Πράγματα της καθημερινότητας που μας κάνουν...

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Πράγματα της καθημερινότητας που μας κάνουν...

Δημοσίευσηαπό bizeli » Σήμερα, 21:47

Προέλλην έγραψε:Όταν γυρίσεις, δώστους λιγότερα ρέστα και πες ότι πήρες κι εσύ κάτι για τον κόπο σου.

Δεν νομίζω να σε ξαναενοχλήσουν.

Πω πω φαντάζεσαι; :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » Σήμερα, 22:03

bizeli έγραψε:Έλα ρε παιδιά δεν σας έχει τύχει ποτέ αυτό; Εμένα συνέχεια μου συμβαίνει. Δεν τολμώ να πω θα πάω στον φούρνο ξέρω εγώ και ξεκινάνε όλοι θα μας φέρεις αυτό, θα μας φέρεις το άλλο; Θα μου πάρεις ένα νεράκι; Θα μου πάρεις ένα σκατάκι κτλ;
Κι επειδή ντρέπομαι να ζητήσω το αντίστοιχο αντίτιμο από τον καθένα στο τέλος καταλήγω να τα κερνάω...
Και ειλικρινά δεν το κάνω από τσιγκουνιά αλλά πολλές φορές μετράω τα κέρματά μου εκείνη την ώρα...

θα στα πω ωμα ..γιατι τα ιδια εκανα και εγω ..εσυ φταις αποκλειστικα γιατι νιωθεις ντροπη να πεις τις αληθειες

εγω καταφερα να γλιτωσω απο αυτο οταν εγινα ειλικρινης πρωτα με τον εαυτο μου κι υστερα με τους αλλους

οπως τα λες εδω ετσι πρεπει να μαθεις να τα λες και προσωπικα

εγω το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω πλεον στις σχεσεις με αλλους ειναι οτι δεν με πιστευουν σε οτι λεω
γιατι κανενας τους δεν φανταζεται οτι λεω την αληθεια ..αλλα εγω νιωθω πολυ απελευθερωτικος μεσα μου δηλ τα εχω καλα με τον εαυτο μου
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » Σήμερα, 22:07

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Είναι πολύ απλά τα πράγματα, τους λες: Aμέ. Λεφτά έχουμε παιδιά; Για βγάλτε τα λίγο να τα δούμε.

Ναι φίλε δίκιο έχεις αλλά εγώ ντρέπομαι εκείνη την ώρα να πάρω 50λ που θα μου δώσει ο άλλος για ένα μπουκαλάκι νερό ξέρω γω.
Πραγματικά δε σηκώνεται το χέρι μου από την ντροπή και καταλήγω και λέω ντάξει μωρέ δεν πειράζει για ένα μπουκαλάκι νερό τώρα ... πού να το πω αυτό το πράγμα που λες γμ την μεγαλοκαρδία μου;
Για αυτό καλύτερα δε θέλω να μου λέει κανείς να του αγοράζω πράγματα γιατί φεσώνομαι άσχημα.
Πάντα τα πληρώνω εγώ στο τέλος όλα.

Μεγαλοκαρδία είναι να δώσεις 50 λεπτά να πάρεις ένα μπουκάλι νερό σε έναν διψασμένο ζητιάνο, όχι να χαρίσεις 50λ σε κάποιον που τα έχει.
Κάτι έχει καταλάβει λάθος ο Έλληνας.

Αν αύριο πχ πάμε για καφέ, γιατί θα είναι "γενναιοδωρία" και "μεγαλοκαρδία" να μου πληρώσεις και τον δικό μου τον καφέ; Λεφτά για καφέ θα έχω. Τι θα θες δηλαδή, να με υποχρεώσεις, να αγοράσεις συμπάθεια, να με πείσεις ότι είσαι πλούσια, τι ακριβώς, ποιό το νόημα;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » Σήμερα, 22:23

Προέλλην έγραψε:Μεγαλοκαρδία είναι δώσεις 50 λεπτά να πάρεις ένα μπουκάλι νερό σε έναν διψασμένο ζητιάνο, όχι να χαρίσεις 50λ σε κάποιον που τα έχει.
Κάτι έχει καταλάβει λάθος ο Έλληνας.

Αν αύριο πχ πάμε για καφέ, γιατί θα είναι "γενναιοδωρία" και "μεγαλοκαρδία" να μου πληρώσεις και τον δικό μου τον καφέ; Λεφτά για καφέ θα έχω. Τι θα θες δηλαδή, να με υποχρεώσεις, να αγοράσεις συμπάθεια, να με πείσεις ότι είσαι πλούσια, τι ακριβώς, ποιό το νόημα;

Όχι ρε φίλε δεν είναι θέμα συμπάθειας κτλ απλά στο δικό μου κεφάλι όταν πρόκειται για "βασικό αγαθό" τύπου φαί, νερό δεν θεωρώ ότι είναι άξιο λόγου τα χρήματα. Έτσι το έχω στο κεφάλι μου.
Αυτό άμα το δεις μεμονωμένα όμως. Τι αξία έχει μια τυρόπιτα; Τι αξία έχει ένα νερό; Τι αξία έχει ένας καφές; Θα φτωχύνεις σάμπως;

Αλλά άμα το δεις αθροιστικά δίνεις από δω, δίνεις από κει και αν λάβεις υπόψη ότι έχεις μείνει με λίγα λεφτά να περάσεις τον μήνα γιατί έχεις πληρώσει πόσα άλλα έξοδα πάγια και έκτακτα ... ε τότε και το ευρώ μετράει.

Πραγματικά πάντως αν μου περίσσευαν δεν θα ζητούσα λεφτά. Καλά δεν λέω και να το κάνω κάθε μέρα αλλά πραγματικά δεν υπολογίζω τα χρήματα σε κάτι τέτοια (αρκεί να μου περισσεύουν).
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 55 λεπτά πριν

bizeli έγραψε:Αυτό άμα το δεις μεμονωμένα όμως. Τι αξία έχει μια τυρόπιτα; Τι αξία έχει ένα νερό; Τι αξία έχει ένας καφές; Θα φτωχύνεις σάμπως;

Αλλά άμα το δεις αθροιστικά δίνεις από δω, δίνεις από κει και αν λάβεις υπόψη ότι έχεις μείνει με λίγα λεφτά να περάσεις τον μήνα γιατί έχεις πληρώσει πόσα άλλα έξοδα πάγια και έκτακτα ... ε τότε και το ευρώ μετράει.

Για σκέψου να έβαζες φασούλι το φασούλι στην άκρη όλα τα λεφτά που έχεις "κεράσει" στην ζωή σου μέχρι σήμερα :ligouri:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”