Αφρίν

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Στύγιος

Re: Αφρίν

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 11 Φεβ 2018, 13:46

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:E ναι, είναι σαν να λέμε, επειδή οι Ισραηλινοί έχουν απώλειες στις επιχειρήσεις τους, είναι άχρηστοι, χο χο χο, κερδάμε!

Δεν εννοώ αυτό ρε, είναι η Συρία , όπου όλοι πολεμάνε με όλους; απ' το 2011; και στο τέλος ( ποιο τέλος;) δεν ξέρει κανείς τι του γίνεται . Σουρεάλ καταστάσεις :sgrat: :rolleyes07:
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 11 Φεβ 2018, 14:06

Στύγιος έγραψε:όλοι πολεμάνε με όλους

Ισχύει.

Πάντως το τέλος του πολέμου έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 11 Φεβ 2018, 14:28

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Στύγιος έγραψε:όλοι πολεμάνε με όλους

Ισχύει.

Πάντως το τέλος του πολέμου έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται.

Δεν ξέρω βρε Διάδοχε ,ούτε στις Σταυροφορίες τέτοιο μπέρδεμα ...
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Φεβ 2018, 15:20

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
pluton έγραψε:Θεωρείς επιτυχημένη την επιχείρηση αυτή;

Θεωρώ ότι δεν κατέχεις αμυντικά θέματα και χρησιμοποιείς φαντασιοπληξία ως αντιστάθμισμα σε μια κωμική προσπάθεια να φανείς ως νιώστης.

pluton έγραψε:Η τουρκική στρατιωτική μηχανή επί 25 ημέρες (περίπου) προσπαθεί να καταλάβει μια μικρή περιοχή και το μόνο που έχει καταλάβει είναι σημεία στην έρημο (διότι προφανώς έρημος είναι).... ξέρεις τι σημαίνει κατάληψη ερήμου;

Ποια έρημο; Δεν βλέπεις το γεωφυσικό ανάγλυφο της επαρχίας Αφρίν στους χάρτες; Τυφλός είσαι ή τελείως καθυστερημένος; Δεν βλέπεις ότι το 80% της επαρχίας είναι βουνά και υψώματα; Αφού κάνεις και quote τον χάρτη!
Όλες οι υπόλοιπες στομφώδεις πίπες που γράφεις, είναι βασισμένες σε μια φαντασιοπληξία, ότι η Αφρίν είναι έρημος. Ούτε το μέτωπο φυσικά είναι πολύ μικρό. Γενικά, ότι να ναι.

Έπειτα, οι Τούρκοι δεν έχουν στείλει τίποτε μεγάλες δυνάμεις. Μερικές δεκάδες άρματα, ειδικές δυνάμεις και αεροπορική υποστήριξη, τις μάχες διεξάγουν κυρίως οι προσκείμενοι στην Τουρκία αντάρτες. Ούτε το 5% των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν πολεμα εκεί τώρα. Εσύ βέβαια φαντάζεσαι ότι μιλούνια Τούρκων κάνουν γιουρούσια στο ταμπούρι του Παπαφλέσσα :laugh1:

Οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να αποκόψουν την Αφρίν απο την Ιντλίμπ, να δημιουργήσουν πάρα πολλά προγεφυρώματα περιμετρικά, και να καταλάβουν σχεδόν όλα τα στρατηγικά υψώματα ακόμη και στο εσωτερικό της επαρχίας. Υλοποιούν δλδ μεθοδικά όλα τα προαπαιτούμενα για την κατάληψη της ομώνυμης πόλης και ολόκληρης της επαρχίας.

Βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα το ανάγλυφο είναι λόφοι, δεν υπάρχουν μεγάλο βουνά. Το Αφρίν απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα. και ένα 5% που υποστηρίζεις ότι μάχεται σημαίνει ότι σε μια δύναμη 315.000 ανδρών (στοιχεία 1914) μάχονται 16.000 άνδρες. Πρόσεχε 28 χιλιόμετρα είναι Αθήνα - Μ Πεύκο για τέτοιες αποστάσεις μιλάμε.

Αντιλαμβάνεσαι 16.000 στρατιώτες σε μια απόσταση Αθήνα - Μ Πεύκο σημαίνει ότι η περιοχή έχει γεμίσει στρατό.... Βλέπεις πόσο διαφορετικά βλέπουμε τα πράγματα;

Για δες και αυτές τις απόψεις:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ERSİN ÇAKSU, ο εκ των διοικητών των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), Manî Egîd, δήλωσε ότι παρά την υπεροχή του τουρκικού στρατού σε επίπεδο αριθμού δυνάμεων και οπλικών συστημάτων, οι Κούρδοι θα αντισταθούν και στο τέλος θα νικήσουν, μετατρέποντας το Αφρίν σε ένα «Βιετνάμ» για την Τουρκία.

