Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Why we say "OK"

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
itteithe
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2348
Τοποθεσία: Τρίπολη
Επικοινωνία:

Why we say "OK"

Δημοσίευσηαπό itteithe » 02 Δεκ 2019, 17:56Έπεσα πάνω σ' αυτό το βίδεο και θυμήθηκα όλες τις ψεκασμενιές που έχουμε ακούσει και διαβάσει κατά καιρούς για το οτι το "ΟΚ" έχει ελληνική προέλευση ("Όλα Καλώς"). Υποθέτω όλες αυτές οι υποθέσεις προέρχονται από το πνεύμα Gus Portokalos που μας διακατέχει σαν λαό. Το παραπάνω βίδεο αναφέρει πως επρόκειτο για τρολλάρισμα μεταξύ διανοούμενων του 19ου αιώνα και βγαίνει από το oll korrect.
1 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium


Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover
Δημοσιεύσεις: 8523
Τοποθεσία: Kαλαμάτα

Re: Why we say "OK"

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 03 Δεκ 2019, 15:00

itteithe έγραψε:
Έπεσα πάνω σ' αυτό το βίδεο και θυμήθηκα όλες τις ψεκασμενιές που έχουμε ακούσει και διαβάσει κατά καιρούς για το οτι το "ΟΚ" έχει ελληνική προέλευση ("Όλα Καλώς").


Έχει. Στο χωριό μου από μικρός άκουγα τις γριές, όταν ήθελαν να πούνε στη γειτόνισσα ότι τέλεψαν από δουλειές,
να λένε «Όι κοψομεσιάστηκα η καψερή μωρ' Μήτσαινα».
Δλδ έμμεσα πλην σαφώς δήλωναν με τις δύο πρώτες λέξεις της πρότασης ότι έκλεισε καλά και η σημερινή παρά το ότι δεν όριζαν τη μέση τους. Πιθανόν κάποιοι από τους περιηγητές του 17ου-18ου και 19ου αιώνα άκουσαν τις γριές της Μεσσηνίας να εκφράζουν τοιουτοτρόπως την ικανοποίηση τους, και επειδή δεν τους έβγαινε στη γλώσσα τους ο γλωσσοδέτης απομόνωσαν τα αρχικά γράμματα των δύο πρώτων λέξεων και από εδώ και πέρα αδυνατώ να περιγράψω τα κανάλια μέσω των οποίων έφτασε στους φραγκολεβαντίνους το αρκτικόλεξο. που λόγω της γλωσσικής τους πενίας το υιοθέτησαν και το μοστράρουν σήμερα ως δικό τους.
Μα όλα ελληνικά πια;
0 .
εθνικόφρων κομμουνιστής


Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”