Η άλλη φύρα είναι το ότι σχεδόν κανείς δεν ξέρει να πλένει τα χέρια του, ή ότι νομίζει ότι με το να βρέχει τα χέρια του με απολυμαντικό καθάρισε.
Στο πλύσιμο, η όλη δουλειά είναι το σαπούνισμα, που πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 δεύτερα, γιατί τόσο χρειάζεται η χημική αντίδραση με την τριβή για να σπάσει το λιπώδες περίβλημα του ιού. Δλδ, αν τα σαπουνίζεις μόνο 10 δεύτερα, κάνεις εν πολλοίς μια τρύπα στο νερό. Αν δε, μετά το πλύσιμο, πιάσεις και καμιά βρύση που είναι γεμάτη μικρόβια, ε, τότε, μην τα πλένεις καθόλου.
Το πιο απλό φθηνό σαπούνι, έχει την ίδια αξία με το καλύτερο αντιβακτηριδιακό κλπ.
Τα απολυμαντικά, θέλει να βάλεις ικανή ποσότητα, και να τρίβεις τα χέρια σου σαν να τα σαπουνίζεις, επίσης για περίπου 20 δεύτερα, προτού αυτό να εξατμιστεί τελείως. Απλά να βρέξεις τα χέρια σου με απολυμαντικά, δεν κάνει και πολλά. Τέλος, το πλύσιμο με σαπούνι, είναι πολύ ανώτερο του απολυμαντικού, το οποίο και χρησιμοποιείται μόνο όταν είμαστε σε μέρος όπου δεν έχουμε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό. Σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το απολυμαντικό το πλύσιμο των χεριών.
Ξεβλαχέψτε, επικίνδυνα αντικοινωνικά στοιχεία!
Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:Η άλλη φύρα είναι το ότι σχεδόν κανείς δεν ξέρει να πλένει τα χέρια του, ή ότι νομίζει ότι με το να βρέχει τα χέρια του με απολυμαντικό καθάρισε.
Στο πλύσιμο, η όλη δουλειά είναι το σαπούνισμα, που πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 δεύτερα, γιατί τόσο χρειάζεται η χημική αντίδραση με την τριβή για να σπάσει το λιπώδες περίβλημα του ιού. Δλδ, αν τα σαπουνίζεις μόνο 10 δεύτερα, κάνεις εν πολλοίς μια τρύπα στο νερό. Αν δε, μετά το πλύσιμο, πιάσεις και καμιά βρύση που είναι γεμάτη μικρόβια, ε, τότε, μην τα πλένεις καθόλου.
Το πιο απλό φθηνό σαπούνι, έχει την ίδια αξία με το καλύτερο αντιβακτηριδιακό κλπ.
Τα απολυμαντικά, θέλει να βάλεις ικανή ποσότητα, και να τρίβεις τα χέρια σου σαν να τα σαπουνίζεις, επίσης για περίπου 20 δεύτερα. Δλδ, θέλει να βάλεις ικανή ποσότητα. Απλά να βρέξεις τα χέρια σου με απολυμαντικά, δεν κάνει και πολλά. Τέλος, το πλύσιμο με σαπούνι, είναι πολύ ανώτερο του απολυμαντικού, το οποίο και χρησιμοποιείται μόνο όταν είμαστε σε μέρος όπου δεν έχουμε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό. Σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το απολυμαντικό το πλύσιμο των χεριών.
Ρε φίλε τα θεωρώ πολύ μάταια όλα αυτά.
Με ποια έννοια το λέω.
Πρέπει συνέχεια να απολυμαίνεις τα χέρια σου. Αυτό δεν γίνεται πρακτικά.
Όλο και κάτι θα πιάσεις πάλι.
Ακόμα και το αντισηπτικό μπορεί να είναι μολυσμένο.
Τι να πρωτοκαθαρίσεις. Δε γίνεται.
