ΕΠΑΛ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΕΠΑΛ

Δημοσίευσηαπό vallon » 24 Οκτ 2022, 16:00

BaKXOS_Lysios έγραψε:
vallon έγραψε:Λύση είναι αυτή η κοινωνία να γίνει πιο ανθρώπινη, δεν φταίνε οι πιτσιρικάδες που φτάνουν να γίνονται λυσσασμένοι

Εντάξει, τώρα η κοινωνία μας κοιμάται και αντιμετωπίζει πολύ χειρότερα πράγματα, το καταλαβαίνω και δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες "λεπτομέρειες". Οι περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν τρομερά οικονομικά προβλήματα, πολλές γίνονται μονογονικές με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ναι αλλά υποτίθεται το σχολείο (θα έπρεπε να) συμβάλει προς μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, καθώς επίσης και να δίνει διεξόδους/εναλλακτικές σε περιπτώσεις όπου μια προβληματική οικογένεια/περίγυρος δεν μπορούν να υποστηρίξουν νεαρά άτομα.

Σίγουρα έχεις δίκιο και αυτό συμβαίνει σε πολλά πολλά σχολεία, ωστόσο όμως , υπάρχουν και περιπτώσεις που τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου. Δυστυχώς, η πολιτεία δεν διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά ώστε να προστατευει τους εκπαιδευτικούς στο χώρο εργασίας τους., πόσο μάλλον τους ίδιους τους μαθητές.
Ολο το δόγμα είναι , μην τα παρουσιάζουμε , κρύφτε τα, αποσιωπήστε τα, και μην τα φανερώνετε.
Ενω η κοινωνία βράζει...!!!!
περιμένουμε απλά να σκοτωθεί κάποιος μαθητής ή καθηγητής απο παραβατικούς και τότε θα βγουν με κροκοδείλια δάκρυα να δώσουν λύσεις... :laugh1:
αμα δεν υπάρχουν πτώματα δεν αξίζει να ασχοληθούν
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 24 Οκτ 2022, 16:10

vallon έγραψε: Δυστυχώς, η πολιτεία δεν διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά ώστε να προστατευει τους εκπαιδευτικούς στο χώρο εργασίας τους., πόσο μάλλον τους ίδιους τους μαθητές.

Υπάρχει γενικά μια απαξίωση της κοινωνίας και της πολιτείας προς την μόρφωση και την εκπαίδευση. Μέτρα αυστηρά μπορούν πάντα να παρθούν και να βρεθούν τέτοιες "λύσεις". Ωστόσο όσο τα αυστηρά μέτρα αυξάνονται απο τη μια πλευρά τόσο η αντίδραση και ο θυμός αυξάνεται απο την άλλη. Στην Αμερική π.χ που δύσκολα τέτοιες συμπεριφορές γίνονται αποδεκτές και ατιμώρητες στο σχολείο βλέπουμε πως αντιδρά σε ακραίες περιπτώσεις η νεολαία μέσα στα σχολεία με όπλα και μαζικές εκτελέσεις μαθητών.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Οκτ 2022, 16:25

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Μονο οταν αρχισουν να ερχονται στους γονεις τους προστιμα και κλησεις στα δικαστηρια τοτε θα μπορεσει να αλλαξει κατι.

Δεδομένου ότι οι γονείς δεν είναι ήδη στη στενή ή δεν είναι ήδη στα ψυχοφάρμακα ή δεν δεν δεν..... :-/

Aναλογα. Αν ειναι ετσι οπως λες τοτε ειναι θεμα κοινωνικων υπηρεσιων περα απο αστυνομιας. Αλλες φορες ομως απλα ειναι καποια κακομαθημενα κωλοπαιδα που δεν ξερουν τι θα πει να εχεις ορια.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Οκτ 2022, 18:28

Κοιτάξτε από την κατώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης έως την ανώτατη υπάρχει μια τρομοκρατία προς τους εκπ/κούς η οποία ασκείται από τα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια (ΥΠΑΙΘ και δε συμμαζεύεται) και από μαθητές και γονείς.
Η σχέση πλέον δασκάλου-μαθητή έχει υποκατασταθεί από σχέση υπαλληλάκου - αφεντικού.

Θα ήθελα να κάτσω και να σας αναλύσω πώς επιδρά αρνητικά στην ποιότητα της εκπαίδευσης ένας τρομοκρατημένος δάσκαλος αλλά εγώ είμαι αυτή που κάθομαι χριστούγεννα, πάσχα, καλοκαίρι οπότε ό,τι κι αν πω θα πέσει σε τοίχο.

Πάντως το πρόβλημα δεν περιορίζεται ΜΟΝΟ στα ΕΠΑΛ.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Οκτ 2022, 19:31

Λαχουρένιος έγραψε:Οι μαθητες λαμβανουν μιας ιδιοτυπης νομικης ασυλιας. Αν ενας ενηλικας ριξει εστω και μια μπουνια σε αλλο τοτε κινδυνευει να βρεθει στα δικαστηρια. Ενας 15χρονος ομως μπορει να μαζευτει με αλλους συνομιληκους του και να λιντσαρουν εναν συμμαθητη τους και στην καλυτερη των περιπτωσεων θα φαει μια ολιγοημερη αποβολη απο το σχολειο η οποια θα λειτουργησει ως μια μικρη αδεια απο το σχολειο για τον δραστη και οχι ως τιμωρια.

