απαραίτητα να έχουμε επισκεφτεί κάποια πληττόμενη περιοχή κτλ κτλ

Δλδ πώς το λένε; Να έχουμε μπει σε φάση 2 -3 δεν ξέρω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μαρ 2020, 13:35

Τέσπα εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όσοι από εμάς δουλεύουμε σε υψηλού κινδύνου σημεία διασποράς του ιού, πρέπει οπωσδήποτε να εξεταζόμαστε.

Αυτό θέλω να πω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Μαρ 2020, 13:35

Γενικά, όχι πανικό. Τον κοβίντ θα τον αρπάξουμε σχεδόν όλοι. Deal with it. Στους περισσότερους θα είναι ασυμπτωματικός ή με ελαφρά συμπτώματα, οπότε δεν θα το μάθουμε καν ποτέ.

Αυτό, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν πρέπει να παίρνουμε αυστηρότατα μέτρα προστασίας. Αυτά, δεν έχουν μόνο ως σκοπό το να μην κολλήσουμε εμείς, αλλά γενικότερα να επιβραδύνουν ή και να ανατρέψουν την εξάπλωσή τους.

Δλδ, δεν είναι το θέμα να μην κολλήσουμε εμείς, αλλά να μην κολλήσουμε και τους άλλους, να μην διασπείρουμε τον ιό.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 07 Μαρ 2020, 13:40

Στο τέλος θα μας βγει η πέτσα από το τόσο συχνό πλύσιμο χεριών και τα αντισηπτικά.
:laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Μαρ 2020, 13:46

bizeli έγραψε:Οκ δεν επιμένω αν κι έχω πολλές ενστάσεις επί του θέματος.
Όχι θα επιμείνω. :laugh1:
Εμείς στην περιοχή μου δεν έχουμε ακόμα επίσημο κρούσμα (απ' όσο ξέρω).

Αλλά αν εγώ αύριο πάρω τον διευθυντή μου τηλ (υποθετικό σενάριο) και του πω έχω πυρετό, βήχω και όλα αυτά και δεν κουνηθεί φύλλο, δλδ κάποιος να με εξετάσει και τελικά να έχω κορονοιό .... εγώ θα γυρίσω πίσω στη δουλειά μου και μετά θα τον έχω διασπείρει παντού τον ιό.

Θα μου πεις δεν είμαι ύποπτο κρούσμα, γιατί δεν έχω έρθει ούτε από πληττόμενη περιοχή ούτε έχω έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Αλλά αυτό είναι ασφαλές;

Θα κάτσεις απλά σπίτι σου όταν εμφανίσεις συμπτώματα γρίπης, και έτσι δεν θα κυκλοφορείς να φταρνίζεσαι και να βήχεις μέσα στο σχολείο.
Αυτό είναι το μέτρο, απομόνωση όσων έχουν συμπτώματα, δλδ είναι σε φάση που μπορούν να μεταδίδουν τον ιό πιο εύκολα.
Μόλις περάσουν τα συμπτώματα, θα γυρίσεις πίσω.

bizeli έγραψε:Αποκλείεται ο ιός να έχει εξαπλωθεί από τον έναν στον άλλον χωρίς να το ξέρουμε και να κυκλοφορεί ανάμεσά μας χωρίς απαραίτητα να έχουμε επισκεφτεί κάποια πληττόμενη περιοχή κτλ κτλ

Δλδ πώς το λένε; Να έχουμε μπει σε φάση 2 -3 δεν ξέρω.

Φυσικά και δεν αποκλείεται. Οι πιθανότητες όμως να υπάρχουν clusters σε επαρχικές περιοχές χωρίς μετακινήσεις απο επίκεντρα, είναι χαμηλότερες. Σύντομα βέβαια θα αλλάξει αυτό.

ΥΓ
Πριν 4-5 μέρες στις ΗΠΑ δεν υπήρχαν κρούσματα, και χθες ήταν έτσι:

Εικόνα
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 07 Μαρ 2020, 13:54

bizeli έγραψε:Τέσπα εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όσοι από εμάς δουλεύουμε σε υψηλού κινδύνου σημεία διασποράς του ιού, πρέπει οπωσδήποτε να εξεταζόμαστε.

Αυτό θέλω να πω.

Πουθενά δεν συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές, ούτε οι πόροι για κάτι τέτοιο (ακόμη και στις πιο πλούσιες χώρες), και δεν θα είχε και κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα στην τελική.

Γενικά, πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα, λόγω κοινωνικής οπισθοδρομικότητας, θα πάρει διαστάσεις Ιταλίας (εκεί σπάνε τις καραντίνες, είναι όλη μέρα στις καφετέριες, κλπ).

Σε αντίθεση, κοινωνίες τύπου Κίνας, Κορέας, Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας, Βιετνάμ, φαίνεται να κρατάνε τα -στατιστικά- κρούσματα ελαφρώς φρεναρισμένα.

Για υπεύθυνη πληροφόρηση, βλέπε το καθημερινό δελτίο του συμπαθέστατου Βρετανού γιατρού:

0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Διεθνή”