Γρήγορες αποφάσεις
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

-
Kauldron
- Supreme poster

Re: Γρήγορες αποφάσεις
ΟΚ, καθάρισα λίγο το νήμα από πολιτικής φύσεως πράγματα, τα οποία δεν έχουν θέση εδώ, νόμιζω οτι τώρα είναι κάπως καλύτερα.
Η άποψή μου.
Οι γρήγορες αποφάσεις είναι τις πιο πολλές φορές ΛΑΘΟΣ αποφάσεις.
Στη ζωή μου μετάνιωσα πολλές φορές για πράγματα που είπα, ποτέ για πράγματα που δεν είπα.
Η άποψή μου.
Στη ζωή μου μετάνιωσα πολλές φορές για πράγματα που είπα, ποτέ για πράγματα που δεν είπα.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
libre
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Μην τρώτε πρόλογο δεν υπάρχουν κανόνες. Ή, μάλλον, υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσο απλοί όσο τους κάνετε να δείχνουν. Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα, διαβάστε ούλοι το thinking fast and slow του Εβραίου, νομπελίστα Khanemann για να νοιώσετε. Αυτό βγαίνει σχετικά εύκολα γιατί είναι αρκετά εκλαϊκευμένο. Μετά, για το προφίσενσι, ρίχτε μια ματιά στο Intuition Pumps and Other Tools for Thinking του Dennet.
Το πρώτο το συστήνω κι εγώ. Το δεύτερο το έχω στη λίστα, αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμη. Είσαι ψαγμένος πάντως Σατανικέ.
0 .
-
libre
Kauldron έγραψε:Η άποψή μου.
Εγώ πάλι χτυπάω το κεφάλι μου για ευκαιρίες που έχασα λόγω αργών αποφάσεων. Για κάποια πραγματα το φυσάω και δεν κρυώνει ακόμα κι ας έχουν περάσει αρκετά χρόνια, οπως για ένα διόροφο στα 100 χιλ ευρώ με αυλή, (σχεδόν) κεντρο πολης που μπορουσες να το κοψεις 8 μικρά διαμερίσματα (γκαρσονιέρες, δυάρια) και θέσεις για παρκιγκ. Αφού το ψιλοκοσκίνιζα για δέκα μέρες. αναρωτώμενος αν κρύβει τιποτα άσχημο που είναι τόσο φτηνό, πρόλαβε άλλος. Τελικά ο πωλητής έπρεπε να κάνει μια εγχείρηση και το σκότωνε. Αν το είχα πάρει, το σουλούπωνα (στο ρυθμό μου) και το μεταπουλούσα , θα είχα λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα μια για πάντα. Μετά απο αυτό ειπα «ποτέ πια». Τότε δεν ασχολιόμουν ακόμα με coaching για να ξέρω πώς να χειρίζομαι τέτοια θέματα.
Βασικά το challenge είναι πώς να αποφασίζεις σχετικά γρήγορα ελαχιστοποιώντας το ρίσκο. Λάθη πάντως αποκλείεται να μην κάνεις.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

libre έγραψε:Kauldron έγραψε:Η άποψή μου.
Εγώ πάλι χτυπάω το κεφάλι μου για ευκαιρίες που έχασα λόγω αργών αποφάσεων. Για κάποια πραγματα το φυσάω και δεν κρυώνει ακόμα κι ας έχουν περάσει αρκετά χρόνια, οπως για ένα διόροφο στα 100 χιλ ευρώ με αυλή, (σχεδόν) κεντρο πολης που μπορουσες να το κοψεις 8 μικρά διαμερίσματα (γκαρσονιέρες, δυάρια) και θέσεις για παρκιγκ. Αφού το ψιλοκοσκίνιζα για δέκα μέρες. αναρωτώμενος αν κρύβει τιποτα άσχημο που είναι τόσο φτηνό, πρόλαβε άλλος. Τελικά ο πωλητής έπρεπε να κάνει μια εγχείρηση και το σκότωνε. Αν το είχα πάρει, το σουλούπωνα (στο ρυθμό μου) και το μεταπουλούσα , θα είχα λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα μια για πάντα. Μετά απο αυτό ειπα «ποτέ πια». Τότε δεν ασχολιόμουν ακόμα με coaching για να ξέρω πώς να χειρίζομαι τέτοια θέματα.
Βασικά το challenge είναι πώς να αποφασίζεις σχετικά γρήγορα ελαχιστοποιώντας το ρίσκο. Λάθη πάντως αποκλείεται να μην κάνεις.
Αναφερόμουν σε προσωπικές σχέσεις, και ζητήματα τα οποία άπτονται τέτοιου είδους σχέσεις. Φαντάζομαι πως για επιχειρηματικές δραστηριότητες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, και η ταχύτητα σαφώς και θα μετράει.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
-
libre
Βασικά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το αν πρόκειται για προσωπικές ή επαγγελματικές αποφάσεις, αλλά για το κάτα πόσον το ζήτημα είναι σημαντικό ή επείγον. Επίσης αν υπαρχει ανταγωνισμός ή όχι. Ακόμα και σε ένα προσωπικό θέμα μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός πχ αν μία κοπέλλα με τη συμπεριφορά της σου δίνει το πράσινο φώς, αλλά εσύ, παρόλο που ενδιαφέρεσαι, δεν το αποφασίζεις, τότε στην έφαγε άλλος.
0 .