Τα σχολεια δεν διαθετουν αρμοδιοτητες και οπλοστασια ποινων για αντιμετωπισουν την παραβατικοτητα των ανηλικων. Γιατι πλεον μιλαμε για παραβατικοτητα και οχι για καποια απλως ζωηρα παιδια. Ο καθηγητης δεν μπορει να γινει αστυνομικος, δεν ειναι αυτη η δουλεια του, και ουτε μπορει να αλλαξει τα μυαλα προβληματικων ανηλικων με νουθεσιες.

Μονο οταν αρχισουν να ερχονται στους γονεις τους προστιμα και κλησεις στα δικαστηρια τοτε θα μπορεσει να αλλαξει κατι. Οταν μπουν μερικα πρωτοπαλικαρα στα αναμορφωτηρια τοτε θα μαζευτουν και οι υπολοιποι.

Μέχρι τα 21 (ενηλικίωση έναντι του νόμου) και φόνο να κάνεις σε μιά 5ετία με καλή διαγωγή κτλ είσαι έξω. Ας μας τα πεί και ο Άδμιν που τα ξέρει.

3η Γυμνασίου είχαμε ένα ΡΠ που δολοφόνησε έναν μπάρμπα ένα τυχαίο βράδι στο δρόμο για να του ψειρίσει κάπου 10 ευρώ. Τον βρήκε αμέσως η ΕΛ.ΑΣ., τον χώσαν αναμορφωτήριο. 3 χρόνια μετά τον είδα να κυκλοφορεί έξω, περίπου 20 εκ. πιο ψηλό και 30 κιλά πιο βαρύ σε μυς, με ακόμη πιο αγριεμένη φάτσα και πιο περίεργες παρέες (μπράβους σε φρουτάδικα που σπάνε κόκκαλα για να πάρουν πίσω δανεικά, ενίοτε δολοφονούν κιόλας). Τώρα άδεια είχε, βγήκε κανονικά, δεν ξέρω, θα σας γελάσω.

Να προσέχουν οι εγκλωβισμένοι ταλαίπωροι καθηγητές :asd03:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Οκτ 2022, 19:33

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Μονο οταν αρχισουν να ερχονται στους γονεις τους προστιμα και κλησεις στα δικαστηρια τοτε θα μπορεσει να αλλαξει κατι.

Δεδομένου ότι οι γονείς δεν είναι ήδη στη στενή ή δεν είναι ήδη στα ψυχοφάρμακα ή δεν δεν δεν..... :-/

Δεν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω, αλλά σε κάθε περίπτωση τον κόβω ότι οι γονείς είναι ψεκ αντιεμβολιαστές και στηρίζουν φανατικά πούτλερ.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 24 Οκτ 2022, 19:39

Προέλλην έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Δεδομένου ότι οι γονείς δεν είναι ήδη στη στενή ή δεν είναι ήδη στα ψυχοφάρμακα ή δεν δεν δεν..... :-/

Δεν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω, αλλά σε κάθε περίπτωση τον κόβω ότι οι γονείς είναι ψεκ αντιεμβολιαστές και στηρίζουν φανατικά πούτλερ.

Δεν γράφει κάτι για γονείς στο κατεβατό του νομίζω (ούτε εγω το διάβασα όλο αναλυτικά γιατί είναι σεντόνι...) απλά εγώ υποστηρίζω ότι τέτοιες συμπεριφορές απο μαθητές συνήθως κρύβουν πίσω τους πολύ νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον οπότε λίγα μπορούν να γίνουν βασιζόμενος στους γονείς...
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Οκτ 2022, 19:41

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω, αλλά σε κάθε περίπτωση τον κόβω ότι οι γονείς είναι ψεκ αντιεμβολιαστές και στηρίζουν φανατικά πούτλερ.

Δεν γράφει κάτι για γονείς στο κατεβατό του νομίζω (ούτε εγω το διάβασα όλο αναλυτικά γιατί είναι σεντόνι...) απλά εγώ υποστηρίζω ότι τέτοιες συμπεριφορές απο μαθητές συνήθως κρύβουν πίσω τους πολύ νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον οπότε λίγα μπορούν να γίνουν βασιζόμενος στους γονείς...

Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, θαυμαστές δολοφόνων δικτατόρων, αντιεμβολιαστές, ψέκες, κλπ φύρα.

Αφαίρεση κηδεμονίας τέκνων όσο αυτά δεν έχουν βγάλει ακόμη δόντια, πριν γίνει το κακό μόνιμα.
0 .
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Οκτ 2022, 06:39

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω, αλλά σε κάθε περίπτωση τον κόβω ότι οι γονείς είναι ψεκ αντιεμβολιαστές και στηρίζουν φανατικά πούτλερ.

Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι πίσω από τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν κακοποιημένες οικογένειες.
Καμία αμφιβολία και εκεί βρίσκεται η λύση, πως θα σταματήσει μια κοινωνία να υποφέρει. Με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των κατώτερων ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας σωρεύεται μίσος.
Το χειρότερο πάντως είναι η απογοήτευση και η παραίτηση που συναντάμε σε δεκαπεντάχρονα. Του λες τι θα κάνεις στη ζωή σου;
όπλα ναρακωτικά γυναίκες,
ρε πας καλά;
και όλα αυτά είναι βγαλμένα μέσα απο την τραπ
κάτι τσουτσεκάκια αρχιτράπερ θέλουν κρέμασμα γι αυτά που περνάνε στα δεκαπεντάχρονα.
πως το λένε αυτό το βρωμοτράγουδο;
μαντάμα;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Οκτ 2022, 09:49

παρατηρω οτι υπαρχουν πολλοι που λενε για γονεις κλπ

κανενας δεν λεει για την παρουσα πολιτικη και με την λαθος εκπαιδευση
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”