Βοηθήστε τη δασκάλα του γένους τούτες τις δύσκολες ώρες

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Βοηθήστε τη δασκάλα του γένους τούτες τις δύσκολες ώρες

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Μαρ 2020, 21:18

itteithe έγραψε:Είναι μια ευκαιρία πάντως για να οργανωθούν τα σχολεία και να στραφούν και στην τηλεκπαίδευση.

Υπάρχει τεράστιο gap εδώ δυστυχώς και σου μιλάει ένα άτομο που έχει επαφή με την τεχνολογία.
Τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται οι πραγματικές αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και η ανεπάρκειά του.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Μαρ 2020, 21:27

Απ'οτι κατάλαβα πάντως η Κεραμέως θα δώσει προτεραιότητα σε αυτούς που δίνουν πανελλήνιες.
Αυτό είναι το μεγάλο αγκάθι.
Με μας τους υπόλοιπους δεν ξέρω τι θα γίνει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Μαρ 2020, 08:18

Θα ακουστω μαλακας αλλα ενα θα σου πω: κακως ασχολεισαι. Ολο αυτο που σκεφτεσαι ειναι πολυς κοπος για το τιποτα. Θυμασαι τι λεγαμε παλιοτερα, λαθε βιωσας κλπ.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Μαρ 2020, 21:57

Λαχουρένιος έγραψε:Θα ακουστω μαλακας αλλα ενα θα σου πω: κακως ασχολεισαι. Ολο αυτο που σκεφτεσαι ειναι πολυς κοπος για το τιποτα. Θυμασαι τι λεγαμε παλιοτερα, λαθε βιωσας κλπ.

Θα περιμένω επίσημες εντολές τελικά.
Το ξανασκέφτηκα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Μαρ 2020, 22:00

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, παρέχεται από σήμερα η δυνατότητα παροχής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’, καθώς και για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κοροναϊού.

Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μέσω του συνδέσμου http://www.brainy.gr

Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ιδιωτική επιχείρηση BRAINY JKE, που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών εξ’ αποστάσεως. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο χθεσινό δημόσιο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής προς δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εταιρείες, καταστήματα, αλλά και σε όσους είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κατ’ οίκον ή εξ αποστάσεως, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εθελοντή στο site της Περιφέρειας και στο link http://patt.gov.gr/coronavirus/ , που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό με στόχο τη διευκόλυνση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών, οι οποίοι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι απαραίτητο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στις οικίες τους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη παροχής των εκπαιδευτικών υπηρεσιών δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες ευθύνης, με στόχο να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας, αφετέρου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές όχι μόνον της Αττικής, αλλά όλης της Ελλάδος, να έχουν πρόσβαση για όσο διάστημα τα σχολεία τους είναι κλειστά, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης στον χώρο τους.

Εύχομαι πραγματικά να ανταποκριθούν και άλλες επιχειρήσεις σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς που απευθύναμε.

Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, θέλουμε να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία».

https://www.newsbomb.gr/politikh/aytodi ... -gymnasioy
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Μαρ 2020, 22:02

Εγώ πάντως δηλώνω ετοιμοπόλεμη :jediswords:
Οι γονείς και οι μαθητές δεν ξέρω αν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Μαρ 2020, 18:59

Τηλε-εκπαίδευση για κλάματα
:laugh1:

0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 22 Μαρ 2020, 17:12

Εικόνα

Αυτό σου κάνει; Viber Videoconference. Δωρεάν.

Υπάρχουν και άλλα.
Εικόνα
Μπορεί να πείσεις το διαχειριστή να τα δοκιμάσει στο elefthero. Στο πρώτο να συντονίζει συζήτηση ο Αρίστος και στο δεύτερο ο Ταϋγέτης να κάνει αντικομμουνιστικό κήρυγμα εμφυλίου σε μασκοφόρους. Από τη συμμετοχή στο καθένα θα διαπιστώσεις πιο είναι το καλύτερο.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Μαρ 2020, 17:16

Ναι νίκο έχουμε βρει λύση με τους μαθητές μου να επικοινωνούμε.
Άσε που και το υπουργείο μας προτείνει πλέον ηλεκτρονικές πλατφόρμες για εξ αποστάσεως.

Ένα σας λέω μόνο.
Μου έχουν βγει τα μάτια όλη μέρα πάνω στον υπολογιστή (γι' αυτό έχω αραιώσει την παρουσία μου εδώ).
Ετοιμάζω τα μαθήματά μου σε ηλεκτρονική μορφή και αυτό είναι υπερβολικά χρονοβόρο.
Μην ξεχνάτε ότι απευθύνομαι σε μαθητές δημοτικού που πρέπει να είναι όλες οι οδηγίες αναλυτικότατες αλλιώς οι μαθητές χάνονται.

:omggg:
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 22 Μαρ 2020, 17:25

bizeli έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι απευθύνομαι σε μαθητές δημοτικού που πρέπει να είναι όλες οι οδηγίες αναλυτικότατες αλλιώς οι μαθητές χάνονται.

Σωστά. Ενώ εδώ στο elefthero είναι ανώτερου επιπέδου οι καθημερινοί συνομιλητες.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”