pluton έγραψε:Πάντως DENPLIRONO σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για την ενέργεια ανακοίνωσε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από το ρωσικό αέριο.
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε με πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη της επίσπεσυσης της απεξάρτησης της Ελλάδας από το ρωσικό αέριο: «Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, η μόνη απάντηση στην ενεργειακή ασφάλεια τόσο της χώρας όσο και της Ευρώπης είναι η γρήγορη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και από τους υδρογονάνθρακες γενικότερα. Τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά -τώρα πια είναι εμφανές- όσο και για γεωπολιτικούς λόγους πια».
Και ο πρωθυπουργός περιέγραψε και τον απώτερο στόχο: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστούμε ενεργειακά αυτόνομη και ανταγωνιστική χώρα, αξιοποιώντας πρώτα και πάνω από όλα το πλούσιο αιολικό και ηλιακό δυναμικό της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα να μετατραπούμε και σε κόμβο διασύνδεσης ενέργειας και μεταφοράς πράσινης ενέργειας σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο».
ναι τα λεμε σε ενα χρονο, παντως αυτο που δεν μας ειπε, ειναι οτι αντικαθισταμε το ρωσσικο αεριο που κοστιζει Χ με κατι αλλο που κοστιζει Ψ να κρινουμε και εμεις βρε αδερφε ποσο ηλιθιοι ειμαστε....θελω το Χ και το Ψ αλλιως το αντικαθιστω το ρωσσικο με κατι αλλο, δε μου λεει τιποτα. Εγω ξερω, Χ κοστιζε το ρωσσικο Ψ θα κοστισει το αμερικανικο ή καταρ ή ο,τι αλλο ειναι, θελω να δω ποσες φορες λαλακας ειμαι.....5 φορες επανω; 10 φορες επανω; 15 φορες επανω;
και στην τελικη ας μου δωσει ο ΜΓ τα 8000 που περνει καθε μηνα και ας το παει και 30 φορες επανω αλλα εμενα ΔΕ με ρωτησε θα βαλουμε ολοι πλατη ειπε και αυτος εχει 8000 ευρω μονο το μηνιατικο δεν βαζουμε τα αλλα ....δωκε μου τα 8000 και παντο στο ταβανι αλλιως κανε την παπια
θυμιθηκα αυτο το τραγουδι......αφιερωμενο στον ΜΓ που ειναι large και λεει θα πληρωσουμε της κεφαλης μας. Ο ΜΓ ζει στην κοσμαρα του ειναι εξωγηινος και εκτος πραγματικοτητας
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη