και αυτο μια ματια στο μελλον με ιδιαιτερη σημασια για μας τους μη παραγωγικους
Ποιος λέει ότι η Σουηδία καθιέρωσε το 6ωρό αντί του 8ωρου; Το δοκίμασαν και είδαν ότι το κόστος ήταν μεγάλο εφόσον χρειάστηκε να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες. Και το έκαναν για επαγγέλματα που ο ανθρώπινος παράγοντας δεν μπορεί άμεσα να αντικατασταθεί στην εργασία, όπως το επάγγελμα της νοσοκόμας, της μαίας κ.λπ.
Επίσης, όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός λέει ότι λόγω των αλλαγών στην τεχνολογία, θα υπάρξει μείωση του χρόνου εργασίας και περισσότερος ελεύθερος χρόνος, τονίζει την τεχνολογία για την μείωση του χρόνου εργασίας.
Αυτό σημαίνει αυτό που ήδη υφίσταται:
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρομποτικής, το 2015 τα βιομηχανικά ρομπότ ήταν 1,6 εκατομμύρια, με προοπτική μέχρι το τέλος του 2019 ο συνολικός αριθμός τους στη διεθνή οικονομία να φτάσει τα 2,6 εκατομμύρια.
Στις ΗΠΑ ο αριθμός των ρομπότ στη βιομηχανία ανέρχεται σε 300.000. Στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία), σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής, σε 340.000. Στην Κίνα ο αριθμός των ρομπότ εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 420.000.
Στο σύνολο της βιομηχανίας, στη Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ αντιστοιχούν 411 ρομπότ ανά 10.000 εργαζομένους, ενώ στην Ιαπωνία 213, στη Γερμανία 170, στην Ταϊβάν 159 και στη Γαλλία 126.
Οι επιπτώσεις της Ρομποτικής στην αγορά εργασίας θα πάρουν τέτοιες διαστάσεις ώστε μέχρι το 2030 εκτιμάται ότι τα ρομπότ θα υπερβούν την ευφυΐα και τις δεξιότητες των εργαζομένων, θα αυτονομηθούν λειτουργικά και θα αυτοεπισκευάζονται.
Το 38% των θέσεων εργασίας θα αντικατασταθεί από τα ρομπότ και το ύψος των μισθών που θα χαθούν υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 15 τρις. ευρώ. Αυτό το αστρονομικό ποσό στο μέλλον δεν θα φορολογείται, ούτε θα υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, με αποτέλεσμα τα κράτη να έχουν τεράστια απώλεια εσόδων.
Με λίγα λόγια θα έχουμε ιδιωτικά κράτη που θα τα διοικούν αυτοί που θα έχουν το χρήμα και αν δεν είσαι εργαζόμενος συγκεκριμένων επαγγελμάτων τι ακριβώς να σε κάνουν; Να σου δίνουν επίδομα εργασίας για να διαιωνίζεσαι; Ούτε τα παιδιά σου δεν θα χρειάζονται για σκλάβους. Θα έχουν τα ρομπότ που ούτε άδειες θα θέλουν, ούτε θα αρρωσταίνουν, ούτε απεργίες θα κάνουν και ούτε αυξήσεις θα ζητούν.
ΦΟΥ-ΜΠΟΥ και τα μυαλά στα κάγκελα
-
nemo
- Supreme poster

Re: ΦΟΥ-ΜΠΟΥ και τα μυαλά στα κάγκελα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

nemo έγραψε:και αυτο μια ματια στο μελλον με ιδιαιτερη σημασια για μας τους μη παραγωγικους
...
Με λίγα λόγια θα έχουμε ιδιωτικά κράτη που θα τα διοικούν αυτοί που θα έχουν το χρήμα και αν δεν είσαι εργαζόμενος συγκεκριμένων επαγγελμάτων τι ακριβώς να σε κάνουν; Να σου δίνουν επίδομα εργασίας για να διαιωνίζεσαι; Ούτε τα παιδιά σου δεν θα χρειάζονται για σκλάβους. Θα έχουν τα ρομπότ που ούτε άδειες θα θέλουν, ούτε θα αρρωσταίνουν, ούτε απεργίες θα κάνουν και ούτε αυξήσεις θα ζητούν.
Στο καλό και να μας γράφετε