Εικόνα

Ο Μανί Εγκίντ είπε μεταξύ άλλων ότι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) δεν προετοιμάστηκαν απλώς για μερικές μάχες, αλλά για έναν πολυετή πόλεμο και εκτίμησε ότι αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο τουρκικός στρατός, γι” αυτό και η αναφορά του σε «Βιετνάμ», παραλληλίζοντας την όλη κατάσταση με τα όσα βίωσαν οι ΗΠΑ στους «βάλτους» του Βιετνάμ.

Επίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, που έλεγαν ότι «σε τρεις μέρες θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα Αφρίν, που βρίσκεται μόλις 28χλμ από τα σύνορα» και υπογράμμισε ότι αυτές τις 23 μέρες οι Τούρκοι προχώρησαν 2-3 χλμ, σε περιοχές από τις οποίες τις περισσότερες φορές αποχώρησαν οι μαχητές του YPG, για λόγους τακτικής.

Ο Manî Egîd δήλωσε επίσης ότι ο τουρκικός στρατός, ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ, αναγκάστηκε να πληρώσει τεράστια ποσά για να στρατολογήσει μισθοφόρους από την Αλ Κάιντα και το Ι.Κ., για να νικήσει τους Κούρδους στο Αφρίν, γεγονός που δείχνει την αδυναμία του.

Εικόνα

Τέλος, ανέφερε ότι μπορεί ο τουρκικός στρατός να διαθέτει υπερσύγχρονα αεροσκάφη, ελικόπτερα, άρματα, πυροβόλα και άλλο τεχνικά ανώτερο οπλισμό, όμως δεν έχει αυτό που είναι βαθιά ριζωμένο στην ψυχή των Κούρδων, τη βούληση να αγωνιστούν για την πατρίδα τους μέχρις εσχάτων.

Είπε συγκεκριμένα: Αυτοί έχουν όπλα, αεροπλάνα πυροβόλα και ελικόπτερα και άρματα κι εμείς έχουμε την ψυχή μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε.

Πηγή:infognomon

http://www.crashonline.gr/diethni-nea/1 ... -tourkias/

0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Φεβ 2018, 15:42

Εικόνα

Είχαν προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην μπει στον «λάκκο με τα φίδια» που είναι οι Κούρδοι της Συρίας, γιατί οι δυσάρεστες εκπλήξεις θα έρχονται η μια πίσω από την άλλη.

Τελευταία πικρή γεύση αυτού του λάκκου, ήταν η πτώση του τουρκικού ελικοπτέρου και μάλιστα σε τουρκικό έδαφος, δίπλα στα σύνορα με την Συρία από κουρδική ρουκέτα.

Εικόνα

Εικόνα

Απολογισμός : 11 Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί, (επίσημα γιατί ανεπίσημα τα στοιχεία είναι πολύ πιο δυσάρεστα), μεταξύ των οποίων οι πιλότοι αξιωματικοί Mehmet İlker Karaman, 32 ετών και Erdem Mut, 29 ετών και άλλοι 11 τραυματίες μεταξύ των οποίων οι 2 πολύ σοβαρά.

Εικόνα

Τα φέρετρα πηγαινοέρχονται από την περιοχή των συγκρούσεων και έπεται συνέχεια, καθώς οι Κούρδοι φέρονται αποφασισμένοι όλα για όλα. Ακόμα και αν προχωρήσουν και άλλο οι Τούρκοι, το τίμημα θα είναι δυσβάσταχτο.

Εικόνα

http://www.crashonline.gr/diethni-nea/1 ... hotovideo/

https://www.youtube.com/watch?v=6A8lx5R6wzA

https://www.youtube.com/watch?v=a6prF33yw8o

0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 11 Φεβ 2018, 15:45

George Santayana: "Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου".
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Φεβ 2018, 15:49

Στύγιος έγραψε:Πλάτων: "Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου".

Πλούτωνας. Συμφωνώ.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 11 Φεβ 2018, 15:54

pluton έγραψε:
Στύγιος έγραψε:Πλάτων: "Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου".

Πλούτωνας. Συμφωνώ.

Κι εγώ ήμουν λάθος ,δεν ήταν του Πλάτωνα , ήταν του Σανταγιάνα που είχε νεοπλατωνική φιλοσοφία, γι' αυτό πολλοί συγχέουν το ρητό. Πάντως το μήνυμα νομίζω ότι είναι διαχρονικό και ισχυρό...
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Φεβ 2018, 16:03

Στύγιος έγραψε:
pluton έγραψε:
Πλούτωνας. Συμφωνώ.

Κι εγώ ήμουν λάθος ,δεν ήταν του Πλάτωνα , ήταν του Σανταγιάνα που είχε νεοπλατωνική φιλοσοφία, γι' αυτό πολλοί συγχέουν το ρητό. Πάντως το μήνυμα νομίζω ότι είναι διαχρονικό και ισχυρό...

:D Και εγώ νόμιζα ότι είναι δικό σου. :)
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 11 Φεβ 2018, 16:07

pluton έγραψε:
Στύγιος έγραψε:

:D Και εγώ νόμιζα ότι είναι δικό σου. :)

Εντάξει είμαι "ψώνιο" ,αλλά όχι τόσο μεγάλου βεληνεκούς :s_cool
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”