Metranion έγραψε:Έρχεσαι στα λόγια μου
Ε ναι. Λίγο πολύ είναι κοινή λογική αυτά.
----------- Τα χθεσινά ----------
Εχθές δεν παρακολούθησα. Πριν λίγο ενημερώθηκα για την χθεσινή ημέρα.
Βραδινό θέαμα από MLRS...Δεν περιγράφω άλλο:Οι μισοί μετριοπαθείς τρομοκράτες παρακολουθούν το θέαμα και το έριξαν στο αλαχ@bar και οι άλλοι μισοί ... τραβάνε πλάνα με τα κινητά τους!
Κάποιοι στην Ελλάδα απορούσαν με τα κινητά των Σύρων προσφύγων. Και εγώ μαζί τους απορούσα γιατί παρόλο που ασχολούμαι με Η/Υ 25 χρόνια και ήμουν και AppleΤαλιμπάν, δεν έχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου smartphone (εφόσον δεν μου είναι χρήσιμο δεν αγοράζω).
Το 24ωρο (10/10-11/10) η ρώσικη αεροπορία έκανε 64 εξόδους με Su-34, Su-24M and Su-25SM και έπληξαν 63 στόχους τρομοκρατών. Τα προαναφερόμενα αεροσκάφη συνοδεύονταν από μαχητικά Su-30 (για προστασία
).Συνέχεια στο παρακάτω spoiler:
All the aircraft of the Russian air group successfully came back to the Hmeymim airbase after performing combat tasks in the Syrian Arab Republic.
Means of air reconnaissance registered the ISIS artillery battery located near Saraqib, Idlib province. The unit conducted repeated strikes against the nearest inhabited areas.
The Russian bombers destroyed this target.
Su-24M eliminated ISIS coordinating center located in Salma area. The HQ coordinated terrorists in Latakia province.
The direct hit of a KAB-500 air bomb caused complete destruction of the building sheltering leaders of the militants. Five off-road vehicles equipped with ZU-23 AA systems were destroyed as well.
Su-24M stroke a well-camouflaged position of off-road vehicles equipped with mortars located in the area of Kafr Delba (Latakia province). As a result of the strike, the mobile mortar battery, including 6 vehicles, was eliminated.
Su-25SM attackers hit the strong point of the ISIS terrorists, which was detected by means of air reconnaissance in vicinity of Achan (Hamah province). Fortifications, ammunition and materiel storages of the terrorists were liquidated by the direct hit.
Training camp of the ISIS unit was registered by means of reconnaissance in mountain-woody area of Khirbat al-Arus (Idlib province).
Su-25SM attackers hit the target with high-explosive bombs. The terrorists’ base was destroyed.
The attacks of the Russian air group carried out within the last 24 hours resulted in complete destruction of the following objects:
53 fortified areas and strong points with armament and military hardware;
1 command center;
4 field camps of terrorists;
7 ammunition depots;
artillery and mortar batteries.
The radio interception data is the evidence of panic increase among the ISIS armed groups.
Leaders of the armed groups are requesting immediate replenishment of armament and munitions, which were destroyed by the Russian aviation, and reinforcement projecting from Raqqah province in order to keep the positions.
Από τις μάχες στο Deir Ez-Zor:Πλάνα από το χωριό al Jufrah που συνορεύει με την ανατολική πλευρά του αεροδρομίου και βρίσκεται στην μεριά της πύλης που καταστράφηκε από την επίθεση αυτοκτονίας.
Στο 5" μαζί με τον
Zahreddine είναι ο λοχαγός
Haidar Mohammed που
πέθανε υπερασπιζόμενος την αεροπορική βάση, το χωριό Jufrah και την
πατρίδα του στις 9 Οκτωβρίου
Εκεί ο συριακός στρατός ξεπάστρεψε δεκάδες χοίρους του πολυεθνικού, πολυφυλετικού IS εχθές.
Ίσως η σημαντικότερη εξέλιξη της χθεσινής ημέρας: Οι
Κούρδοι/Κούρδισες της Συρίας (YPG/J) φαίνεται πως έκαναν
επίσημη την συμμαχία με τους
Ασσύριους (Syriac Military Council - MFS), α
ραβικές τοπικές φυλές (tribes όπως θα έλεγε το fasistatio) και
στρατιωτικές ομάδες των επαναστατών (κάποιες από τους μετριοπαθείς επαναστάτες του FSA).

Η συμμαχία ονομάστικε DFS (Democratic Forces of Syria) ή Syrian Democratic Forces (SDF). Λογικά θα λάβουν βοήθεια (αν δεν έλαβαν ήδη) από Η.Π.Α. για να κάνουν επίθεση στο Νικηφόριο (Ράκα - Al-Raqqa) που είναι η πρωτεύουσα του IS. Την τελευταία εβδομάδα το Νικηφόριο έχει βομβαρδιστεί από Ρώσους, Η.Π.Α. και Γάλλους ... έρε και να τους κάνουν λαμογιά οι Κούρδοι και πάνε δυτικά...
Θα τραβάνε τα βυζιά τους στην Τουρκιά!
Από ότι βλέπω στην
Salma (που είναι σημαντική στρατηγικά) δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα εχθές σε σχέση με
προχθές (10/10).
Η Salma βρίσκεται BA της Λαοδίκειας (Λατάκια - Latakia) κοντά στα σύνορα Συρίας - Τουρκιάς.
Χθεσινοί βομβαρδισμοί, βολές πυροβολικού κ.α. στο Kafr Dulba (ελάχιστα νοτιότερα της Salma):
Πλάνο από επίθεση Ρώσων με ελικόπτερα στο Kafr Dulba (ελάχιστα νοτιότερα της Salma):
Έγραψα κάτι για τα smartphone στην αρχή του μηνύματος... Ο στρατιώτης αντί να πιάνει το όπλο του, κρατάει το
πουλί κινητό του... (καλώς για εμάς που βλέπουμε "
θέαμα", όμως κακώς για αυτόν).
Video από επίθεση (κυρίως του πυροβολικού) του συριακού στρατού στην Salma):
Σήμερα θα παρακολουθήσω την πορεία κάποιων μαχών