Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;
-
bizeli
- Moderator

-
bizeli
- Moderator

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;
Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σκέφτεται η κυβέρνηση.
Ρε μάγκες πού θα βγάζω τον σκύλο μου να χέζει;
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σκέφτεται η κυβέρνηση.
Eσυ θα απαγορευεται να βγαινεις, οχι ο σκυλος

0 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του ‘Αθω, από σήμερα έως τις 30 Μαρτίου, εξαιρουμένων των ενταύθα εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών.
Η απόφαση καλεί τις αρχές και τις υπηρεσίες στο ‘Αγιο Όρος για τη συμμόρφωση τους στις οδηγίες των ανωτέρων Ιερών Σωμάτων και της Διοικήσεως του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικές εντολής ή οδηγίας.
https://www.defence-point.gr/news/koron ... agion-oros
κο κο κο
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Eσυ θα απαγορευεται να βγαινεις, οχι ο σκυλος
Ρε σοβαρά τι θα κάνω;
Αυτή πρέπει να βγαίνει το λιγότερο 4-5 φορές την ημέρα.
Έχει ακράτεια.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:Η διοίκηση του Αγίου Όρους αποφάσισε την αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του ‘Αθω, από σήμερα έως τις 30 Μαρτίου, εξαιρουμένων των ενταύθα εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών.
Η απόφαση καλεί τις αρχές και τις υπηρεσίες στο ‘Αγιο Όρος για τη συμμόρφωση τους στις οδηγίες των ανωτέρων Ιερών Σωμάτων και της Διοικήσεως του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικές εντολής ή οδηγίας.
https://www.defence-point.gr/news/koron ... agion-oros
κο κο κο
Εμένα η μάνα μου που είναι σκληροπυρηνική χριστιανή (μιλάμε για τον πιο σκληρό πυρήνα της εκκλησίας, όχι αστεία) χέστηκε πάνω της και δεν πάει πουθενά.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Και που λέτε ρε παιδιά βλέπω πολύ κόσμο με γάντια και μάσκες να κυκλοφορούν στους δρόμους αλλά σαν να μη φαίνεται ακόμα ότι ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιούν.
Τι νόημα έχει να φοράς μάσκα σε εξωτερικό χώρο λες και η ατμόσφαιρα έχει ραδιενέργεια; Να μπεις σε ένα μαγαζί να το καταλάβω ή σε κλειστό χώρο.
Αμ το άλλο με τα γάντια;
Νομίζουν ότι είναι τα μαγικά γάντια.
Κάνουν ότι θα έκαναν και με τα χέρια τους. Τα βάζουν στο στόμα, στη μύτη, στα μάτια ...Λες και πάνω στα γάντια δε κολλάνε μικρόβια.
Τον άλλον τον βλέπω σήμερα κάπνιζε με τα γάντια τσιγάρο.
Του λέω "ρε φίλε αυτό που κάνεις είναι άκυρο" .... ε δεν άντεξα.
"ποιο;" μου λέει
"Που καπνίζεις με το γάντι. Σάμπως με αυτό δεν έπιασες μολυσμένες επιφάνειες και τώρα το βάζεις στο στόμα σου;"
"έχεις δίκιο" μου λέει
κοινή λογική παιδιά
δε χρειάζεται όλα να μας τα λένε οι γιατροί
Τι νόημα έχει να φοράς μάσκα σε εξωτερικό χώρο λες και η ατμόσφαιρα έχει ραδιενέργεια; Να μπεις σε ένα μαγαζί να το καταλάβω ή σε κλειστό χώρο.
Αμ το άλλο με τα γάντια;
Κάνουν ότι θα έκαναν και με τα χέρια τους. Τα βάζουν στο στόμα, στη μύτη, στα μάτια ...Λες και πάνω στα γάντια δε κολλάνε μικρόβια.
"ποιο;" μου λέει
"Που καπνίζεις με το γάντι. Σάμπως με αυτό δεν έπιασες μολυσμένες επιφάνειες και τώρα το βάζεις στο στόμα σου;"
"έχεις δίκιο" μου λέει
κοινή λογική παιδιά
0 .
-
bizeli
- Moderator

