Ξεκινώ Διδακτορικό

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Ξεκινώ Διδακτορικό

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » Χθες, 13:33

Προέλλην έγραψε:Ο Όργι στα 40-φεύγα, με δύο παιδιά, όντας βολεμένος ΔΥ Μηχανικός απ ότι καταλαβαίνω, έδωσε κατατακτήριες, μπήκε, τελείωσε ΑΕΙ πτυχίο και μεταπτυχιακό οικονομικά σαν αέρας, και δραπέτευσε Σουηδία για καλύτερη ποιότητα ζωής :D

Ήταν ήρωας που το κατάφερε αλλά δεν θα κακολογούσα κάποιον άλλο σε αυτήν την ηλικία και οικογενειακή κατάσταση που δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Είναι άθλος.

Ο Άντμιν τελείωσε ΕΜΠ, μία απο τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα, σε ειδικότητα που έχει άπλετες θέσεις εργασίας η χώρα (συνήθως κακοπληρωμένες όμως και με ατελείωτες υπερωρίες, σε σχέση με το εξωτερικό), και μπήκε με κατατακτήριες σε τελείως διαφορετική σχολή, πιθανολογώ εκεί γύρω στα 30. Θα στοιχημάτιζα, ότι το πρώτο του πτυχίο τον κάνει καλύτερο δικηγόρο απο κάποιον που μπήκε στη Νομική στα 18 ή στα 20 και δεν έχει φυσικοχημικομαθηματικό υπόβαθρο και τις σχετικές εμπειρίες ζωής.

Adminović έγραψε:Ισχύει.
Ο τρόπος που προσεγγίζω εγώ ένα νομικό πρόβλημα διαφέρει από τον τρόπο που θα το προσεγγίσει ένας που όλη του τη ζωή ήταν στα θεωρητικά μαθήματα.
Ο μαθηματικός τρόπος σκέψης βοηθάει πολύ σε κάποια μαθήματα, όπως πχ του ποινικού. Παλιότερα είχα ακούσει σε συνέντευξη τον Κούγια που έλεγε ότι μικρός του άρεσαν και ήταν καλός στα μαθηματικά και ήθελε να σπουδάσει κάτι σχετικό με θετικές επιστήμες, αλλά τελικά (δεν θυμάμαι για ποιο λόγο) αποφάσισε να δώσει για τη Νομική. :D

Οι θετικές επιστήμες σε μαθαίνουν να έχεις αναλυτικό μυαλό και να δίνεις συγκεκριμένες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα. Το αρνητικό είναι ότι οι θετικοί τείνουν να έχουν πιο στενό focus και να έχουν πιο ''αυτιστική'' σκέψη γιατί δεν βλέπουν εύκολα έξω από το αντικείμενο τους . Οι θεωρητικοί είναι το ανάποδο, έχουν μια πιο ευρεία οπτική και παιδεία αλλά έχουν την τάση να αερολογούν και να μην μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε πρακτικά ζητήματα. Κάποιος που έχει γνώσεις και από τα θετικά και από τα θεωρητικά/ανθρωπιστικά μπορεί να ξεπεράσει τις μονομέρειες και των δυο πεδίων.
1 .

Άβαταρ μέλους
ageparian
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ageparian » Σήμερα, 10:14

Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ Προέλληνα!

Αν μου επιτρέπετε, είναι το πρώτο σας διδακτορικό; Αν ναι, σας εύχομαι προπάντων καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα που σας περιμένει, ιδιαίτερα αν δουλεύετε κιόλας. Χαρά στο κουράγιο σας!

Ως κάτοχος διδακτορικού που σχεδόν τα παράτησε, μπορώ να σας πω πως πρόκειται για κάτι που όχι μόνο δεν το μετάνιωσα, αλλά που μου άνοιξε αρκετές πόρτες επαγγελματικά. Άσε που 'ναι μεγάλη ευχαρίστηση όταν επιτέλους ολοκληρώσεις την... «καταραμένη» αυτή διατριβή! Είμαι αρκετά βέβαιος πως παρόμοια πράγματα θ' ακούσετε κι από άλλους που ακολούθησαν αυτό το μονοπάτι.

Καλή αρχή σ' αυτό το νέο ταξίδι της γνώσης!
1 .
-ΑΓΕ

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » Σήμερα, 19:26

ageparian έγραψε:Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ Προέλληνα!