1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
-
nemo
- Supreme poster

διαδοχε στο επάγγελμα μου παράγω και μαλιστα με τους δικους μου ορους
αλλα ειναι πολυ ψυχοφθορο και κουραστικο ..για την επομενη γενια ανησυχώ
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:διαδοχε στο επάγγελμα μου παράγω και μαλιστα με τους δικους μου ορους
Mε τι ασχολεισαι?
0 .
-
vallon
- Supreme poster

με το να κλέβει το δημόσιο, μας τα έχει πει ήδη
τι δεν κατάλαβες;

τι δεν κατάλαβες;

0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
nemo
- Supreme poster

vallon έγραψε:με το να κλέβει το δημόσιο, μας τα έχει πει ήδη
τι δεν κατάλαβες;
το οτι εγινα συνεταιρος με το κρατος με το μικροτερο ποσοστο ! δεν σας λεει τιποτα;
και αντε να πει κατι ενας ιδιωτης μα να μιλανε και αυτοι που τα παιρνουν ξυνοντας
τα φρυδια παει πολυ
τεσπα το νημα ειναι για αυτα που ακουμε και διαβαζουμεστο fb
0 .
-
vallon
- Supreme poster

nemo έγραψε:vallon έγραψε:με το να κλέβει το δημόσιο, μας τα έχει πει ήδη
τι δεν κατάλαβες;
το οτι εγινα συνεταιρος με το κρατος με το μικροτερο ποσοστο ! δεν σας λεει τιποτα;
και αντε να πει κατι ενας ιδιωτης μα να μιλανε και αυτοι που τα παιρνουν ξυνοντας
τα φρυδια παει πολυτεσπα το νημα ειναι για αυτα που ακουμε και διαβαζουμε
στο fb
καλά τώρα
τζιράρησες κι εσύ σε καμιά ΟΕ και μας κάνεις τον μεγιστάνα
σιγά ρε καπιταλιστή
.gif)
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
nemo
- Supreme poster

η μονη λυση για να σωθουν οι ανθρωποι και να επιστρεψουν υγιείςστην κενονια
ειναι το καυτο λειζερ να καψει και ξεπαστρεψει τα βλαμμενα κυτταρα
Penny Marathon
Χορηγούμενη ·
Τρέχουμε για τα αδέσποτα! Οι εγγραφές για το φετινό Penny Marathon έχουν ανοίξει! Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 21/7! Μικρούς και μεγάλους, δίποδους και τετράποδους! Τα τελευταία 10 χλμ του αγώνα μας θα φιλοξενηθούν και φέτος στο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center ΚΠΙΣΝ.
ειναι το καυτο λειζερ να καψει και ξεπαστρεψει τα βλαμμενα κυτταρα
Penny Marathon
Χορηγούμενη ·
Τρέχουμε για τα αδέσποτα! Οι εγγραφές για το φετινό Penny Marathon έχουν ανοίξει! Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 21/7! Μικρούς και μεγάλους, δίποδους και τετράποδους! Τα τελευταία 10 χλμ του αγώνα μας θα φιλοξενηθούν και φέτος στο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center ΚΠΙΣΝ.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

kκουραστηκα αλλα βρηκα αυτο το εξαισιο κομματι μιας ιδιοφυης σκεψης
...δεν μπορω να πιστεψω οτι ολο αυτο το θησαυρο και τα καλα που εκανε ο αλεξης θαπεσουν στα χερια των συμμοριων μαρινακη-μητσοτακη τι θα μας βρει με αυτα τα καθαρματα
...δεν μπορω να πιστεψω οτι ολο αυτο το θησαυρο και τα καλα που εκανε ο αλεξης θαπεσουν στα χερια των συμμοριων μαρινακη-μητσοτακη τι θα μας βρει με αυτα τα καθαρματα
0 .
-
nemo
- Supreme poster

βαρουφ γιανη σπικ Αν κοιταξουμε απο το διαστημα τα συνορα ειναι παραλογισμος
ρωτα τον εαυτο σου εντιμα ελ και αναρωτησου ειναι μαλακας; ή ηλιθιος;
αφου κλειδωνει το σπιτι του οταν δεν ειναι μεσα
ρωτα τον εαυτο σου εντιμα ελ και αναρωτησου ειναι μαλακας; ή ηλιθιος;