Εγώ που λέτε πριν γίνω δασκάλα του έθνους, δούλευα στον ιδιωτικό τομέα σε κατάστημα εστίασης υγειονομικού ενδιαφέροντος μεγάλης αλυσίδας και ήμουν στον τομέα τροφίμων.
Όπως καταλαβαίνετε είμαι εξοικειωμένη στον σωστό χειρισμό γαντιών και γενικά με όλο αυτό το πρωτόκολλο που πάει μαζί με τις υγειονομικές διατάξεις και ακόμα και σήμερα που πηγαίνω σε αντίστοιχα μαγαζιά τροφίμων και βλέπω κάτι απερισκεψίες που κάνουν μου ανάβουν τα λαμπάκια.
Όπως καταλαβαίνετε είμαι εξοικειωμένη στον σωστό χειρισμό γαντιών και γενικά με όλο αυτό το πρωτόκολλο που πάει μαζί με τις υγειονομικές διατάξεις και ακόμα και σήμερα που πηγαίνω σε αντίστοιχα μαγαζιά τροφίμων και βλέπω κάτι απερισκεψίες που κάνουν μου ανάβουν τα λαμπάκια.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Και που λέτε πήγα και πήρα ένα τσουβάλι φρούτα (και καλά να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου) και ένα κάρο απολυμαντικά για το σπίτι (ό,τι μάρκα υπήρχε στην αγορά το πήρα) άλλο για τη χέστρα, άλλο για το νιπτήρα, άλλο για τις επιφάνειες, άλλο για τα πόμολα, άλλο για τα πλακάκια. Όλα τα αντιβακτηριδιακά τα πήρα.
Σας πληροφορώ δεν έχω χρησιμοποιήσει τίποτα ακόμα.
Βαριέμαι που ζω.
Βαριέμαι και να καθαρίσω ένα ακτινίδιο.
Θα σαπίσουν όλα.
Πού να κάθομαι να τρίβω και κάθε επιφάνεια του σπιτιού τώρα;
Νομίζω τα αγόρασα περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.
.gif)
Σας πληροφορώ δεν έχω χρησιμοποιήσει τίποτα ακόμα.
Βαριέμαι που ζω.
Βαριέμαι και να καθαρίσω ένα ακτινίδιο.
Θα σαπίσουν όλα.
Πού να κάθομαι να τρίβω και κάθε επιφάνεια του σπιτιού τώρα;
Νομίζω τα αγόρασα περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.
.gif)
0 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

bizeli έγραψε:Και που λέτε ρε παιδιά βλέπω πολύ κόσμο με γάντια και μάσκες να κυκλοφορούν στους δρόμους αλλά σαν να μη φαίνεται ακόμα ότι ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιούν.
Αμ το άλλο με τα γάντια;
"ποιο;" μου λέει
"έχεις δίκιο" μου λέει
κοινή λογική παιδιά
+1
Aν δεν νιώθεις να τα χρησιμοποιήσεις σωστά, μην τα χρησιμoποιείς, πιο πολύ κινδυνεύεις.
Συγκεκριμένα, την μάσκα θέλει μία να την βάλεις, να μην την ακουμπήσεις καθόλου, και μία που θα την βγάλεις και θα την πετάξεις.
Την φοράω, την κατεβάζω να μιλήσω ή να καπνίσω, την ακουμπάω συνέχεια απο μπροστά, την βάζω στην τσέπη και την ξαναφοράω, είναι χειρότερο και απο το να μην φοράς καθόλου μάσκα.
Το άλλο, φοράνε χειρουργικές μάσκες και νομίζουν ότι προστατεύονται. O κορονοϊός έχει διάμετρο 125 νανόμετρα, αέρας περνάει την απλή μάσκα.
Είναι καλό πάντως που φοράνε, γιατί προστατεύουν τους γύρω τους απο το να σκορπάνε πολλά χνώτα, οπότε άστους να νομίζουν ότι έτσι προστατεύουν τον εαυτό τους.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts