Magdap35 έγραψε:Τι πιστεύετε ότι είναι το σωστό ;
Αφού σε ενδιαφέρει ποιο είναι το σωστό, το σωστό είναι να είσαι νόμιμη.

Magdap35 έγραψε:Τι πιστεύετε ότι είναι το σωστό ;

bizeli έγραψε:Magdap35 έγραψε:Τι πιστεύετε ότι είναι το σωστό ;
Αφού σε ενδιαφέρει ποιο είναι το σωστό, το σωστό είναι να είσαι νόμιμη.

Magdap35 έγραψε:bizeli έγραψε:Αφού σε ενδιαφέρει ποιο είναι το σωστό, το σωστό είναι να είσαι νόμιμη.
Το ξέρω , για αυτό ρωτάω τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να ξεκινήσω κ να είμαι νόμιμη ?

bizeli έγραψε:Magdap35 έγραψε:Το ξέρω , για αυτό ρωτάω τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να ξεκινήσω κ να είμαι νόμιμη ?
Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω καθώς δεν έχω τις γνώσεις. Στην ουσία πρόκειται να ασκήσεις ένα επάγγελμα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ειδικά στις υπηρεσίες αισθητικής δεν ξέρω τι προβλέπει η νομοθεσία.
Χοντρικά αρχικά φαντάζομαι ότι πρέπει να έχεις κάποια πιστοποίηση από κάποια σχολή (ΙΕΚ,ΤΕΙ, ιδιωτική σχολή) ; Δεν ξέρω κι ακριβώς.
Έπειτα φαντάζομαι θα πρέπει να έχεις κάποια άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Μετά έχεις να κάνεις με την εφορία.
Φαντάζομαι επίσης το επάγγελμα της αισθητικού αφορά και υγειονομικές διατάξεις.
Επίσης, θα χρειαστείς φαντάζομαι κάποιο κεφάλαιο για εξοπλισμό ή ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για το άνοιγμα μιας επιχείρησης.
Τώρα όσον αφορά τον χώρο αν θα είναι κάποιο μαγαζί ή το σπίτι σου που θα έχει δηλωθεί ως "κατάστημα" στην εφορία αυτό δεν το ξέρω.
Ή αν μπορείς να δουλεύεις και χωρίς να έχεις κατάστημα αλλά τηρώντας κάποιο μπλοκάκι.
Πάντως φαντάζομαι όσες το κάνουν "σπίτι" τους ή το κάνουν τελείως παράνομα ή σχεδόν παράνομα ή υπάρχει κάποιο παραθύρακι που τις κάνει κάπως νομότυπες ας πούμε.
Αλλά γιατί δεν ρωτάς καλύτερα κάποια αισθητικό που το κάνει ήδη να σου πει;

Magdap35 έγραψε:Όσες έχω ρωτήσει μου λένε αναγκαστικά θα ξεκινήσεις σπίτι σου

bizeli έγραψε:Magdap35 έγραψε:Όσες έχω ρωτήσει μου λένε αναγκαστικά θα ξεκινήσεις σπίτι σου
Ε αυτές που ξεκίνησαν σπίτι τους πώς ξεκίνησαν; Τι σου απάντησαν;

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ακόμα δεν κουτούπωσες τον τοπογράφο;

Magdap35 έγραψε:Ναι μου είπαν , το θέμα είναι ότι δεν είναι νόμιμο