ВладимирВладимирович έγραψε:Μα δεν πρόκειται να βρεθεις σε αλλη θεση παρα του donor αφου δεν ανήκεις σε ελιτ. Το προπαγανδιστικό brainwashing οτι ντεμεκ ο καθε φουκαρας εχει chance ειναι το ιδιο fairy tale οπως και τα κατακαημενα παιδακια που υποφερουν περιμένοντας την μεταμόσχευση.
Τα οργανα ειναι εμπόρευμα και οπως καθε εμπόρευμα πανε σε αυτους που πληρώνουν περισσότερα. Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμος

Α αυτό εννοείς;
Σόρι δεν κατάλαβα. Νόμιζα ότι είσαι κατά των μεταμοσχεύσεων από άποψη.
Ναι, γενικά δεν ακούγονται λίγα στο χώρο των μεταμοσχεύσεων όσων αφορά τη λίστα αναμονής.
Έχουν ακουστεί πολλά ότι πολλοί προηγήθηκαν άλλων λόγω της θέσης τους ή της οικονομικής τους επιφάνειας.
Τώρα κατά πόσο ευσταθούν δεν ξέρω.
Πάντως γενικά το να βρεθεί συμβατός δότης σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο και ακόμα και πρώτος να είσαι στη λίστα αναμονής μπορεί να μην έρθει ποτέ και να το πάρει ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος.
Θέλω να πω ότι μπορεί κάποιος να φαίνεται ότι "έκλεψε" τη σειρά κάποιου άλλου αλλά νομίζω ότι θα υπάρχουν σίγουρα ιατρικές εξηγήσεις για το λόγο που συνέβη αυτό.
Μπορεί να συμβούν και παρατυπίες (πολύ χυδαίο αυτό) αλλά νομίζω πολλές φορές βγαίνουν και βιαστικά συμπεράσματα αν κρίνουμε χωρίς να έχουμε όλη την εικόνα.