Εμένα καταρχήν, και δεν κάνω καθόλου πλάκα, τα χέρια μου ερεθίστηκαν από τόσο αντισηπτικό και σαπούνισμα.
Έχουν γεμίσει πληγές. Είχα και σκασμένα χέρια.
Με τσούζουν.
0 .
-
ΩRIΩNAS7
bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:Η άλλη φύρα είναι το ότι σχεδόν κανείς δεν ξέρει να πλένει τα χέρια του, ή ότι νομίζει ότι με το να βρέχει τα χέρια του με απολυμαντικό καθάρισε.
Τα απολυμαντικά, θέλει να βάλεις ικανή ποσότητα, και να τρίβεις τα χέρια σου σαν να τα σαπουνίζεις, επίσης για περίπου 20 δεύτερα. Δλδ, θέλει να βάλεις ικανή ποσότητα. Απλά να βρέξεις τα χέρια σου με απολυμαντικά, δεν κάνει και πολλά. Τέλος, το πλύσιμο με σαπούνι, είναι πολύ ανώτερο του απολυμαντικού, το οποίο και χρησιμοποιείται μόνο όταν είμαστε σε μέρος όπου δεν έχουμε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό. Σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το απολυμαντικό το πλύσιμο των χεριών.
Ρε φίλε τα θεωρώ πολύ μάταια όλα αυτά.
Με ποια έννοια το λέω.
Πρέπει συνέχεια να απολυμαίνεις τα χέρια σου. Αυτό δεν γίνεται πρακτικά.
Όλο και κάτι θα πιάσεις πάλι.
Ακόμα και το αντισηπτικό μπορεί να είναι μολυσμένο.
Τι να πρωτοκαθαρίσεις. Δε γίνεται.
Εμένα καταρχήν, και δεν κάνω καθόλου πλάκα, τα χέρια μου ερεθίστηκαν από τόσο αντισηπτικό και σαπούνισμα.
Έχουν γεμίσει πληγές. Είχα και σκασμένα χέρια.
Με τσούζουν.
Η κατάχρηση στο οτιδήποτε είναι βλαπτικη. Προφανώς εκαν υπερχρηση και έτσι σκότωσες χρήσιμους μικροργανισμους για το δέρμα σου, που ζουν εκεί. Επίσης τα αφυδάτωσες.
0 .
-
bizeli
- Moderator

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Η κατάχρηση στο οτιδήποτε είναι βλαπτικη. Προφανώς εκαν υπερχρηση και έτσι σκότωσες χρήσιμους μικροργανισμους για το δέρμα σου, που ζουν εκεί. Επίσης τα αφυδάτωσες.
Ε τι να κάνω; Δε γίνεται αλλιώς. Πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας κάθε τρεις και λίγο. Αυτό είπα πιο πάνω ότι είναι λίγο μάταιο. Θα μας βγει η πέτσα στο τέλος. Καλά είπα.
Πρέπει να πάω φαρμακείο να πάρω ενυδατική μάλλον.
Επίσης, μια φορά πήγα να απολυμάνω το μπάνιο με ένα πανίσχυρο καθαριστικό που πήρα και κόντεψα να κάψω τα πνευμόνια μου από τις αναθυμιάσεις.
Και λέω στο τέλος αντί να πεθάνω από τον κορονοιό θα πεθάνω από έγκαυμα πνευμόνων. Πάλι από αρρώστια πνευμόνων δλδ.
0 .
-
Προέλλην

bizeli έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Ε τι να κάνω; Δε γίνεται αλλιώς. Πρέπει να απολυμαίνουμε τα χέρια μας κάθε τρεις και λίγο. Αυτό είπα πιο πάνω ότι είναι λίγο μάταιο. Θα μας βγει η πέτσα στο τέλος. Καλά είπα.
Επίσης, μια φορά πήγα να απολυμάνω το μπάνιο με ένα πανίσχυρο καθαριστικό που πήρα και κόντεψα να κάψω τα πνευμόνια μου από τις αναθυμιάσεις.
