Όταν σου λείπει δόντι...
-
mister spooky
- Basic poster

-
Θανάσης
- Rookie poster

Re: Όταν σου λείπει δόντι...
bizeli έγραψε:Θανάσης έγραψε:όλα τα χωνεύεις και τα παλεύεις κάποια στιγμή μπιζέλι. ακόμα και τα δόντια που πέφτουν.
και, ναι, οι οδοντίατροι είναι είδος πολυτελείας αν χρειάζεται να κάνεις χοντρή δουλειά.
Ναι ρε φίλε το ξέρω. Φτάνουμε και σε επικίνδυνη ηλικία.![]()
Αλλά επιμένω ότι έχει κυρίως κοινωνικές προεκτάσεις το θέμα.
ε, πώς δεν έχει κοινωνικές προεκτάσεις. έχει. πέρα από τις διατροφικές λάθος συνήθειες ή οποιαδήποτε προδιάθεση έχεις ή ουσίες που παίρνεις, αν για να προσέξεις τα δόντια σου, θέλεις μια περιουσία...
προφανώς συμφωνούμε. 
1 .
-
bizeli
- Moderator

Στύγιος έγραψε:
Έχω 2 θήκες πορσελάνης σε μπροστινό και κάτω γνάθο ,από 400 ευρώ έκαστη, τα προσέχω πάρα πολύ πλέον + οδοντικό νήμα ,αλλά είμαι και 51 ετών ,αναπόφευκτα η φθορά έρχεται..
Νομίζω οι θήκες είναι πιο φθηνές από τα εμφυτεύματα.
Αν και δεν ξέρω λεπτομέρειες τι ακριβώς είναι το καθένα.
Σίγουρα παίζει ρόλο και η ηλικία αλλά όσο πιο πολύ τα φροντίζεις από νεαρή ηλικία τόσο πιο πολύ θα σου κρατήσουν.
1 .
-
bizeli
- Moderator

Θανάσης έγραψε:ε, πώς δεν έχει κοινωνικές προεκτάσεις. έχει. πέρα από τις διατροφικές λάθος συνήθειες ή οποιαδήποτε προδιάθεση έχεις ή ουσίες που παίρνεις, αν για να προσέξεις τα δόντια σου, θέλεις μια περιουσία...προφανώς συμφωνούμε.
Ναι σωστά όλα αυτά απλά παρατηρώ ότι σήμερα όλο και πιο νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.
Παλιά βλέπαμε μόνο γέρους ή άλλες ειδικές περιπτώσεις.
Το πιο τραγικό που βλέπω είναι ότι περιπτώσεις ανθρώπων που δε φτιάχνουν τα δόντια τους λόγω οικονομικής δυσπραγίας, στο τέλος συμβιβάζονται με αυτό και ενεργούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα .... σχεδόν ακομπλεξάριστα θα έλεγα.
Υπάρχουν και άλλοι που βλέπεις ότι ντρέπονται, βάζουν διακριτικά το χέρι μπροστά, αποφεύγουν να χαμογελάσουν κτλ και άλλοι πάλι το έχουν πάρει απόφαση και σου λέει θα μάθω να ζω έτσι και σου σκάει ο άλλος χωρίς δόντι σαν να μη συμβαίνει τίποτα και κομπλάρεις εσύ που τον βλέπεις και προσπαθείς να κάνεις ότι δεν το βλέπεις για να μην αισθανθεί άσχημα.
0 .
-
Στύγιος
bizeli έγραψε:Στύγιος έγραψε:
Έχω 2 θήκες πορσελάνης σε μπροστινό και κάτω γνάθο ,από 400 ευρώ έκαστη, τα προσέχω πάρα πολύ πλέον + οδοντικό νήμα ,αλλά είμαι και 51 ετών ,αναπόφευκτα η φθορά έρχεται..
Νομίζω οι θήκες είναι πιο φθηνές από τα εμφυτεύματα.
Αν και δεν ξέρω λεπτομέρειες τι ακριβώς είναι το καθένα.
Σίγουρα παίζει ρόλο και η ηλικία αλλά όσο πιο πολύ τα φροντίζεις από νεαρή ηλικία τόσο πιο πολύ θα σου κρατήσουν.
Οι θήκες με αποτύπωση λέιζερ και χρωμογραφία είναι σαν φυσικό δόντι , αρκεί να πληρώσεις τα γκαφρά ..
0 .
-
bizeli
- Moderator

Πάντως δεν πρέπει να υπάρχει πιο σιχαμερό επάγγελμα από αυτό του οδοντιάτρου.
Προτιμώ να δω κομμένο πόδι παρά χαλασμένο δόντι.
Προτιμώ να δω κομμένο πόδι παρά χαλασμένο δόντι.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

τον γεωργιου τον ξερεις; δεκα χρονια ισως και παραπανω χωρις την πανω μασελα
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Οταν σου λείπει δόντι δεν τρέχει τίποτα εκτός κι αν είσαι κομπλεξικός με τη φάτσα σου.
Είκοσι χρόνια είμαι με δύο σπασμένα δόντια μπροστά και πάνω, από τότε που κάναμε ανάποδη σούζα με τα παπιά.
Ανάποδη σούζα είναι όταν πλακώνεις το παπί όσο πάει, φρενάρεις κόκαλο με το μπροστινό να σηκωθεί η πίσω ρόδα στον αέρα και να τη φέρεις αντίθετα από τη φορά.
Σε μια τέτοια φάση δεν πρόλαβα να τη φέρω γύρα με 'φερε καπάκι κι έφαγα άσφαλτο σπάζοντας τα δόντια και κάνοντας τη μάπα μου σαν να την έτριψα με τον τρίφτη.
Πουθενά στην καριέρα μου και στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα δε με εμπόδισε η έλλειψη των δύο άνω αριστερών κοπτήρων, αντίθετα προσέθεσε τα μάλα στην εν γένει γοητεία μου.
Είκοσι χρόνια είμαι με δύο σπασμένα δόντια μπροστά και πάνω, από τότε που κάναμε ανάποδη σούζα με τα παπιά.
Ανάποδη σούζα είναι όταν πλακώνεις το παπί όσο πάει, φρενάρεις κόκαλο με το μπροστινό να σηκωθεί η πίσω ρόδα στον αέρα και να τη φέρεις αντίθετα από τη φορά.
Σε μια τέτοια φάση δεν πρόλαβα να τη φέρω γύρα με 'φερε καπάκι κι έφαγα άσφαλτο σπάζοντας τα δόντια και κάνοντας τη μάπα μου σαν να την έτριψα με τον τρίφτη.
Πουθενά στην καριέρα μου και στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα δε με εμπόδισε η έλλειψη των δύο άνω αριστερών κοπτήρων, αντίθετα προσέθεσε τα μάλα στην εν γένει γοητεία μου.

2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
vallon
- Supreme poster

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οταν σου λείπει δόντι δεν τρέχει τίποτα εκτός κι αν είσαι κομπλεξικός με τη φάτσα σου.
ε λοιπόν είσαι τόσο παραμυθάς που δεν υπάρχει τρόπος να το μαζέψει κανείς
βρε άσχετε παραμυθατζή που μας τρολλάρεις ατελείωτα,,,
πέρα του ότι είσαι τελείως άσχετος με την ...ανάποδη σούζα, και προφανώς κάπου το είδες και προσπαθείς να πεις κι εσύ ένα ακόμα παραμύθι
έχεις και άγνωστες λέξεις παναθεμάσε..
τραπεζικός υπάλληλος είσαι;
.gif)
2 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.