bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:Λογικό όπου υπάρχει μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού να υπάρχουν πιο έμπειροι επαγγελματίες αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για τους ταλαντούχους νεοεισερχόμενους. Δεν βλέπω πως θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Ναι σίγουρα αλλά γιατί ο επαγγελματίας γιατρός πχ ή και η κομμώτρια (δεν είναι το θέμα μου μόνο οι γιατροί) αρκούνται οι ίδιοι πρώτα απ' όλα σε ένα μίνιμουμ πακέτο υπηρεσιών και δεν ανταγωνίζονται τον αντίστοιχο επαγγελματία της μεγάλης πόλης;
Δηλαδή έχω την εντύπωση ότι ξεκινάει από τους ίδιους τους επαγγελματίες αυτή η λογική "προσφέρω τα βασικά" αντί να εξελίσσονται ώστε να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους.
Δεν είναι θέμα μόνο ευκαιριών.
Πχ και ο γιατρός που δουλεύει στην επαρχία θα μπορούσε να κάνει 5 διδακτορικά, να φύγει στο εξωτερικό να ειδικευτεί, να ανοίξει την σούπερ ιατριάρα αλλά δεν το κάνει.
Αρκείται μόνο στα βασικά όπως είπα. Γιατί στο χέρι του δεν είναι;
Eιναι και το ραχατι που λεει και ο διαδοχος αλλα γενικοτερο ειναι θεμα κουλτουρας και παιδαγωγικης
σχολης των νεοελ -παιδι μου να σπουδασεις να μπεις στο δημοσιο να μην πατας σκατα κλπ
μου εκανε εντυπωση ο αγγλος κτηνίατρος ή ο γερμανος που θα τελειωσει την σχολη και θα γυρισει
στο πατρικο και στο χωριο οπου θα ασχοληθει με τα προβατα του πατερα του και τα ζωα της περιοχης
θα πατησει και στις κοπριες θα ξεγεννησει αγελαδες γουρουνια και δεν τον νοιαζει αν θα γεμισει
με αιματα και σκατα ο ελληνακος κτηνιατρος θα ανοιξει ενα "πετ πιουρι" για ζωακια θα φροντισει
για τα εμβολια σκυλων και γατων θα πουλησει και ξερες τροφες και εβγαλε το μεροκαματο
ενα εμβολιο στοιχιζει αγορα καπου ενα ευρω αυτος θα το πουλησει 25 'η και 30 ευρω
κανοντας και εγχειρήσεις σε γατια και σκυλια με 300 ευρω ή και πεντακοσια ευρω
δεν εχετε ιδεα τι οικονομα εχουν τα ζωακια με τις βλαμμενες που τα εχουν ολα
απεναντιας υπαρχουν αγροτικες περιοχες που δεν εχουν κτηνιατρο ή γεωπονο και αν εχουν
ειναι ασυμφορο για εναν κτηνοτροφο να καλεσει τον κτηνιατρο επειδη θα του στοιχισει
οσο μια γελαδα ή τον αγροτη οσο κανει μια σοδια ...
ετσι δεν υπαρχει καμια εξελιξη στα χωρια και στην παραγωγη
να φανταστειτε πριν απο τρια χρονια ο ξαδελφος στο χωριο περιμενε τις αχλαδιες που ειχε φυτεψει
πριν απο χρονια να του κανουν αχλαδια ειχε προβλημα γιατι μολις επιανε λιγο ο καρπος πεφτανε κατω
πηγαινε στον γεωπονο ης περιοχης αλλα δεν εβρισκε λυση
και ανακαλυψε το μυστικο απο την γυναικα ενος συναδελφου αγροτη που το ομολογησε
χωρις να καταλαβει τι ελεγε που ηταν !ραντισμα στο λουλουδι με ενα φαρμακο
ωστε να κρατηθει ο καρπος πανω στο δεντρο οποτε το μεγαλο προβλημα που ειναι διαχρονικο
ειναι αυτο να γυρισουν οι επιστημονες στην επαρχια ..