Και λέω στο τέλος αντί να πεθάνω από τον κορονοιό θα πεθάνω από έγκαυμα πνευμόνων. Πάλι από αρρώστια πνευμόνων δλδ.
Tι εννοείς; Μόνο όταν γυρνάς απ έξω θέλει.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
ΩRIΩNAS7
bizeli έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Πρέπει να ρυθμίσεις λίγο το πότε το χρησιμοποιείς. Δεν γνωρίζω τις δραστηριότητες σου, αλλά σίγουρα κάποιος τρόπος οργάνωσης χρήσης θα υπάρχει.
Επίσης μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου
αντισηπτικό. Με νερό και Οινόπνευμα το οποίο περιέχει γλυκερίνη. Εμείς στο φυσικοθεραπευτήριο τέτοιο δίναμε στον κόσμο. Ευτυχώς λόγω δουλειάς είχαμε και πολλά κουτιά γάντια, οπότε την έχουμε καλά ακομα από αυτό το θέμα
Για το σπίτι δεν χρειάζονται πανίσχυρο καθαριστικά. Και αυτά που υπάρχουν μια χαρά είναι.
Εγω εχω και ατμοκαθαριστή στο σπίτι, οπότε γενικώς την έχω καλά.
Αν εχεις αλόη στο σπίτι δεν χρειάζεται να πας να πάρεις ενυδατική.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Ρε παιδιά με δουλεύετε; Τι μόνο όταν μπαίνεις σπίτι απολυμαίνεις τα χέρια σου;
Εγώ κάθε φορά που ακουμπάω κάτι όταν είμαι έξω βάζω αντισηπτικό μετά.

0 .
-
Προέλλην

bizeli έγραψε:Ρε παιδιά με δουλεύετε; Τι μόνο όταν μπαίνεις σπίτι απολυμαίνεις τα χέρια σου;
Θα πας στο μάρκετ, θα πιάσεις το καρότσι ή δεν ξέρω γω τι, θα γυρίσεις σπίτι, θα πλύνεις τα χέρια, μετά, θα ψεκάσεις το πόμολο της εξώπορτας και τα κλειδιά σου με απολυμαντικό. Αυτό.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Για το σπίτι δεν χρειάζονται πανίσχυρο καθαριστικά. Και αυτά που υπάρχουν μια χαρά είναι.
Εγω εχω και ατμοκαθαριστή στο σπίτι, οπότε γενικώς την έχω καλά.
Το σπίτι δεν χρειάζεται καμιά έξτρα καθαριότητα απ όση ήθελε και πριν. Ποιό το νόημα να απολυμάνεις το σπίτι σου;
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:Θα πας στο μάρκετ, θα πιάσεις το καρότσι ή δεν ξέρω γω τι, θα γυρίσεις σπίτι, θα πλύνεις τα χέρια, μετά, θα ψεκάσεις το πόμολο της εξώπορτας και τα κλειδιά σου με απολυμαντικό. Αυτό.
Μέχρι να πάω σπίτι μου, θα έχω μπει στο αμάξι πχ θα πιάσω τιμόνια, ταχύτητες (επιπλέον επιφάνειες), θα ξεχαστώ θα πιάσω το πρόσωπό μου .... τέσπα μολυσμένες επιφάνειες υπάρχουν παντού έξω και μέχρι να φτάσουμε σπίτι μας να απολυμάνουμε τα χέρια μας χέσε μέσα.
Θα έχουμε μεταφέρει παντού τον ιό.
Εγώ κάθε φορά που πιάνω μια επιφάνεια μετά βάζω αντισηπτικό.
Έχω ξεπετσιαστεί.
Κι εσύ Προέλληνα τόσο καιρό μας έκανες την καρδιά περβόλι με το πόσο σκατά είναι τα πράγματα και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και τώρα χαλαρά απολύμανση μόνο όταν μπαίνουμε σπίτι μας;
0 .