Αν μου επιτρέπετε, είναι το πρώτο σας διδακτορικό; Αν ναι, σας εύχομαι προπάντων καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα που σας περιμένει, ιδιαίτερα αν δουλεύετε κιόλας. Χαρά στο κουράγιο σας!

Ως κάτοχος διδακτορικού που σχεδόν τα παράτησε, μπορώ να σας πω πως πρόκειται για κάτι που όχι μόνο δεν το μετάνιωσα, αλλά που μου άνοιξε αρκετές πόρτες επαγγελματικά. Άσε που 'ναι μεγάλη ευχαρίστηση όταν επιτέλους ολοκληρώσεις την... «καταραμένη» αυτή διατριβή! Είμαι αρκετά βέβαιος πως παρόμοια πράγματα θ' ακούσετε κι από άλλους που ακολούθησαν αυτό το μονοπάτι.

Καλή αρχή σ' αυτό το νέο ταξίδι της γνώσης!

Σ ευχαριστώ αρχηγέ :D

Ναι, είναι το 1ο μου διδακτορικό. Είχα την ευκαιρία να κάνω διδακτορικό αμέσως μετά το μεταπτυχιακό μου που ήταν ερευνητικό (MRes), oυσιαστικά να συνεχίσω στο ίδιο αντικείμενο, ομάδα, καθηγητή. Δεν το έκανα γιατί ήθελα να γυρίσω Ελλάδα (ήμουν για τους 14 μήνες του μεταπτυχιακού στην Μ. Βρετανία).

Έκτοτε έχω διαγράψει μια συγκεκριμένη επαγγελματική διαδρομή, στην Ελλάδα αρχικά και εδώ και χρόνια στην Γερμανία, έχοντας πιάσει seniority, με διοικητικές θέσεις τόσο σε R&D όσο και στο Product Management που είναι το τωρινό μου αντικείμενο. Γενικά, πιστεύω ότι έχω πλήρη εικόνα του τι παίζει, επαγγελματικά και ερευνητικά. Οι περισσότεροι απο τους μισούς υφισταμένους μου έχουν διδακτορικό. Τρέχω διάφορα projects με ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια, όπου ουσιαστικά τους παρέχουμε εξοπλισμό και τεχνογνωσία με χαμηλό κόστος, με αντάλλαγμα την διαφήμιση και την ανάδραση.

Γι αυτό ακριβώς, γνωρίζω που θα πάω και τι θα κάνω. Αλλά, και τι να κάνεις αδελφέ; Να συμβιβαστείς, να γεράσεις, να ρουτινιάσεις στα 40; Η ζωή είναι ένα ταξίδι συνεχούς αγώνα και αυτοβελτίωσης :boxx:
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » Σήμερα, 19:44

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ο Όργι στα 40-φεύγα, με δύο παιδιά, όντας βολεμένος ΔΥ Μηχανικός απ ότι καταλαβαίνω, έδωσε κατατακτήριες, μπήκε, τελείωσε ΑΕΙ πτυχίο και μεταπτυχιακό οικονομικά σαν αέρας, και δραπέτευσε Σουηδία για καλύτερη ποιότητα ζωής :D

Ήταν ήρωας που το κατάφερε αλλά δεν θα κακολογούσα κάποιον άλλο σε αυτήν την ηλικία και οικογενειακή κατάσταση που δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. Είναι άθλος.

Πιστεύω είναι θέμα καθαρά προτεραιοτήτων. Ένας 40φεύγας, δεν έχει ζωή μόνο δουλειά και οικογένεια. Ε, αυτόν τον έξτρα χρόνο ένας θα τον ξοδέψει σε καφετέριες, μπαρς, σειρούλες στο νέτφλιξ, άλλος μπορεί να τον επενδύσει σε γνώση.

Δεν βάζω τον αυτό μου σε αυτή την κατηγορία, γιατί δεν έχω παιδιά, κάτι που προφανώς προσθέτει ακόμη μία, πολύ σημαντική, διάσταση δυσκολίας.

Ναι, προφανώς δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο και πρόκειται για εξαιρέσεις. Προσωπικά γνωρίζω 2-3 πρώην συμμαθητές που στα mid 20ς ήταν στα χαμένα, τους είχες για τελεμέδες, και στα 30 τελειώσαν Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έκαναν και μεταπτυχιακά, και μετά καριέρα.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”