Έχετε ρωτήσει
-
Freisinniger
- Maître des anions

Re: Έχετε ρωτήσει
ρε παιδιά αυτό συμβαίνει όταν κάποιος μιλάει γρήγορα, πιο γρήγορα από τους γερμανούς όμως δεν έχω ξαναδεί. Για να πουν μια πρόταση πρέπει να ρίξουν ένα τόνο γραμματική
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Κατα τη γνωμη μου,ο τροπος που μιλαει καποιος τη μητρικη του γλωσσα μεταφερεται και στις ξενες.
Πχ οι σλαβοι και οι βορειοευρωπαιοι ακουγονται καπως εχθρικοι και αγενεις οταν μιλανε ελληνικα επειδη ειναι ετσι και η μητρικη τους.
Πχ οι σλαβοι και οι βορειοευρωπαιοι ακουγονται καπως εχθρικοι και αγενεις οταν μιλανε ελληνικα επειδη ειναι ετσι και η μητρικη τους.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Λαχουρένιος έγραψε:Κατα τη γνωμη μου,ο τροπος που μιλαει καποιος τη μητρικη του γλωσσα μεταφερεται και στις ξενες.
Δεν διαφωνώ, οι αρχαίοι πάντως θα τους έλεγαν βάρβαρους, ιδίως τους σλαβόφωνους ακούγονται πολύ άσχημα. Να σου πω την αλήθεια, τα Γερμανικά δεν μου ακούγονται και τόσο άσχημα όταν κάποιος να μιλά καθαρά και σιγά, αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί μια πρόταση είναι ολόκληρος σιδηρόδρομος, για να το καταλάβει κάτι ένας Γερμανός πρέπει η πρόταση να είναι πολύ αναλυτική, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να μιλάμε με το προσωπικές αντωνυμίες και συντομεύει μια πρόταση, μετά μιλάμε με πολλά υπονοούμενα, αργκό και ιδιωματισμούς και συνεχώς εφευρίσκουμε νέους ή τα δημιουργούμε της στιγμής.
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Metranion έγραψε:Γυναικείο τσίριγμα μάλλον θα εννοείς την ιταλική
Για τον Ρώσο η ιταλική διαφέρει πολύ από την ελληνική, καταρχάς επειδή η ιταλική δεν έχει αυτούς τους παράξενους για Ρώσο φθόγγους "δ" και "θ" που για ρωσικο αυτι ακούγονται σαν φτύσιμο. Επίσης οι ιταλοί δεν μπερδεύουν τους φθόγγους "sh" με "s", "zh" με "z" και "ch" με "c". Από πλευρά τον συμφωνων λοιπον η ιταλική δεν διαφέρει πολύ από την Ρωσική.
Γενικά η ιταλική για έναν Ρωσο ακούγεται όμορφα και οι Ρώσοι την μαθαίνουν αρκετά εύκολα.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

όλοι μαθαίνουν την ιταλική πιο εύκολα όχι μόνο οι Ρώσοι.
Το δ, θ, είναι κοινά στους ισπανόφωνους και αγγλόφωνους τα οποία είναι δάνεια από την ελληνική ενώ οι Γερμανοί τα έχουν και αυτοί σαν φθόγγους d, nt, nd, th, δεν μπορούν να τα προφέρουν.
Γι αυτό άλλωστε τα αγγλικά και τα ισπανικά ακούγονται καλύτερα, αλλά γενικά η ιταλική επειδή είναι υπερβολικά εύηχη, είναι τσιριχτή φωνή.
επίσης να σου πω και την αλήθεια, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι της γης ρωσόφωνοι, οι απόψεις των υπολοίπων χωρών είναι ακριβώς έτσι όπως σου τα λέω και επειδή η πλειοψηφία είναι αραβόφωνοι, ισπανόφωνοι και αγγλόφωνοι
Το δ, θ, είναι κοινά στους ισπανόφωνους και αγγλόφωνους τα οποία είναι δάνεια από την ελληνική ενώ οι Γερμανοί τα έχουν και αυτοί σαν φθόγγους d, nt, nd, th, δεν μπορούν να τα προφέρουν.
Γι αυτό άλλωστε τα αγγλικά και τα ισπανικά ακούγονται καλύτερα, αλλά γενικά η ιταλική επειδή είναι υπερβολικά εύηχη, είναι τσιριχτή φωνή.
επίσης να σου πω και την αλήθεια, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι της γης ρωσόφωνοι, οι απόψεις των υπολοίπων χωρών είναι ακριβώς έτσι όπως σου τα λέω και επειδή η πλειοψηφία είναι αραβόφωνοι, ισπανόφωνοι και αγγλόφωνοι
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Για τους άλλους λαούς δεν ξέρω, η ερώτηση ήταν για ξένους γενικά κι εγώ έγραφα για αυτούς που ξέρω.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

ναι αυτό το κατάλαβα στο φροντιστήριο όταν μίλησα λίγο ελληνικά στο μάθημα και μια κοπέλα από την ουκρανία γέλασε, επειδή μάλλον δεν είχε ακούσει ποτέ της ελληνικά
Είναι πολύ καλύτερο και εύηχο να ακούγεται Αμβούργο, από Γκάμπουργκ
Είναι πολύ καλύτερο και εύηχο να ακούγεται Αμβούργο, από Γκάμπουργκ
0 .

-
Freisinniger
- Maître des anions

Αλλά τώρα που το θυμήθηκα θα ρωτήσω φίλο ρωσομπλέτ τετάρτη και θα σου πω, γιατί και ο ίδιος στην καταγωγή είναι ΡΠ, από την πλευρά του παππού του, μου είπε λεγόταν Γρηγοριάδης
0 .

-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Για τα ελληνικά ισχύει αυτό που ισχύει σε όλες τις γλώσσες. Δεν μιλάνε όλοι -και συνεπαγόμενα δεν ακούγονται- με τον ίδιο τρόπο. Από εκεί και πέρα, η ακουστική (και αισθητική) του καθενός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το οικείο του περιβάλλον, όχι τόσο σε κρατικό αλλά κυρίως τοπικό επίπεδο.
Το σίγουρο είναι ότι κάθε γλώσσα ακούγεται καλύτερα όταν εκφέρεται με τους δικούς της κανόνες ορθοφωνίας.
Αναφορικά με τα σχόλια που έχω ακούσει από ευρωπαίους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικά. Περισσότερο αραβικά παρά ιταλικά τους θυμίζουν. Από την άλλη, στους άραβες ίσως να αρέσουν.
Το σίγουρο είναι ότι κάθε γλώσσα ακούγεται καλύτερα όταν εκφέρεται με τους δικούς της κανόνες ορθοφωνίας.
Αναφορικά με τα σχόλια που έχω ακούσει από ευρωπαίους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικά. Περισσότερο αραβικά παρά ιταλικά τους θυμίζουν. Από την άλλη, στους άραβες ίσως να αρέσουν.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

ε όχι και αραβικά, ίσως τα κυπριακά μοιάζουν με τα αραβικά, σε αυτό δεν διαφωνώ.
0 .