nemo έγραψε:καλα τι σκεφτομαι και εγω;! αλλα τεσπα ...ποιος μπορει να φανταστει τις προεκτασεις και τις παραμετρους
αυτου του πολεμου; σε μια πιθανη νικη μιας πλευρας
ας πουμε οτι η ρωσια συνθηκολογεί κρατωντας ή και καθολου μερικα εδαφη της ουκρανιας
το φα και διαφορες πρωτες υλες της ρωσιας θα γινουν ξαφνικα καλες και φθηνες για την ευρωπη
εσεις βλεπετε καμια διαφορα για τους λαους της ουκρανιας και της ρωσιας σε πιθανη νικη της δυσης;
-εγω δεν βλεπω καμια διαφορα και ισα ισα ο λαος της ουκρανιας θα βιωσει συνθηκες απολυτης ηττας
ακομη και να κερδισει στον πολεμο θα ειναι μια κατεστραμμενη χωρα που δεν προκειται ποτε να ανακαμψει
η εισροη μεταναστων και φθηνων εργατων θα εντείνει και την περεταιρω φτωχεια
αυτο σημαινει και ενα ιδιαιτερο καθεστως ολοκληρωτισμου για την ουκρανια
χειροτερο και απο τα χειροτερα της ιστοριας της οτι θα μεταβληθει σε ενα νεο τυπου στρατιωτικου
μοντελου με μαριονετες κυβερνησεις και μισθους πεινας ..να μην τα πολυλογω φανταστειτε την
ουκρανια σαν την γερμανια του χιτλερ που θα την διοικουν οι ηπα ενας στρατος φανατικων
εναντιον καθε ελευθερης φωνης στην ευρωπη
για τους ρωσους δεν θα υπαρξουν και μεγαλες διαφορες απλα θα χασουν τον πρωταγωνιστικο ρολο
Λοιπόν όλα αυτά κατά την ταπεινή γνώμη μου είναι λάθος:
Η Ουκρανία θα γίνει μια Δυτική χώρα, ότι ισχύει στην Βουλγαρία, την Ελλάδα την Γερμανία θα συμβαίνει και στην Ουκρανία.
Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα γίνει με ρωσικά λεφτά, θα βγει μια απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου, θα καταδικαστεί για εγκλήματα και επιθετικό πόλεμο και θα κατάσχουν τα χρήματα που έχει στην Δύση και τα περιουσιακά της στοιχεία.
Η ΕΕ δεν θέλει φτηνό ΦΑ, δεν θέλει φτηνό πετρέλαιο, θέλει την καταστροφή της Ρωσίας, δεν θα ύπαρξη συμβιβασμός και από την Κριμαία να φύγουν, θα ζητήσουν αποζημιώσεις που δεν θα μπορουν να πληρώσουν, θα ζητήσουν τιμωρία της Λευκορωσίας κλπ.... Δεν θέλει η Δύση ειρήνη, θέλει συντριβή της Ρωσίας.