Λαχουρένιος έγραψε:pluton έγραψε:Μη τρελαθουμε τώρα. Δηλαδή αν καταστραφω για κάποιο λόγο, είμαι νέος ικανός προς εργασία και πάω στο οποιοδήποτε χωριό και πω στον κοινοτάρχη ,,θέλω να εργαστώ,, δεν θα μου βρουν κατάλυμα, κάποια στοιχειώδη έπιπλα, ρούχα, σκεπάσματα και καθημερινή κακοπληρωμένη εργασία; Ζητάνε όλα τα χωριά εργάτες με υψηλή αμοιβή, όχι ειδικευμένους, ανιδεικευτους να τους μάθουν την δουλειά....
![]()
![]()
Έχεις μπερδέψει τα χωριά με τις τοπικές της ΝΔ. Κανείς δεν δίνει εύκολα δουλειά σε αγνώστους.
Επιμένω ότι όποιος ικανός προς εργασία εμφανιστεί σε χωριό και ζητήσει εργασία ΑΜΕΣΩΣ θα του προσφέρουν εργασία. Εδώ στα χωριά εργάζονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Εργασία σε χωράφι.
Μάγειρας μου έλεγε ότι στην Αθήνα αυτή την στιγμή ψάχνουν εργαζόμενους να τους μάθουν την δουλειά και δεν βρίσκουν. Φίλος μου επισκευάζει μοτέρ, μου λέει δεν βρίσκει άνθρωπο να του μάθει την δουλειά στο μαγαζί του για την επισκευή μοτέρ....
Για να μη βρίσκουν εργαζόμενους με 10% ανεργία προφανώς θα ναι δουλειές κατέργου...
Εργασία κανονική με κανονική αμοιβή στην μια περίπτωση βοηθός μαγειρα και στην άλλη επισκευή μοτέρ περιελίξεις. Τι συζητάμε τώρα χάλασε το πεζοδρόμιο της κατοικίας μου και ιδρωσα να βρω άνθρωπο να μου αλλάξει δέκα πλάκες πεζοδρομίου.
Στον κάθε Δήμο δίνουν κάθε εβδομάδα σακούλες με τρόφιμα για τους έχοντες ανάγκη, οι υπάλληλοι κάθονται και παρακολουθούν τι αυτοκίνητα έρχονται να παραλάβουν το βοήθημα, φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία είναι λαθρομετανάστες, Ε! Άντε σε αυτούς να μιλήσεις για εργασία
Απέναντι από το σπίτι μου μένει μια οικογένεια γύφτων, κάθε μέρα τους φέρνουν φαγητό από τον Δήμο, φυσικά κανείς δεν εργάζεται και φυσικά ζουν με επιδόματα. Για τις ΗΠΑ συγγενείς μου με διαβεβαιώνουν ότι οι μόνοι που δεν εργάζονται είναι οι τεμπέληδες, που προσπαθούν να λαφυραγωγησουν το κράτος πρόνοιας.